Η Μπαρτσελόνα αφήνει ελεύθερο έναν επιθετικό

Το "ξεσκαρτάρισμα" του ρόστερ της Μπαρτσελόνα αρχίζει από την επίθεση.

Η Μπαρτσελόνα αφήνει ελεύθερο έναν επιθετικό
Μπαρτσελόνα-Σάντρο

Η σεζόν ολοκληρώθηκε και η Μπαρτσελόνα σχεδιάζει τη νέα χρονιά, τόσο από πλευράς προσθηκών στο ρόστερ, όσο και από πλευράς ξεσκαρταρίσματος.

Η "πόρτα" της εξόδου δείχνει να ανοίγει για σημαντικά "γρανάζια" στη "μηχανή" της όπως ο Χαβιέρ Μαστσεράνο, τον οποίο "φλερτάρει" η Γιουβέντους, ενώ στο "στόχαστρο" των πρωταθλητών Ιταλίας βρίσκεται και ο Ντάνι Άλβες.

Η μοναδική επιβεβαιωμένη αποχώρηση, όμως, αφορά έναν επιθετικό, τον Σάντρο Ραμίρεθ. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος από τους Καταλανούς, οι οποίοι αν και έχουν επιλογή ανανέωσης για μία σεζόν, δεν θα την ενεργοποιήσουν και θα τον αφήσουν να αποχωρήσει δίχως αποζημίωση, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Αιτία η στάση του τρεις φορές διεθνή με την εθνική Ισπανίας κ-21 το περσινό καλοκαίρι, όταν βρισκόταν σε ισχύ η απαγόρευση μεταγραφών που είχε επιβάλει η FIFA στον σύλλογο, για παραβάσεις στους κανονισμούς περί μεταγραφής ανηλίκων.

Ο Σάντρο επέλεξε να παραμείνει στον σύλλογο, παρότι υπήρχε ενδιαφέρον γι' αυτόν, ώστε να μην "αποψιλωθεί" ακόμα περισσότερο το ισχνό ρόστερ των "μπλαουγκράνα".

"Το περασμένο καλοκαίρι ο Σάντρο είχε πρόταση για να φύγει. Αξιολόγησε την κατάσταση στην οποία ήμαστε τη στιγμή εκείνη και ότι δεν μπορούσαμε να υπογράψουμε κανέναν και αποφάσισε να παραμείνει. Είμαστε ευγνώμονες γι' αυτό", δήλωσε στην τηλεόραση της Μπαρτσελόνα ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ρόμπερτ Φερνάντεθ.

"Την Πρωτομαγιά μπορούσαμε να επεκτείνουμε το συμβόλαιό του για ακόμα μία σεζόν, ωστόσο μετά από τη στάση του, πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο να ανοίξουμε την πόρτα και να του επιτρέψουμε να εξερευνήσει τις ευκαιρίες του".

Ο Σάντρο εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα το 2009 σε ηλικία 14 ετών και πέρυσι είχε 20 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, τρία γκολ και δύο ασίστ, χωρίς να πείσει τον Λουίς Ενρίκε για την ικανότητά του. Ενδιαφέρον φέρονται να έχουν δείξει οι Τότεναμ, Έβερτον, Κρίσταλ Πάλας και Σουόνσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Δεν υπάρχει συμφωνία της Γιουβέντους με τον Ντάνι Άλβες"

News 24/7

24MEDIA NETWORK