Η 5η επέτειος της 5άρας επί της Ρεάλ

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν την Κυριακή από τον ιστορικό θρίαμβο της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ στο "Καμπ Νου".

Η 5η επέτειος της 5άρας επί της Ρεάλ

Το εμφατικό 5-0 που πέτυχε η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα εκείνο το βράδυ στη Βαρκελώνη προκάλεσε αίσθηση και αποκάλυψε ότι η Μπάρτσα εκείνης της σεζόν ήταν ασυναγώνιστη κάτι που επαληθεύτηκε στο τέλος της χρονιάς όταν η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ στον τελικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο παιχνίδι η κυριαρχία των Καταλανών επί της Ρεάλ του Ζοσέ Μουρίνιο (στο πρώτο clasico του Πορτογάλου) ήταν αδιαμφισβήτητη και απόλυτη.

Ηδη στο 20' το σκορ ήταν 2-0 ενώ στο δεύτερο ημίχρονο το καταλανικό πάρτι συνεχίστηκε με δύο γκολ του Βίγια και ένα του Τζέφρεν. Το σκορ είχε ανοίξει ο Τσάβι για να κάνει το 2-0 ο Πέδρο.

Από τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα που έπαιξε στη manita της 29ης Νοεμβρίου του 2010, οι Μέσι, Πικέ, Μπουσκέτς και Ινιέστα αγωνίζονται ακόμη στην ομάδα. Με την ίδια επιτυχία μάλιστα.

Εδώ το άρθρο του Contra.gr για την ιστορική αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι (87'Κεϊτά), Ινιέστα, Πέδρο (87'Τζεφρέν), Μέσι, Βίγια (75'Κρκιτς)

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Καρβάλιο, Μαρσέλο (60'Αρμπελόα), Αλόνσο, Κεντίρα, Nτι Μαρία, Οζίλ (46' Λ. Ντιαρά), Ρονάλντο, Μπενζεμα

News 24/7

24MEDIA NETWORK