Γκουαρδιόλα: "Πριν από τον Κρόιφ δεν ήξερα τίποτα από ποδόσφαιρο"

Ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, Πεπ Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε στο θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ, αποκαλύπτοντας πως πριν από τον Ολλανδό δεν είχε ιδέα από ποδόσφαιρο σε ό,τι αφορά το τακτικό κομμάτι.

Γκουαρδιόλα: "Πριν από τον Κρόιφ δεν ήξερα τίποτα από ποδόσφαιρο"

Ένας από τους τεχνικούς που αφομοίωσαν και χρησιμοποίησαν αρκετά στοιχεία από την τακτική προσέγγιση του Γιόχαν Κρόιφ ήταν και είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Καταλανός προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, μία ημέρα μετά το θάνατο του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό "RAC1" και αναφέρθηκε σε όλα όσα έμαθε δίπλα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Δεν ήξερα τίποτα για το ποδόσφαιρο μέχρι να γνωρίσω τον Κρόιφ. Θα μας λείψει που δεν τον έχουμε δίπλα μας, που δεν θα μπορούμε να τον δούμε άλλο πια. Αλλά η κληρονομιά που μας αφήνει είναι τεράστια. Όσοι τον γνώριζαν ήταν τυχεροί. Μας άφηνε να κάνουμε πολλά πράγματα. Εμείς απλώς τον ακολουθούσαμε, τον δικό του τρόπο. Προπονητές, βοηθοί προπονητών, σχολιαστές και πολλοί άλλοι σχετικοί με το άθλημα. Εάν αποφασίσαμε να γίνουμε προπονητές είναι γιατί μας κάρφωσε στο μυαλό εκείνος την ιδέα ότι μπορούμε να εξουσιάσουμε το άθλημα χωρίς να έχουμε ένα όνομα σαν του Λιονέλ Μέσι", ανέφερε –αρχικά- ο Ισπανός τεχνικός ο οποίος στη συνέχεια εξιστόρησε ένα περιστατικό με τον γιο του:

"Μια ημέρα θυμάμαι πήγαμε για δείπνο με τη σύζυγο και τα παιδιά μου και συζητούσαμε για τον Γιόχαν. Ένας από τους γιούς μου δεν ήξερε ποιος ήταν. Και έτσι με ρώτησε. Του εξήγησα ότι ήταν ένας από τους δασκάλους που πάντα θα ήθελες να έχεις δίπλα σου, γιατί θα σε βοηθούσε και θα έκανε να αγαπήσεις το σχολείο. Ο γιος μου τότε απάντησε: 'Σαν τον Μέρλιν;'. Ναι ήταν σαν τον Μέρλιν. Ήταν ένας τόσο μοναδικός άνθρωπος".

Για το πόσο επηρέασε η άφιξή του την Μπαρτσελόνα, ανέφερε: "Γνωρίζουμε ότι η Μπαρτσελόνα είναι πολλά περισσότερα από το Γιόχαν. Αλλά η άφιξή του σε αυτή ήταν εκείνη που μας έμαθε να κάνουμε πράγματα. Μας βοήθησε να καταλάβουμε το ποδόσφαιρο. Οι συμβουλές του ήταν τόσο σημαντικές, μας εμψύχωνε πάντα να ακολουθούμε το ένστικτό μας όταν παίρνουμε αποφάσεις. Μας έλεγε ότι πάντα πρέπει να ακολουθούμε το ένστικτό μας γιατί ποτέ αυτό δεν θα μας αφήσει, δεν θα μας απογοητεύσει.

Συχνά αναρωτιέμαι τι θα έκανε ο Γιόχαν, σε περιπτώσεις όπως και στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους. Τότε που είχα το σχοινί στο λαιμό μου. Με προστάτευσε όταν άρχισα την καριέρα μου. Κάθε μέρα με έβαζε να καθίσω και μου έδινε ένα μάθημα, στο πώς πρέπει να συμπεριφέρομαι και να συμπεριφέρομαι απέναντι στα ΜΜΕ. Η κληρονομιά του είναι αιώνια", κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλιο Θέμης Καίσαρης: Γιόχαν Κρόιφ: Ήταν, είναι και θα είναι το ποδόσφαιρο

Το τραγικό λάθος του Guardian με τον Κρόιφ

H Amsterdam Arena μετονομάζεται σε Johan Cruyff Arena

Το μήνυμα του Ζόρντι Κρόιφ για τον πατέρα του

News 24/7

24MEDIA NETWORK