Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Άγιαξ ανταλλάσσουν τους τερματοφύλακές τους

Πέντε μετακινήσεις τερματοφυλάκων, τρεις ομάδες και "φωτιά" στο παζάρι λίγες ημέρες πριν από το τέλος των μεταγραφών. Διαβάστε που καταλήγουν Κλάουντιο Μπράβο, Τζο Χαρτ και Γιάσπερ Σίλεσεν.

Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Άγιαξ ανταλλάσσουν τους τερματοφύλακές τους

Το τελευταίο δεκαήμερο των μεταγραφών αναμένεται να είναι και το πιο "καυτό" στην ευρωπαϊκή επικράτεια. Το θερινό μεταγραφικό "παράθυρο" προσέφερε την πρώτη και την τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, στα πρόσωπα των Πολ Πογκμπά και Γκονσάλο Ιγκουαΐν αντιστοίχως, και πλέον οι σύλλογοι μπαίνουν στην τελική ευθεία για να καλύψουν τις τελευταίες "τρύπες" του ρόστερ.

Συσσωρευμένο ενδιαφέρον υφίσταται τις τελευταίες ημέρες γύρω από ένα εντυπωσιακό ντόμινο ανταλλαγής τερματοφυλάκων, με βασικούς πυλώνες την Μπαρτσελόνα, τον Άγιαξ και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πέντε τερματοφύλακες αναμένεται να αλλάξουν ομάδα τις προσεχείς ημέρες και να πρωταγωνιστήσουν σε μία αλληλουχία μεταγραφών.

Η ΦΥΓΗ ΧΑΡΤ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Ξετυλίγοντας το γαϊτανάκι από την αρχή, ο Πεπ Γκουαρδιόλα κράτησε για δεύτερο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος στον πάγκο τον Τζο Χαρτ, επιβεβαιώνοντας την απόφασή του να αποκαθηλώσει τον πρώην αρχηγό της Μάντσεστερ Σίτι και βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Αγγλίας.

Ο Χαρτ αυτήν τη στιγμή βρίσκεται πίσω από τον Γουίλι Καμπαγέρο στην ιεραρχία, λόγω της αδυναμίας του στο παιχνίδι με τα πόδια αλλά και μιας γενικότερης αστάθειας που παρουσιάζει. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας, βέβαια, δεν είναι ικανός να καλύψει τη θέση μιας top ομάδας, αφού παρουσιάζει κι αυτός αδυναμίες, με συνέπεια οι "πολίτες" να ψάχνουν και να βρίσκουν το επόμενο νο1 τους στο πρόσωπο του Κλάουντιο Μπράβο.

Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΝΟ1

Με τον Χαρτ να βρίσκεται σε τροχιά πώλησης προς την Έβερτον, ανοίγει ο δρόμος για τον 33χρονο τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα. Ο δις πρωταθλητής Νότιας Αμερικής με τη Χιλή και πρωταθλητής Ισπανίας και Ευρώπης με την Μπαρτσελόνα αποτελεί το αδιαμφισβήτητο νο1 των Καταλανών.

Παρ' όλα αυτά, η ηλικία του και η παρουσία του Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν στην ίδια ομάδα, προκαλούν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα βοηθήσουν την ομάδα μακροπρόθεσμα. Ήδη, ο Γερμανός είναι απηυδησμένος από τον παραγκωνισμό του και τη συμμετοχή του μόνο σε αγώνες Champions League και Copa del Rey, ζητώντας μέσω του μάνατζέρ του ρόλο βασικού ή μεταγραφή, νωρίτερα το καλοκαίρι.

Η απόφαση του Λουίς Ενρίκε και των διοικούντων τον σύλλογο ήταν ο 24χρονος Γερμανός να αναλάβει τα "ηνία" από τον Μπράβο και γι' αυτό έδωσαν συγκατάθεση στην έναρξη διαπραγματεύσεων του παίκτη με τη Σίτι. Αυτές είχαν αίσια έκβαση, όπως και αυτές της νυν ομάδας του Γκουαρδιόλα με την πρώην και... παντοτινή ομάδα του, με ένα ποσό που θα κυμανθεί περίπου στα 20.000.000 ευρώ.

Ο Τερ Στέγκεν αυτήν τη στιγμή είναι τραυματίας και γι' αυτό στον αγώνα πρωταθλήματος με την Μπέτις, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Μπράβο, λογικά για τελευταία φορά. Ακόμα και μετά από την πώλησή του, όμως, οι Καταλανοί θα χρειαστούν αξιόλογο back up του Γερμανού τερματοφύλακα.

Ο ΑΓΙΑΞ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ

Το όνομα αυτού είναι Γιάσπερ Σίλεσεν και αποτελεί τον βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Ολλανδίας και του Άγιαξ. Ο 27χρονος πορτιέρε κρίθηκε κατάλληλος να καλύψει τη θέση του αναπληρωματικού τερματοφύλακα των πρωταθλητών Ισπανίας, οι οποίοι αναμένεται να καταβάλουν 12.000.000 (κατά ορισμένα ΜΜΕ ακόμα και 14.000.000) για να τον κάνουν δικό τους, προσφέροντάς του πενταετές συμβόλαιο.

Η μεταγραφή του επί πέντε χρόνια τερματοφύλακα του "Αίαντα" αφήνει ένα κενό στη θέση του βασικού τερματοφύλακα του συλλόγου. Αυτό έρχεται να καλύψει ο... αναπληρωματικός του Σίλεσεν στην εθνική Ολλανδίας, Τιμ Κρουλ, ο οποίος από το 2006 ανήκει στη Νιούκαστλ, ωστόσο μετά από δέκα χρόνια επιθυμεί να αποχωρήσει και να μην ακολουθήσει τις "καρακάξες" στην Champiionship.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το μεταγραφικά πάρε δώσε της Primera Division
Το μεταγραφικό πάρε δώσε της Premier League
Το μεταγραφικό πάρε δώσε της Eredivisie

News 24/7

24MEDIA NETWORK