11η αγ.: Γλίτωσε η Ρεάλ Μαδρίτης, αντίδραση από Μπαρτσελόνα

Ο λαβωμένος Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Άλβαρο Μοράτα έδωσαν σπουδαία νίκη στην έδρα της Λεβάντε με 2-1, σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από διαιτητικά λάθη. Με τον Λιονέλ Μέσι να σπάει τα "κοντέρ", η Μπαρτσελόνα αντέδρασε για την ήττα από τη Σέλτικ κι έφυγε με το "τρίποντο" από την έδρα της Μαγιόρκα για την 11η αγωνιστική της Primera Division. Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε, αν και ο Ρανταμέλ Φαλκάο δεν σκόραρε.

11η αγ.: Γλίτωσε η Ρεάλ Μαδρίτης, αντίδραση από Μπαρτσελόνα

Γκονσάλο ϊγκουαΐν και Καρίμ Μπενζεμά τραυματίες. Στον πάγκο μόνο ο 20χρονος Άλβαρο Μοράτα. Αγκωνιά του Ντάβιντ Ναβάρο στο μάτι και αίματα παντού. Η Ρεάλ Μαδρίτης σε κρίση, σε μία έδρα όπου ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έχει νικήσει στην καριέρα του. Όλα έχουν "στραβώσει" για τους "μερέγκες". Όλα; Όχι. Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό βολέ και δήλωσε "παρών", παρά το μελανιασμένο μάτι.

11η αγ.: Γλίτωσε η Ρεάλ Μαδρίτης, αντίδραση από Μπαρτσελόνα

Ο αγωνιστικός χώρος θύμιζε βούρκο, αλλά με προβάδισμα στις πλάτες της, η πρωταθλήτρια Ισπανίας είχε τη δυνατότητα να κοιτάξει τα μετόπισθεν και να μην ανοιχτεί και κυνηγήσει (δίχως... κυνηγούς) ένα 2ο τέρμα. Υπολόγιζε, όμως, χωρίς το... βοηθό διαιτητή, ο οποίος επέτρεψε στον Άνχελ Ροντρίγκεθ να ισοφαρίσει στο 62ο λεπτό, παρότι βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων πέρασε κι αυτό ατιμώρητο από το διαιτητή, ο οποίος "ισοφάρισε" την κατάσταση δίνοντας πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χοσέ Καγεχόν εκτός περιοχής! Ο Γκουστάβο Μουνούα απέκρουσε το σουτ του Τσάμπι Αλόνσο κι έδειχνε να κρατά το βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του Νίκου Καράμπελα και του Φάνη Γκέκα (εκτός αποστολής, παρότι αγωνίστηκαν μεσοβδόμαδα κόντρα στην Τβέντε για το Europa League), αλλά ο Μοράτα στο 85ο λεπτό έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους "μερέγκες", το οποίο διατήρησαν μέχρι τέλους.

11η αγ.: Γλίτωσε η Ρεάλ Μαδρίτης, αντίδραση από Μπαρτσελόνα

Η βραδιά των λαθών και η βραδιά του Λιονέλ Μέσι. Κάπως έτσι τιτλοφορείται η νίκη της Μπαρτσελόνα στις Βαλεαρίδες Νήσους επί της Μαγιόρκα με 4-2, αφού αφενός τα πολλά γκολ ευθύνονται σε αβλεψίες των 2 αντιπάλων στα μετόπισθεν, αφετέρου ο Αργεντινός επιθετικός έφτασε τα 76 γκολ μέσα το 2012, προσπερνώντας τη σχετική επίδοση του Πελέ. Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τους Καταλανούς, που με σκορ 3-0 στο ημίχρονο (Τσάβι, Μέσι, Κρίσταν Τέγιο), άφησαν πίσω τους την αναπάντεχη ήττα από τη Σέλτικ στο Champions League. Μέσα σε 3 λεπτά, όμως, οι γηπεδούχοι είχαν επιστρέψει στο ματς με τα τέρματα των Χάβι Μάρκεθ και Βίκτορ Κασαδεσούς και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Μέχρι να αποφασίσει ο Μέσι να σκοράρει πάνω από ένα γκολ στο ίδιο ματς για 77η φορά στην καριέρα του και να δώσει "αέρα" 2 τερμάτων στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, που έφτασαν στην 10η νίκη σε 11 ματς.

11η αγ.: Γλίτωσε η Ρεάλ Μαδρίτης, αντίδραση από Μπαρτσελόνα

Αυτήν τη φορά, ο Ρανταμέλ Φαλκάο δεν βρήκε δίχτυα. Ακόμα κι αν στις εξέδρες του "Βιθέντε Καλδερόν" βρέθηκαν 6.000 συμπατριώτες του, σε μία πρωτοβουλία της πρεσβείας της Κολομβίας στην Ισπανία. Η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγο Σιμεόνε, όμως, είναι τόσο καλοδουλεμένη ομάδα, που τα καταφέρνει ακόμα και χωρίς τον πιο φορμαρισμένο φορ του κόσμου αυτήν την περίοδο. Στο μαδριλένικο ντέρμπι επικράτησε 2-0 της Χετάφε και συνεχίζει την καταδίωξη της Μπαρτσελόνα στον πίνακα της βαθμολογίας. Οι "ροχιμπλάνκος" βρήκαν 2 γκολ στο 1ο ημίχρονο από τους Αντριάν Λόπεθ και Αρντά Τουράν και στη συνέχεια "σκότωσαν" τον όποιο ρυθμό είχε το ματς, ώστε να βγάλουν ένα άκοπο 90λεπτο. Το πέτυχαν, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Τιμπό Κουρτουά και το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους στο "Βιθέντε Καλντερόν".

11η αγ.: Γλίτωσε η Ρεάλ Μαδρίτης, αντίδραση από Μπαρτσελόνα

Ούτε ο Μαρσέλο Μπιέλσα, σίγουρα ούτε το "μαύρο πρόβατο" Φερνάντο Γιορέντε, ούτε οι σκόρερ του 1ου ημιχρόνου Όσκαρ ντε Μάρκος και Μαρκέλ Σουσαέτα. Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο τερματοφύλακας της Αθλέτικ Μπιλμπάο Γκόρκα Ιραϊθόθ άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των Βάσκων φιλάθλων, μετά από μία καταπληκτική διπλή επέμβαση σε προσπάθειες των Μπαμπά Ντιαβαρά και Άλβαρο Νεγρέδο της Σεβίλλης. Ήταν η στιγμή που οι γηπεδούχοι αντιλήφθηκαν πως οι Μοίρες ήταν στο πλευρό τους. Για μία σπάνια φορά φέτος. Εξάλλου, τρεις ημέρες νωρίτερα, η τύχη τους είχε γυρίσει την πλάτη στο παιχνίδι του Europa League με τη Λιόν. Κάτι τέτοιο λίγο έλειψε να συμβεί και στην προκειμένη περίπτωση, με τον Νεγρέδο να ευστοχεί σε πέναλτι στο 79ο λεπτό, αλλά η Αθλέτικ άντεξε στην πίεση των Ανδαλουσιάνων κι έφτασε στη νίκη με 2-1.

11η αγ.: Γλίτωσε η Ρεάλ Μαδρίτης, αντίδραση από Μπαρτσελόνα

Ο Αλί Σισοκό έγινε από ήρωας, μοιραίος στο "Χοσέ Σορίγια" και η Βαλένθια περιορίστηκε στο 1-1 με τη Βαγιαδολίδ. Ο Γάλλος αριστερός μπακ άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό για τις "νυχτερίδες", οι οποίες άρχισαν το ματς με πολλές αλλαγές εξαιτίας του rotation που επέλεξε ο Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, ωστόσο είχαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Οι ευκαιρίες που χάθηκαν, όμως, τιμωρήθηκαν από τους γηπεδούχους στο 2ο ημίχρονο με τη συμβολή του Σισοκό. Ο σκόρερ των φιλοξενούμενων υπέπεσε σε πέναλτι, αποβλήθηκε και ο Βίκτορ Πέρεθ ισοφάρισε σε 1-1, με συνέπεια να διατηρηθεί η κακή παράδοση της Βαλένθια στα μεσημεριανά παιχνίδια της Κυριακής και η εξίσου κακή απόδοσή της μακριά από το "Μεστάγια", όπου μετράει μόλις 2 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε την καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία της Primera Division, κατακτώντας 31 από τους 33 διαθέσιμους πόντους, επίδοση που έχει σημειώσει 3 φορές στο παρελθόν η Ρεάλ Μαδρίτης.

# Έντεκα σερί αγώνες δίχως νίκη στο πρωτάθλημα μακριά από την έδρα της συμπλήρωσε η Βαλένθια, η οποία μετρά 3 ισοπαλίες και 8 ήττες σε αυτό το διάστημα. Τελευταία επιτυχία, το 3-0 στο "Σαν Μαμές" απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο το Μάρτιο.

# Τελευταίος τερματοφύλακας της Βαλένθια που απέκρουσε πέναλτι στο πρωτάθλημα ήταν ο Λουντιβίκ Μπουτέιγ κόντρα στον Σάλβα Μπαγέστα το 2007. Έκτοτε, σε 28 πέναλτι, τα 25 κατέληξαν στα δίχτυα και τα 3 άουτ.

# Η Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασε τις 6 σερί νίκες στο "Βιθέντε Καλντερόν", κάτι που πέτυχε τελευταία φορά τη σεζόν 1995-1996, τη χρονιά που κατέκτησε το νταμπλ.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Μπέτις - Γρανάδα 1-2

(62' Κάστρο - 8' Τόρζε, 74' Ρίκο)

Ράγιο Βαγεκάνο - Θέλτα 3-2

(59' Μπαπτιστάο, 72' Τίτο, 82' πέν. Πίτι - 12', 34' Άσπας)

Εσπανιόλ - Οσασούνα 0-3

(22' Θεγούδο, 63' Σόλα, 77' Ονού)

Σαραγόσα - Λα Κορούνια 5-3

(27' πέν. Αμπόνιο, 61' Μοντάνιες, 66' Γκονθάλεθ, 77', 82' Ποστίγκα - 13' Γκάμα, 21' Ρίκι, 90+2' Μποδίπο)

Μάλαγα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2

(37' Σαβιόλα - 1' Βέλα, 59' Πριέτο)

Βαγιαδολίδ - Βαλένθια 1-1

(64' πέν. Πέρεθ - 15' Σισοκό)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλλη 2-1

(27' Ντε Μάρκος, 45+1' Σουσαέτα - 79' πέν. Νεγρέδο)

Μαγιόρκα - Μπαρτσελόνα 2-4

(55' Περέιρα, 58' πέν. Κασαδεσούς - 28' Τσάβι, 44', 70' Μέσι, 45' Τέγιο)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Χετάφε 2-0

(24' Άντριαν, 43' Τουράν)

Λεβάντε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

(62' Άνχελ - 21' Ρονάλντο, 84' Μοράτα)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια του Σαββάτου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK