Αντσελότι: "Γιατί έχασα από τη Λίβερπουλ το 2005"

Στο βιβλίο του που έχει το χαρακτηριστικό τίτλο "το δικό μου χριστουγεννιάτικο δέντρο" (ο οποίος αναφέρεται στο αγαπημένο του 4-3-2-1) ο Κάρλο Αντσελότι δίνει τη δική του εξήγηση της αναπάντεχης, με βάση την εξέλιξη του αγώνα, ήττα της Μίλαν από τη Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005.

Αντσελότι: "Γιατί έχασα από τη Λίβερπουλ το 2005"

Στο σχετικό κεφάλαιο, ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ γράφει: "Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ επέστρεψε στο γήπεδο με μία αλλαγή η οποία, εκ πρώτης όψεως, δεν φάνηκε να αλλάζει πολύ την κατάσταση. Η ανάλυση βέβαια μετά έδειξε διαφορετικά πράγματα. Ο αντίπαλος άλλαξε το σύστημά του από 4-4-1-1 σε 3-5-2 και με το γρήγορο γκολ που πέτυχε έγινε πολύ επιθετική αλλά και συμπαγής. Τώρα μπορώ με κρύο αίμα ότι θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτετη διαχείριση στις αλλαγές του αντιπάλου. Κανείς πάντως δεν μπορούσε να φανταστεί ένα σχεδόν επιστημονικής φαντασίας επίλογο".

Σε άλλη ενότητα, ο Αντσελότι μιλά για την προπονητική θητεία του στη Γιουβέντους: "Στο Τορίνο είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, τον Ζενεντίν Ζιντάν. Δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με κανέναν. Οπως στη Μίλαν οι τέσσερις στην άμυνα ήταν ένα δόγμα έτσι και στη Γιουβέντους ο Ζιζού ήταν το σημείο εκκίνησης. Αυτός ήταν το βασικό γρανάζι".

Τέλος αναφέρθηκε και στο πέρασμά του από την Παρί Σεν Ζερμέν και τους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπαρτσελόνα: "Τρομερός ο αγώνας κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Κάθε μέρα πιστεύω και περισσότερο ότι θα μπορούσαμε να περάσουμε από αυτό το ζευγάρι και να παίξουμε στον ημιτελικό κόντρα στη Μπάγερν.Ειδικά στο ματς της Γαλλίας είχαμε το πλεονέκτημα και το ψυχολογικό αβαντάζ. Ισως ήμασταν υπερβολικά φοβισμένοι κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει αποδείξει την κλάση του τα τελευταία χρόνια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK