Οριστικά εκτός Ευρώπης η Μάλαγα, μυστήριο με την αντικαταστάτριά της

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει η Μάλαγα κατά της απόφασης της UEFA με την οποία την απέκλειε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2013-2014.

Οριστικά εκτός Ευρώπης η Μάλαγα, μυστήριο με την αντικαταστάτριά της

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, η οποία έφτασε μία ανάσα από τα ημιτελικά του φετινού Champions League, τερμάτισε στην 6η θέση της Primera Division, η οποία προσφέρει "εισιτήριο" για τα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Η UEFA είχε επιβάλει αυτήν την ποινή τον Δεκέμβριο του 2012 λόγω οφειλών σε συλλόγους και ποδοσφαιριστές, παρότι οι Ανδαλουσιάνοι υποστήριζαν ότι έχουν επέλθει διακανονισμοί με τους πιστωτές.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι το CAS, όπου η ανώτατη γνωμοδοτική αρχή απεφάνθη πως τα αποδεικτικά στοιχεία του συλλόγου δεν ήταν επαρκή κι έτσι απέρριψε την έφεσή του.

Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι το ευρωπαϊκό "εισιτήριο" θα πρέπει να καταλήξει στη Ράγιο Βαγεκάνο, η οποία τερμάτισε αμέσως μετά από τη Μάλαγα, στην 8η θέση του πίνακα της βαθμολογίας, πίσω από την Μπέτις, η οποία ούτως ή άλλως είχε θέση στα προκριματικά της διοργάνωσης. Παρ' όλα αυτά, οι Μαδριλένοι δεν πήραν άδεια από την ισπανική λίγκα επίσης λόγω οικονομικών προβλημάτων, με συνέπεια αυτήν τη στιγμή να προκρίνεται για την κενή θέση η Σεβίλλη, η οποία τερμάτισε στην 9η θέση του πρωταθλήματος.

Η Ράγιο είναι αποφασισμένη να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης για μη αδειοδότηση από την ισπανική λίγκα και εφόσον δικαιωθεί, κερδίζει το δικαίωμα συμμετοχής στον 3ο προκριματικό γύρο του θεσμού. Σε διαφορετική περίπτωση, η Σεβίλλη παίρνει τη θέση της και η Μπέτις "προβιβάζεται" στα πλέι οφ του θεσμού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK