37η αγ.: Αντέχουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, τέλος η Ατλέτικο

Η Μπαρτσελόνα ισοπέδωσε την Εσπανιόλ στο "Καμπ Νόου", η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε και τη διαιτησία κόντρα στη Βαλένθια για να φτάσει στη νίκη και η ουραγός και υποβιβασμένη Λεβάντε "σκότωσε" τις ελπίδες τίτλου της Ατλέτικο Μαδρίτης.

37η αγ.: Αντέχουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, τέλος η Ατλέτικο
Σουάρες-Μέσι-Μπαρτσελόνα

Το καταλανικό ντέρμπι μεταξύ Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ αποδείχθηκε ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες μετέτρεψαν τον αγώνα σε γιορτή ( 5-0) για τους "μπλαουγκράνα", που στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν, έδειξαν να ξαναβρίσκουν τον καλό εαυτό τους. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Αργεντινός αρχισκόρερ του συλλόγου άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ κι έφτασε τα 26 γκολ σε 32 αγώνες πρωταθλήματος. Ένα πέναλτι που δεν δόθηκε κι ένα γκολ που κακώς ακυρώθηκε για οφσάιντ δεν προβλημάτισαν τους γηπεδούχους, που "χτύπησαν" αποφασιστικά στο 2ο ημίχρονο.

37η αγ.: Αντέχουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, τέλος η Ατλέτικο
Νεϊμάρ-Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα

Ο πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή, Λουίς Σουάρες, αύξησε τη συγκομιδή του στα 36 τέρματα στο 52', μετά από ασίστ του Μέσι. Εννέα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Νεϊμάρ να τροφοδοτήσει τον Ουρουγουανό επιθετικό που έφτασε τα 56 γκολ σε 51 αγώνες τη φετινή σεζόν. Ένα δώρο του Πάου Λόπεθ στον Ραφίνια και το γκολ που δικαιούτο ο Νεϊμάρ έκλεισαν το σκορ στην αναμέτρηση του "Καμπ Νόου", με τους "μπλαουγκράνα" να διατηρούνται επικεφαλής και με νίκη στη Γρανάδα την επόμενη εβδομάδα, να στέφονται και φέτος πρωταθλητές.

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα (70' Ματιέ), Ράκιτιτς (73' Ραφίνια), Μπουσκέτς, Ινιέστα (73' Τουράν), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

Εσπανιόλ (4-3-3): Π. Λόπεθ, Χ. Λόπεθ, Ρόκο, Ρ. Ντουάρτε, Άλβαρεθ, Σάντσεθ, Κάνιας (72' Μοντανιές), Ντιόπ, Πέρες (66' Κορέα), Καϊσέδο (46' Μορένο), Ασένσιο

37η αγ.: Αντέχουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, τέλος η Ατλέτικο
Ρονάλντο-Ρεάλ Μαδρίτης

Δύο γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, δύο οφσάιντ ο Καρίμ Μπενζεμά και η Ρεάλ Μαδρίτης έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Βαλένθια με 3-2 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", με συνέπεια να κυνηγά μέχρι τέλους την ανατροπή στη μάχη του πρωταθλήματος. Οι "μερένγκες" είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 2-2 κόντρα στις "νυχτερίδες" στο αντίστοιχο παιχνίδι των δύο τελευταίων σεζόν και παρότι η Βαλένθια δεν κυνηγούσε κάτι σε βαθμολογικό επίπεδο, παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστική. Ο Ρονάλντο σκόραρε για 200ή φορά στο γήπεδο της Ρεάλ και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, λίγες ημέρες μετά από την πρόκρισή της στον τελικό του Champions League.

37η αγ.: Αντέχουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, τέλος η Ατλέτικο
Μπενζεμά-Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Γάλλος παρέταξε τη βασική ενδεκάδα πλην του Κίκο Κασίγια στο τέρμα, παρ' όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να χάσουν μία απίθανη ευκαιρία με τον Ζοάο Κανσέλο στο 37' που θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω. Αντί για το 1-1, όμως, γράφτηκε το 2-0 για τη Ρεάλ με τον Μπενζεμά, σε μία φάση που βρέθηκε δύο φορές σε θέση οφσάιντ, αλλά σε καμία δεν υποδείχθηκε. Οι παίκτες του Πάκο Αγεσταράν δεν το έβαλαν κάτω και τέσσερα λεπτά μετά από μία μεγάλη ευκαιρία του Μπενζεμά, είχαν δοκάρι σε φάουλ του Ντάνι Παρέχο. Η μείωση του σκορ ήρθε στο 55' με το προϊόν των ακαδημιών της Ρεάλ, Ροντρίγκο, ωστόσο στο 59' ο Ρονάλντο έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με το 33ο τέρμα του στην Primera Division και 539ο συνολικά. Οι "νυχτερίδες" προσπάθησαν να απαντήσουν, είχαν νέο δοκάρι με τον Παρέχο, μείωσαν εκ νέου με τον Αντρέ Γκόμες, αλλά δεν κατάφερε να κόψουν βαθμό από τη Ρεάλ. Την επόμενη εβδομάδα, η Ρεάλ αντιμετωπίζει στο "Ριαθόρ" την αδιάφορη Λα Κορούνια και περιμένει γκέλα της Μπαρτσελόνα για να κατακτήσει τον τίτλο με δική της νίκη.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Κασίγια, Ντανίλο, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος, Καζεμίρο, Ροντρίγκες, Βάθκεθ (76' Χεσέ), Μπενζεμά (65' Κόβατσιτς), Ρονάλντο (79' Αρμπελόα)

Βαλένθια (4-3-3): Άλβες, Μπαραγάν, Μουστάφι, Αμπντενούρ (46' Μίνα), Σικέιρα, Παρέχο, Πέρες (86' Πιάτι), Φουέγο, Κανσέλο (46' Γκόμες), Αλκάθερ, Ροντρίγκο

37η αγ.: Αντέχουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, τέλος η Ατλέτικο
Σαούλ-Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβάντε

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ταξίδεψε στην έδρα της μοναδικής υποβιβασμένης ομάδας μέχρι εκείνη τη στιγμή, έχοντας κρατήσει το μηδέν για 451 σερί λεπτά. Όλα έχουν ένα τέλος, όμως, και μαζί και η κούρσα τίτλου των "ροχιμπλάνκος". Η Λεβάντε νίκησε με 2-1 τους φιναλίστ του Champions League και τους έθεσε εκτός μάχης, αφού απέχουν πλέον τρεις βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και μειονεκτούν στην ισοβαθμία. Τίποτα δεν φάνταζε ότι θα εξελιχθεί έτσι το απόγευμα για τον Ντιέγο Σιμεόνε, που παρακολουθούσε ακόμα ένα παιχνίδι από τα μπουθ, λόγω τιμωρίας. Μόλις 82 δευτερόλεπτα μετά από τη σέντρα, ο Φερνάντο Τόρες άνοιξε το σκορ με πλασέ και έφτασε τα έξι γκολ σε έξι αγώνες.

37η αγ.: Αντέχουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, τέλος η Ατλέτικο
Τόρες-Ατλέτικο Μαδρίτης

Οι γηπεδούχοι δεν χαρίστηκαν στην Ατλέτικο, όμως, και στο 30ό λεπτό ισοφάρισαν με τον αγαπημένο τρόπο των αντιπάλων τους, κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, με τον Βίκτορ Κασαδεσούς. Ο Σιμεόνε έδωσε εντολή για αλλαγές στο ημίχρονο, με τους Αντουάν Γκριεζμάν και Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο να προσπαθούν με την ταχύτητά τους να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Δεν τα κατάφεραν, με τις ευκαιρίες να είναι λιγοστές και τον Ντιέγο Μαρίνιο να κρατάει το ισόπαλο αποτέλεσμα. Η Λεβάντε, εξάλλου, δεν έχει ηττηθεί από την Ατλέτικο εντός έδρας τα τελευταία εννέα χρόνια και η παράδοση συνεχίστηκε και φέτος. Στο 90', μάλιστα, σε μία αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Τζιουζέπε Ρόσι έκανε το 2-1 και "σκότωσε" τις όποιες ελπίδες της Ατλέτικο για δεύτερο τίτλο σε τρία χρόνια.

Λεβάντε (4-2-3-1): Μαρίνιο, Λόπεθ, Μεντζανί, Ναβάρο, Χουανφράν, Βέρθα (64' Σιμάο), Λέρμα, Κέρο (46' Γκαρθία), Βερδού, Μοράλες, Κασαδεσούς (79' Ρόσι)

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες, Σάβιτς, Λουίς, Κόκε, Γκάμπι (70' Πάρτεϊ), Φερνάντες (46' Φερέιρα Καράσκο), Σαούλ, Κορέα (46' Γκριεζμάν), Φ. Τόρες

37η αγ.: Αντέχουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, τέλος η Ατλέτικο
Γρανάδα

Μία εβδομάδα πριν... καθορίσει το πρωτάθλημα, η Γρανάδα φρόντισε να εξασφαλίσει την κατηγορία και μάλιστα με... κρότο. Στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας κόντρα στη φιναλίστ του Europa League, Σεβίλλη, πήρε σπουδαία νίκη με 4-1 μέσα στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" και έχοντας την ισοβαθμία με τη Χετάφε, κέρδισε το προνόμιο για ακόμα μία σεζόν στην κατηγορία. Ο Ουνάι Έμερι έδειξε πως δεν... καίγεται για τον αγώνα, με συνέπεια να παρατάξει στο βασικό σχήμα τον Νικολάς Παρέχα μόλις για τη δεύτερη εμφάνισή του φέτος (η πρώτη την προηγούμενη εβδομάδα στην ήττα από την Εσπανιόλ), τον 20χρονο επιθετικό Χουάν Μουνιόθ επίσης στη δεύτερη εμφάνισή του ως βασικό και τον συνομήλικό του Κούρο Σάντσεθ, που επίσης είχε αγωνιστεί μόλις μία φορά βασικός στην καριέρα του.

37η αγ.: Αντέχουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, τέλος η Ατλέτικο
Σεβίλλη-Γρανάδα

Η... αδιαφορία για τους βαθμούς (και) σε αυτό το παιχνίδι) ήταν πρόδηλη από πλευράς γηπεδούχων, που είχαν εξασφαλισμένη την 7η θέση και δεν μπορούσαν να αλλάξουν τίποτα. Ο Ισαάκ Κουένκα άνοιξε το σκορ στο τέλος του 1ου μέρους, ο 21χρονος Ισπανός αμυντικός Ντιέγο Γκονθάλεθ που έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή ισοφάρισε σε 1-1 στο 73' (κι ενώ στον αγώνα πήρε τα πρώτα λεπτά φέτος και ο 19χρονος φορ Κάρλος Φερνάντεθ), ωστόσο στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε τρία γκολ με τους Ζαν Σιλβέν Μπαμπίν, Γιουσέφ ελ Αραμπί και Κουένκα και πήραν το "τρίποντο".

Σεβίλλη (4-2-3-1): Μπέτο, Φιγκέιρας, Παρέχα (78' Καρίσο), Κολοντζιεϊτσάκ, Εσκουδέρο, Ιμπόρα, Κριστόφορο, Σάντσεθ, Μουνιόθ (73' Γκονθάλεθ), Κονοπλιάνκα, Γιορέντε (63' Φερνάντεθ)

Γρανάδα (4-4-2): Φερνάντεθ, Λόπες, Μπαμπίν, Κόστα, Μπιράγκι (76' Λομπάν), Ροτσίνα (82' Κριν), Ντουκουρέ, Πέρεθ (76' Ρίκο), Κουένκα, Ελ Αραμπί, Πενιαράντα

37η αγ.: Αντέχουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, τέλος η Ατλέτικο
Λα Κορούνια

Με τις "Σειρήνες" ακόμα και από την Μπαρτσελόνα να ηχούν γύρω από το πρόσωπό του, ο Λούκας Πέρεθ σκόραρε για 17η φορά στην Primera Division και "κλείδωσε" τη νίκη της Λα Κορούνια με 2-0 μέσα στο "Μαδριγάλ" επί της βαθμολογικά αδιάφορης Βιγιαρεάλ, που σήμανε και την παραμονή της Ντεπορτίβο στην κατηγορία και μαθηματικά. Στο παιχνίδι υπήρχε μόνο μία ομάδα που αναζητούσε κάτι και αυτή ήταν οι φιλοξενούμενοι, που μπήκαν δυνατά με δοκάρι του Λουίς Αλμπέρτο και προηγήθηκαν με τον Φαϊσάλ Φαΐρ στο 32'.

37η αγ.: Αντέχουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, τέλος η Ατλέτικο
Λα Κορούνια

Μετά από την ήττα στο "Άνφιλντ" με 3-0 από τη Λίβερπουλ και τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Europa League, η Βιγιαρεάλ δεν είχε να κυνηγήσει κάτι άλλο φέτος και γι' αυτό ο Μαρθελίνο χρησιμοποίησε ορισμένους αναπληρωματικούς, αλλά και... απογοητευμένους βασικούς. Στο 2ο μέρος, το "κίτρινο υποβρύχιο" αύξησε κάπως την πίεσή του, ωστόσο ο Λούκας διπλασίασε τα τέρματα των Γαλιθιάνων στο 57'. Η είσοδος των Σεντρίκ Μπακαμπί, Ντένις Σουάρεθ και Χόναταν ντος Σάντος δεν άλλαξαν τα δεδομένα για τους γηπεδούχους, που απλώς είχαν ένα δοκάρι στο τέλος με τον Λέο Μπαπτιστάο.

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Μπαρμπόσα, Γκασπάρ, Μπονέρα, Ρουίθ, Ρουκάβινα, Σαμού, Μπρούνο, Τριγκέρος (67' Ντος Σάντος), Καστιγέχο (62' Σουάρεθ), Αντριάν (61' Μπακαμπί), Μπαπτιστάο

Λα Κορούνια (4-1-4-1): Μανού, Λαουρέ, Αρίμπας, Σίντνεϊ, Χουανφράν, Μπεργαντίνιος, Καρτάμπια (59' Γκουτιέρες), Φαΐρ, Μοσκέρα, Αλμπέρτο (85' Κάνι), Λούκας (90+2' Ριέρα)

Σε ρυθμούς twitter

37η αγ.: Αντέχουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, τέλος η Ατλέτικο
37η αγ.: Αντέχουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, τέλος η Ατλέτικο

# Ο Άλβαρο Αρμπελόα γνώρισε την αποθέωση στο τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και δεν θα ανανεωθεί. Μάλιστα, δώρισε τη φανέλα του στον αγώνα με τη Βαλένθια στον πρόεδρο των "μερένγκες", Φλορεντίνο Πέρεθ, με το μήνυμα: "Στον πρόεδρο που με έφερε εδώ πριν από 15 χρόνια. Όταν έφυγες, έφυγα μαζί σου και το 2009 με έφερες πίσω σπίτι. Θα σου είμαι πάντοτε ευγνώμων".

# Ο Νίκος Καράμπελας παρακολούθησε από τον πάγκο την εκτός έδρας ήττα της Βαγιαδολίδ από την Αλαβές για τη Segunda Division.

# Ο Νίκος Βέργος έμεινε ξανά εκτός αποστολής από την εκτός έδρας ισοπαλία της Έλτσε κόντρα στην Τενερίφη με 1-1.

Τα αποτελέσματα της 37ης ημέρας

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2016

18:00 Ρεάλ Σοθιεδάδ - Ράγιο Βαγεκάνο 2-1

(12' Οϊαρθάμπαλ, 50' Μπαουτίστα -69' Γκέρα)

18:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια 3-2

(26', 59' Ρονάλντο, 42' Μπενζεμά - 55' Ροντρίγκο, 81' Γκόμες)

18:00 Βιγιαρεάλ - Λα Κορούνια 0-2

(32' Φαΐρ, 57' Λούκας)

18:00 Χετάφε - Σπόρτινγκ Χιχόν 1-1

(80' Στσέποβιτς - 50' Άλβαρεθ)

18:00 Εϊμπάρ - Μπέτις 1-1

(73' Ενρίτς - 37' Κάστρο)

18:00 Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ 5-0

(8' Μέσι, 52', 61' Σουάρες, 74' Ραφίνια, 83' Νεϊμάρ)

18:00 Σεβίλλη - Γρανάδα 1-4

(73' Γκονθάλεθ - 45+1', 88' Κουένκα, 79' Μπαμπίν, 86' πέν. Ελ Αραμπί)

18:00 Λας Πάλμας - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

18:00 Θέλτα - Μάλαγα 1-0

(31' Νολίτο)

18:00 Λεβάντε - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

(30' Κασαδεσούς, 90' Ρόσι - 2' Φ. Τόρες)

Οι συνθέσεις και τα VIDEOS

Ρεάλ Σοθιεδάδ (4-2-3-1): Ρούλι, Ελουστόνδο, Γκονθάλεθ, Ρέγες, Ντε λα Μπέγια, Ιγιαραμέντι, Γκρανέρο, Πριέτο, Θουρουτούθα (67' Πάρδο), Οϊαρθάμπαλ (77' Μπρούμα), Βέλα (46' Μπαουτίστα)

Ράγιο Βαγεκάνο (4-2-3-1): Κάρλος, Κίνι, Γιορέντε, Κρέσπο (77' Καμπαγέρο), Τίτο, Χοθαμπέδ (46' Γκέρα), Τρασόρας, Εμπάρμπα, Πάμπλο, Μπεμπέ (64' Μανούτσο), Φεντόρ

Χετάφε (4-2-3-1): Γκουαΐτα, Βιγκαράι (55' Στσέποβιτς), Βερχίνι, Κάλα, Σουάρες, Λασέν, Μεδράν, Λεόν, Γκόμεθ (66' Μπουεντία), Σαράμπια (76' Γιοντά), Βάθκεθ

Σπόρτινγκ Χιχόν (4-2-3-1): Κουέγιαρ, Λόρα, Ερνάντεθ, Μερέ, Λόπεθ, Άλβαρεθ, Κασές, Καρμόνα (59' Αΐτ Ατμάν), Χαλίλοβιτς (68' Μενέντεθ), Χόνι, Σανάμπρια (79' Γκερέρο)

Εϊμπάρ (4-2-3-1): Ιρουρέτα, Κάπα, Ντος Σάντος, Ράμις, Χουνκά, Ραντόσεβιτς (61' Μπερχόν), Γκαρθία, Κέκο, Πελετέιρο (46' Ενρίτς), Αντριάν, Μπαστόν

Μπέτις (4-2-3-1): Αδάν, Θεχούδο, Πετσέλα, Εντιαγέ, Μοντόγια, Πετρός, Τόρες, Μουσοντά (89' Βαρέλα), Χοακίν (74' Μολινέρο), Πορτίγιο (83' Φαν Βόλφσβινκελ), Κάστρο

Λας Πάλμας (4-1-4-1): Λιθοάιν, Γκαρθία, Αϊτάμι, Μπίγας, Καστεγιάνο, Γκόμεθ, Τάνα (62' Μομό), Βαλερόν (73' Λόπεθ), Ερνάν (81' Αλεμάν), Βιέρα, Ζοζέ

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος (53' Γουρπέγι), Μπόβεδα, Ελουστόνδο, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Γουίλιαμς (57' Σουσαέτα), Γκαρθία (75' Ιτουράσπε), Μουνιαΐν, Αντούριθ

Θέλτα (4-2-3-1): Μπλάνκο, Κάστρο, Μάγιο, Γκόμεθ, Πλάνας, Βας (73' Ραντόγια), Ντίας, Ορεγιάνα (90' Ντράζιτς), Ερνάντες, Νολίτο, Άσπας (81' Γκουιντέτι)

Μάλαγα (4-4-2): Οτσόα, Τόρες, Φιλιπένκο, Ουέλιγκτον, Ρίκα, Ατσού, Καμάτσο, Ρέθιο (84' Ντούντα), Κάστρο (66' Ανιόρ), Τσοπ (80' Ούτσε), Τσαρλές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Primera Division 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK