Στο Ανώτατο Δικαστήριο η υπόθεση Νεϊμάρ

Νέα μπλεξίματα για την Μπαρτσελόνα, καθώς η ισπανική δικαιοσύνη ενέκρινε την Τετάρτη (28/10) την έναρξη έρευνας των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της μεταγραφής του Νεϊμάρ το 2013, οι οποίοι καλούνται να παρουσιαστούν στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο η υπόθεση Νεϊμάρ

Ανοίγει ξανά η υπόθεση Νεϊμάρ, ο οποίος καλείται να παρουσιαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, μαζί με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, τον προκάτοχό του, Σάντρο Ροσέλ αλλά και τον πατέρα του Βραζιλιάνου, Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος, προκειμένου να λογοδοτήσουν για την υπόθεση της μεταγραφής του στους "μπλαουγκράνα" το καλοκαίρι του 2013.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας εντόπισε στοιχεία απάτης στις διαπραγματεύσεις της Μπαρτσελόνα με την Σάντος που κατέληξαν σε συμφωνία για τη μεταγραφή του 23χρονου πριν από 2 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, στα συμβόλαια που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταγραφή δεν αναγραφόταν το πραγματικό ποσό της μετακίνησης του παίκτη στη Βαρκελώνη, αλλά ήταν απλώς ένας τρόπος κάλυψης διαδοχικών πληρωμών της Μπαρτσελόνα στον βραζιλιάνικο σύλλογο.

Μάλιστα προκειμένου να αποδειχθεί η απάτη, Ρεάλ, Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι ρωτήθηκαν εάν είχαν καταθέσει πρόταση στην Σάντος για τον ποδοσφαιριστή, με τους Μαδριλένους να απαντούν καταφατικά, τονίζοντας πως η πρόταση ήταν μεγαλύτερη από το ποσό που υποστηρίζουν Μπαρτσελόνα και Σάντος πως δαπανήθηκε για τη μεταγραφή του Νεϊμάρ (σ.σ 17.000.000 ευρώ) και άγγιζε τα 40.000.000.

Αιτία για να ανοίγει ξανά η υπόθεση και να εμπλακούν σε αυτή και κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ήταν οι καταγγελίες της επενδυτικής εταιρείας DIS που είχε μέρος των δικαιωμάτων του παίκτη και η οποία πλέον διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο από τη μεταγραφή του από τη στιγμή που το ποσό για την ολοκλήρωση αυτής ήταν πράγματι μεγαλύτερο από τα 17.000.000 ευρώ.

Πλέον η υπόθεση οδηγείται στο δικαστήριο. Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι αρχικά θα παρουσιαστούν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης, κατηγορούμενοι για παρατυπίες στην μεταγραφή και στη συνέχεια οι Μπαρτομέου και Ροσέλ θα κληθούν να λογοδοτήσουν και στο δικαστήριο της Βαρκελώνης, με τις κατηγορίες της απάτης.

Σημειώνεται πως οι Ροσέλ και Μπαρτομέου είχαν καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλάκισης με αναστολή και δύο χρόνια με αναστολή αντίστοιχα στην προηγούμενη δίκη για την υπόθεση Νεϊμάρ και σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι στη νέα δίκη τότε αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φυλάκισης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK