Στην Πόρτο για δύο χρόνια ο Κασίγιας

Μετά την οριστικοποίηση της προφορικής συμφωνίας μεταξύ της Πόρτο και της Ρεάλ Μαδρίτης για την μεταγραφή του Ίκερ Κασίγιας, ήρθαν στην επιφάνεια και οι λεπτομέρειες του deal. Διαβάστε το ποσό που θα εισπράξει ο Ισπανός κίπερ στα δύο χρόνια που θα φοράει τη φανέλα των "δράκων".

Στην Πόρτο για δύο χρόνια ο Κασίγιας

Από την Τετάρτη (8/7) το βράδυ ο Ίκερ Κασίγιας θεωρείται παίκτης της Πόρτο. Ο πορτογαλικός σύλλογος ήρθε σε προφορική συμφωνία με τη Ρεάλ για την απόκτηση του Ισπανού κίπερ, ο οποίος μετά από 25 χρόνια στην ομάδα της Μαδρίτης θα μετακομίσει στο γειτονικό Οπόρτο.

Πλέον απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις της μεταγραφής, οι οποίες αναμένονται τις επόμενες ώρες. Όπως αναφέρει η ισπανική " Μarca", ο Κασίγιας έχει ήδη στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του στην Πόρτο. Έτσι λοιπόν αναμένεται να εισπράξει περίπου 3.500.000 ευρώ ετησίως, ενώ οι συνολικές απολαβές του θα φτάσουν τα 10.000.000 για τους Πορτογάλους μαζί με την εφορία. Παράλληλα, υπάρχει ειδικός όρος, σύμφωνα με τον οποίο αν συμπληρώσει 30 αγώνες την δεύτερη σεζόν, θα ανανεωθεί αυτόματα το συμβόλαιό του για έναν ακόμη χρόνο.

Στην Πόρτο για δύο χρόνια ο Κασίγιας

Σημειώνουμε πως ο Ισπανός πορτιέρο είχε συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια με τη Ρεάλ, στα οποία θα εισέπραττε 6.500.000 για τη σεζόν 2015-16 και 6.000.000 για τη σεζόν 2016-17, οπότε δέχθηκε μια γερή μείωση.

Ο ίδιος είχε δηλώσει δημοσίως πως πρωταρχικός του στόχος ήταν να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τους Μαδριλένους, ωστόσο ο σύλλογος είχε άλλα σχέδια. Έτσι λοιπόν δεν υπήρχε άλλη λύση από ένα "βελούδινο διαζύγιο". Ο Ίκερ θα αγωνιστεί σε μία ομάδα που βρίσκεται κοντά στη Μαδρίτη και θα αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο (Champions League).

Αποχαιρετισμός στο "Μπερναμπέου"

Η Ρεάλ θα αποχαιρετήσει τον Ίκερ Κασίγιας όπως του αρμόζει. Ο σύλλογος λοιπόν καλεί τον κόσμο την Παρασκευή (10/7) στη 1 το μεσημέρι στο γήπεδο Σαντιάγο Μπερναμπέου, προκειμένου οι φίλαθλοι να πουν "αντίο" αλλά και "ευχαριστώ" στον Ισπανό τερματοφύλακα για όλα αυτά που έχει προσφέρει στο σύλλογο όσα χρόνια αγωνίστηκε.

Συνολικά ο Ισπανός "έγραψε" 725 συμμετοχές με τη φανέλα της Ρεάλ κατακτώντας τα πάντα. Πέντε πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Champions League, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλέγων, 1 Διηπειρωτικό κύπελλο...

Οι καλύτερες επεμβάσεις του Ίκερ Κασίγιας

Ανοίγει ο δρόμος για Ντε Χέα

Όπως είναι λογικό η Ρεάλ μετά την απομάκρυνση του Κασίγιας θα κινηθεί για την απόκτηση του Νταβίντ Ντε Χέα ακόμη πιο ενεργά. Οι Μαδριλένοι απέκτησαν μεν τον 28χρονο κίπερ της Εσπανιόλ, Κίκο Κασίγια, όμως το πιο πιθανό είναι να έχει ρόλο αναπληρωματικού. Στο ρόστερ υπάρχει φυσικά και ο Κέιλορ Νάβας, όμως οι ιθύνοντες του συλλόγου δηλώνουν ξεκάθαρα πως θέλουν έναν ακόμα πρωτοκλασσάτο κίπερ.

Ο Ντε Χέα από τη μεριά του φέρεται να δήλωσε στον τεχνικό της Γιουνάιτεντ, Λουίς Φαν Χάαλ, πως θέλει να μετακομίσει στη Ρεάλ. Ο νεαρός κίπερ έχει ξεκινήσει προετοιμασία με το σύλλογο του Μάντσεστερ, όμως παραμένει συνεχώς στο ακουστικό του περιμένοντας τα νέα από τον ατζέντη του...

News 24/7

24MEDIA NETWORK