Σκέψεις της Μπαρτσελόνα να παίξει στη Γαλλία

Μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας αποκαλύπτουν ότι η Μπαρτσελόνα έχει διερευνήσει την πιθανότητα να αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας, όπως αναφέρει ισπανικό περιοδικό.

Σκέψεις της Μπαρτσελόνα να παίξει στη Γαλλία

Το " Interviú" της εβδομάδας υποστηρίζει ότι οι "μπλαουγκράνα" αποτελούν το "κλειδί" για το δημοψήφισμα σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση ή όχι της περιοχής.

Σε περίπτωση που η Καταλονία ανεξαρτητοποιηθεί, η θέση της Μπαρτσελόνα και των υπολοίπων ομάδων της περιφέρειας θα αποτελέσει ερώτημα. Σύμφωνα με το περιοδικό, οι άνθρωποι των περσινών πρωταθλητών Ισπανίας απευθύνθηκαν στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες σχετικά με το ενδεχόμενο να συμμετάσχει ο σύλλογος στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Το περιοδικό αποκαλύπτει μυστικές αναφορές στις οποίες τονίζεται η σημασία που έχει ο σύλλογος στο προσεχές δημοσίευμα και η στάση της Μπαρτσελόνα μπορεί να επηρεάσει από 30% μέχρι και το 40% των ψηφοφόρων.

Camp Nou stadium during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona at the in Barcelona, Spain, Sunday, Oct. 7, 2012. (AP Photo/Andres Kudacki)
Camp Nou stadium during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona at the in Barcelona, Spain, Sunday, Oct. 7, 2012. (AP Photo/Andres Kudacki) AP

"Catalonia is not Spain"

Το κοινό της ομάδας, σε κάθε παιχνίδι στο "Καμπ Νόου", δείχνει την επιθυμία του για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας και μάλιστα στο 17:14 όλων των αγώνων της ομάδας σηκώνονται από τις θέσεις τους και ξεσπούν σε πανηγυρισμούς, γιορτάζοντας το τελευταίο έτος όπου η περιοχή ήταν ανεξάρτητη, προτού προσαρτηθεί στην ισπανική επικράτεια.

Η διοίκηση του συλλόγου έχει διατηρήσει ουδέτερη στάση όλα αυτά τα χρόνια και αποφεύγει να τοποθετηθεί στις τάσεις διάσπασης που κυριαρχούν στη Βαρκελώνη, αν και έχει υιοθετήσει τα χρώματα της senyera, της καταλανικής σημαίας, στις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας.

Τον Σεπτέμβριο, ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, είχε προβεί σε δηλώσεις για το πού θα αγωνίζεται η ομάδα εάν ανεξαρτητοποιηθεί η Καταλονία: "Νομίζω ότι θα έχουμε μία υπόθεση όπως το Μονακό στη Γαλλία".

Σκέψεις της Μπαρτσελόνα να παίξει στη Γαλλία

Η Εθνική Καταλονίας

Σημειώνεται ότι από το 1904 υφίσταται εθνική Καταλονίας, η οποία δεν είναι αναγνωρισμένη από τη FIFA με συνέπεια να δίνει μονίμως ανεπίσημα φιλικά παιχνίδια. Στελέχη της είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί στην αυτόνομη κοινότητα, καθώς και κάποιοι επίσημοι προσκεκλημένοι όπως ο Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος έχει διατελέσει και προπονητής της ομάδας.

Στο τελευταίο φιλικό της εθνικής ομάδας, στις 30 Δεκεμβρίου του 2013, η Καταλονία επικράτησε 4-1 του Πράσινου Ακρωτηρίου με γκολ των Σέρχιο Γκαρθία (Εσπανιόλ), Μπόγιαν Κρκιτς (Άγιαξ) και Οριόλ Ριέρα (Οσασούνα).

Σκέψεις της Μπαρτσελόνα να παίξει στη Γαλλία

News 24/7

24MEDIA NETWORK