Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-4

Όλα τα είχε το clasico: πέναλτι, αποβολές, μα πάνω απ' όλα γκολ και θέαμα. Η Μπαρτσελόνα νίκησε 4-3 με χατ-τρικ του Μέσι και ένα ακόμη του Ινιέστα. Η Ρεάλ προηγήθηκε δύο φορές, αλλά έχασε με αποβολή τον Σέρχιο Ράμος και την ευκαιρία να ξεφύγει από την "αιώνια" αντίπαλό της που παραμένει ζωντανή.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-4

Κανείς από τους δύο προπονητές δεν άλλαξαν τα πλάνα τους σε σχέση με το ντέρμπι του πρώτου γύρου. Ο Κάρλο Αντσελότι εμπιστεύτηκε το 4-3-3 και ο Χεράρδο Μαρτίνο το παρόμοιο 4-1-2-3, αλλά προτίμησε ακόμα έναν χειριστή της μπάλας (Τσεσκ Φάμπρεγας) αντί για έναν επιθετικό (Πέδρο ή Αλέξις Σάντσες).

Το τέμπο ήταν καθηλωτικό από την αρχή του αγώνα. Ο Καρίμ Μπενζεμά βρέθηκε σε καλή μέρα και άρχισε να παίρνει πάνω του προσπάθειες. Δύο σουτ δεν είχαν την κατάληξη που θα επιθυμούσε και το γκολ του Αντρές Ινιέστα στην αντίπερα όχθη του γηπέδου (7') θα μπορούσαν να ρίξουν στο καναβάτσο τη Ρεάλ.

Όχι αυτούς τους "μερένγκες", όμως, που από τον Οκτώβριο και την ήττα στο clasico δεν έχουν αποτύχει ξανά σε 31 αγώνες. Με τον Άνχελ ντι Μαρία να μοιράζει και τον Μπενζεμά να εκτελεί, η ανατροπή του σκορ έγινε μέσα σε 4 λεπτά (20'-24'). Το μομέντουμ ήταν πλέον με τους γηπεδούχους, που άρχισαν να ψάχνουν μονίμως το γκολ από την πτέρυγα του Νεϊμάρ και του Ντάνι Άλβες.

Ο Γεράρδ Πικέ, ίσως ο μοναδικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα που έπαιζε... άμυνα σε αυτό το διάστημα, απέτρεψε πάνω στη γραμμή το χατ τρικ του Γάλλου αντιπάλου του. Η συντριπτική κατοχή μπάλας υπέρ των φιλοξενουμένων δεν είχε καμία ουσία. Αντιθέτως, μία... αδράνεια του Νεϊμάρ στην περιοχή της Ρεάλ (κι ενώ νωρίτερα είχε σπαταλήσει δύο καλές στιγμές) ουσιαστικά τροφοδότησε τον Λιονέλ Μέσι για να ισοφαρίσει για τους Καταλανούς πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Πέπε παρενέβη την ώρα που οι Καταλανοί μάζευαν την μπάλα γρήγορα από τα δίχτυα και προσέφερε το δικό του σόου, προσπαθώντας να χτυπήσει με το κεφάλι τον Φάμπρεγας και όταν ο τελευταίος έπεσε στο έδαφος, τον μιμήθηκε κι ο αμυντικός της Ρεάλ.

Το 2ο μέρος άρχισε με... διαιτησία. Ο Άλβες ανέτρεψε τον Ρονάλντο εκτός περιοχής, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Πορτογάλος προσέφερε τη μοναδική συνεισφορά του σε αυτό το παιχνίδι γράφοντας το 3-2. Λίγα λεπτά αργότερα, ο διαιτητής... ανακάλυψε πέναλτι σε ανατροπή του Νεϊμάρ από τον Σέρχιο Ράμος, απέβαλε τον Ισπανό και έδωσε την ευκαιρία στον Μέσι να ισοφαρίσει εκ νέου.

Τα δεδομένα άλλαξαν και γι' αυτό ο Αντσελότι απέσυρε τον Μπενζεμά κι έβαλε στο παιχνίδι τον Ραφαέλ Βαράν. Ο Γάλλος στόπερ είχε πολύ περισσότερη δουλειά, με τους "μπλαουγκράνα" να έχουν... εγκατασταθεί στο γήπεδο της Ρεάλ. Ένα σουτ του Άλβες κατέληξε στο δοκάρι του Λόπεθ, κάποιες τελικές προσπάθειες δεν βρήκαν στόχο και στο 84' η ανατροπή του Αντρές Ινιέστα έδωσε την ευκαιρία στον Μέσι να κάνει χατ τρικ.

Ο Αργεντινός σκόραρε, έφτασε τα 21 γκολ στο clasico κάνοντας ακόμα ένα ρεκόρ, αφού ξεπέρασε τον Αλφρέντο ντι Στέφανο στη λίστα των αρχισκόρερ του clasico και έδωσε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα, η οποία "ψαλίδισε" στον πόντο τη διαφορά από τις δύο ομάδες της Μαδρίτης στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Λόπεθ, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς (90' Μοράτα), Αλόνσο, Ντι Μαρία (85' Ίσκο), Μπέιλ, Μπενζεμά (66' Βαράν), Ρονάλντο

Μπαρτσελόνα (4-1-2-3): Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας (78' Αλέξις), Νεϊμάρ (69' Πέδρο), Μέσι, Ινιέστα

Διαβάστε ακόμη

Το live της συνάντησης

29η αγ.: Κερδισμένη η Ατλέτικο

Ο καυγάς Πέπε-Φάμπρεγας

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία των clasico ο Μέσι

News 24/7

24MEDIA NETWORK