Μονοετής αποκλεισμός από την UEFA

Η Μάλαγα τιμωρήθηκε με μονοετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (ισχύει για την επόμενη τετραετία), αφού δεν αποδείχθηκε συνεπής στους κανονισμούς του Financial Fair Play της UEFA.

Μονοετής αποκλεισμός από την UEFA

Η ποινή θα διπλασιαστεί σε περίπτωση που η ομάδα της Ανδαλουσίας δεν αποδείξει μέχρι τις 31 Μαρτίου ότι δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς άλλες ομάδες ή υπαλλήλους και χρέη προς το δημόσιο και την εφορία.

Η απόφαση της UEFA πάρθηκε μία ημέρα μετά την κλήρωση της φάσης των "16" του Champions League, όπου η Μάλαγα θα τεθεί αντιμέτωπη με την Πόρτο. Τα έσοδά της από την εφετινή παρουσία στη διοργάνωση με τα αστέρια υπολογίζονται στα 25 εκ. ευρώ.

Στον ισπανικό σύλλογο, εξάλλου, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 300.000 ευρώ για την ασυνέπειά του, ενώ αντίθετα, το ποσό που του παρακρατήθηκε από την UEFA στις 11 Σεπτεμβρίου, θα απελευθερωθεί και θα μπορέσει να το εισπράξει.

Την ίδια μοίρα με τη Μάλαγα θα έχουν οι Ντιναμό Βουκουρεστίου, Ραπίντ Βουκουρεστίου, Παρτίζαν, Χάιντουκ Σπλιτ και Όσιγιεκ σε περίπτωση που υπερβούν το deadline της 31ης Μαρτίου, με τη μόνη διαφορά ότι η ποινή θα ισχύει για τα επόμενα τρία χρόνια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK