Δεν τον πήρε ο Ολυμπιακός, τώρα δίνει 30.000.000 ευρώ η Γιουβέντους!

Έφαγε με το κουτάλι τα γήπεδα της Premier League, κατέκτησε το Europa με την Σεβίλλη και τώρα η Γιουβέντους εξετάζει σοβαρά να σπάσει ρήτρα 30.000.000 ευρώ για να τον ενισχύσει τον άξονά της. Διαβάστε για τον παίκτη που το 2012 "φλέρταρε" με τον Ολυμπιακό του Ζαρντίμ!

Δεν τον πήρε ο Ολυμπιακός, τώρα δίνει 30.000.000 ευρώ η Γιουβέντους!
© GETTY IMAGES

Ο Στεβέν Ενζονζί αποτελεί ξεχωριστή πάστα ποδοσφαιριστή καθώς από πολύ μικρή ηλικία έδειξε τα διαπιστευτήριά του στην Αμιάν της Ligue 2 και το 2009, σε ηλικία 21 ετών, μετακόμισε στην Premier League, με την Μπλάκμπερν να τον αποκτάει δίνοντας μόλις 500.000 λίρες στο γαλλικό σύλλογο.

Στο "Ewood Park" ο Γάλλος αμυντικός μέσος έμεινε για τρία χρόνια γράφοντας αμέτρητα χιλιόμετρα στο χώρο του κέντρου καθώς επίσης και 86 συμμετοχές και 5 γκολ για την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, ωστόσο το φινάλε της σεζόν 2011-12 βρήκε τους "ρόβερς" να αποχαιρετούν τα μεγάλα σαλόνια και έτσι ήταν πολύ δύσκολο για αυτούς να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους.

Δεν τον πήρε ο Ολυμπιακός, τώρα δίνει 30.000.000 ευρώ η Γιουβέντους!

Εκείνη την εποχή (καλοκαίρι του 2012) το όνομα του Ενζονζί, στα 24 του χρόνια, είχε γίνει ευρέως γνωστό στο φίλαθλο κοινό της Ελλάδας καθώς για την απόκτησή του ενδιαφέρθηκε και ο Ολυμπιακός. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, που είχε διαδεχτεί στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών τον Ερνέστο Βαλβέρδε, είχε στραφεί στη λύση του άσου της Μπλάκμπερν για να καλύψει το κενό που είχε εντοπίσει μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον άξονα της ομάδας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκείνης της εποχής ο παίκτης τα είχε βρει σε όλα με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Το μόνο που απέμενε για την ολοκλήρωση του deal ήταν να βρισκόταν και η χρυσή τομή με την ομάδα της Βορειοανατολικής Αγγλίας ώστε να έκανε το ταξίδι στη χώρα μας και να υπέγραφε συμβόλαιο, όμως αυτή η συμφωνία δεν καρποφόρησε ποτέ.

Δεν τον πήρε ο Ολυμπιακός, τώρα δίνει 30.000.000 ευρώ η Γιουβέντους!

Στον Ολυμπιακό επιθυμούσαν το δανεισμό του ποδοσφαιριστή ορίζοντας ένα ποσό ως οψιόν αγοράς του για το καλοκαίρι του 2012 και η πρόταση αυτή είχε αρχικά γίνει αποδεκτή από τους ανθρώπους της Μπλάκμπερν όμως η "σφήνα" ενός συλλόγου της Premier League άλλαξε άρδην τα δεδομένα.

Η Στόουκ ήταν εκείνη που "πάγωσε" ουσιαστικά τις διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με την Μπλάκμπερν καθώς όχι μόνο μπήκε στο παιχνίδι της απόκτησής του αλλά διεμήνυσε στους ανθρώπους της Μπλάκμπερν πως δεν θέλει δανεισμό αλλά αγορά του Γάλλου με κανονική μεταγραφή, γεγονός που ικανοποίησε τους "ρόβερς".

Δεν τον πήρε ο Ολυμπιακός, τώρα δίνει 30.000.000 ευρώ η Γιουβέντους!

Το αποτέλεσμα ήταν ο δανεισμός να... πάει περίπατο και ο παίκτης να μην πάρει το αεροπλάνο για την Ελλάδα: αντίθετα έκανε ένα σύντομο ταξίδι στο Στόουκ, με τους "πότερς" να τον αποκτούν έναντι του ποσού των 3.000.000 λιρών και τον Ενζονζί να γίνεται βασικό μέλος της ομάδας τόσο με τον Τόνι Πούλις στον πάγκο όσο και με τον διάδοχό του Μαρκ Χιούζ.

Η τρίτη σεζόν του στο "Britannia" ήταν τόσο γεμάτη που το φινάλε τον βρήκε να κατακτά το βραβείο για τον καλύτερο παίκτη της ομάδας και το καλοκαίρι του 2015 έλαβε μία ακόμα επιβράβευση, με την Σεβίλλη να δαπανά 7.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2015 και τον Γάλλο να κατακτά το Europa League (τρίτο συνεχόμενο για τους Ανδαλουσιανούς) στην πρώτη του σεζόν στο "Sanchez Pizjuan".

Δεν τον πήρε ο Ολυμπιακός, τώρα δίνει 30.000.000 ευρώ η Γιουβέντους!

Το εντυπωσιακό με τον άλλοτε υποψήφιο παίκτη του Ολυμπιακού είναι πως το άστρο του όχι μόνο συνεχίζει να λάμπει στον ουρανό της Primera Division αλλά αν πιστέψουμε στα τελευταία ρεπορτάζ από την Ιταλία δεν αποκλείεται σε λίγους μήνες από τώρα να τον δούμε στα γήπεδα της Serie A.

Όπως αποκάλυψε η τορινέζικη εφημερίδα "Tuttosport", ο Γάλλος αμυντικός χαφ όχι μόνο βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα της Γιουβέντους για την ενίσχυσή της στη μεσαία γραμμή (Λεμινά και Ασαμόα θα αναχωρήσουν τον Ιανουάριο για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής) αλλά η πεντάκις πρωταθλήτρια Ιταλίας εμφανίζεται διατεθειμένη να πληρώσει τη ρήτρα 30.000.000 ευρώ που έχει βάλει η Σεβίλλη στο συμβόλαιό του, για να τον ντύσει στα ασπρόμαυρα.

Δεν τον πήρε ο Ολυμπιακός, τώρα δίνει 30.000.000 ευρώ η Γιουβέντους!

Το ίδιο ρεπορτάζ υποστηρίζει πως οι "μπιανκονέρι" σκέφτονται να προτείνουν στους Ανδαλουσιανούς να πληρώσουν σε δύο ισόποσες δόσεις, προσφέροντας άμεσα 15.000.000 ευρώ ενώ μοναδικό "αγκάθι" για το αν θα τον επιλέξουν είναι το γεγονός πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League αφού έχει ήδη αγωνιστεί τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Σεβίλλης...

Καθόλου άσχημη ποδοσφαιρική πρόοδος για έναν παίκτη (ύψους 190 εκατοστών παρακαλώ) ο οποίος μέχρι πριν από οκτώ χρόνια έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, δεν νομίζετε;

News 24/7

24MEDIA NETWORK