Διαιτητής καταγγέλλει απειλές για να ευνοήσει τη Ρεάλ στο Clasico!

Σοβαρές καταγγελίες από βοηθό διαιτητή της Primera Division, ο οποίος αποκάλυψε πως δέχθηκε απειλές προκειμένου να ευνοήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο προσεχές Clasico με την Μπαρτσελόνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καταλανικής εφημερίδας "L' Esportiu", το οποίο αναπαράγουν ο ραδιοφωνικός σταθμός "Cadena COPE" κι η "Mundo Deportivo", βοηθός διαιτητής της Primera Division κατήγγειλε απειλές προκειμένου να ευνοήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο προσεχές Clasico με την Μπαρτσελόνα.

Με βάση την καταγγελία, το πρόσωπο της επιτροπής που κάλεσε τον βοηθό ήταν ο Χοσέ Άνχελ Χιμένεθ Μουνιόθ ντε Μοράλες και του τόνισε πως "πρέπει να προσπαθήσουμε να κατευθύνουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο το Clasico, με στόχο να πληγούν τα συμφέροντα της Μπάρτσα, εφόσον οριστείς από την Τεχνική Επιτροπή των Διαιτητών". Ο Μοράλες είναι εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής των Διαιτητών και τηλεφώνησε στον βοηθό από το σταθερό τηλέφωνο(!) της ομοσπονδίας.

Ο Άνχελ Μοράλες

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που χειρίζεται την υπόθεση, της οποίας οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, ο εν λόγω διαιτητής δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομά του υπό το φόβο αντιποίνων από την άλλη πλευρά.

Το έγγραφο με την καταγγελία

Παρόλα αυτά, έκανε την καταγγελία ώστε να βοηθήσει "να αποτραπεί η πιθανή πραγματοποίηση αυτών των γεγονότων και κυρίως να μπει τέλος σε μια κατάσταση προσωπικής αγωνίας". Με αυτή την καταγγελία, ο βοηθός θέλει να γνωστοποιήσει την διαδικασία πιέσεων που δέχονται οι διαιτητές, αφού αυτές δεν αφορούν μόνο το Clasico, αλλά και άλλα παιχνίδια, χωρίς να διευκρινίζονται ποια.