1η αγ.: Γκέλα με το "καλημέρα" η Ρεάλ, υπέταξε την Αθλέτικ η Μπαρτσελόνα

Η "νεοφώτιστη" Σπόρτινγκ Χιχόν κράτησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο μηδέν για την πρεμιέρα της Primera Division. Πρώτη νίκη μετά από τρεις αγώνες για την Μπαρτσελόνα με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

1η αγ.: Γκέλα με το "καλημέρα" η Ρεάλ, υπέταξε την Αθλέτικ η Μπαρτσελόνα
Ρονάλντο-Ρεάλ Μαδρίτης

Αρνητικό ήταν το πρώτο δείγμα της Ρεάλ Μαδρίτης επί Ράφα Μπενίτεθ, αφού οι "μερένγκες" έμειναν στο 0-0 με αντίπαλο την Σπόρτινγκ Χιχόν στο "Μολινόν" και ήδη βρίσκονται σε θέση διώκτη της Μπαρτσελόνα. Ο νέος τεχνικός του συλλόγου επέλεξε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Χάμες Ροντρίγκες από τα μεγάλα αστέρια του ρόστερ και να κάνει την έκπληξη, παρατάσσοντας σε ρόλο "ψευδοεννιαριού" τον Χεσέ Ροντρίγκεθ. Όπως ήταν φυσικό, ο νεαρός Ισπανός δεν είχε συμμετοχή στο παιχνίδι, αφού όλες οι τελικές προσπάθειες των φιλοξενουμένων έληγαν στις επιλογές των Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός, μάλιστα, έχασε την καλύτερη στιγμή στο 1ο ημίχρονο, όταν πέρασε τον τερματοφύλακα Πίτσου Κουέγιαρ και από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στην κενή εστία.

1η αγ.: Γκέλα με το "καλημέρα" η Ρεάλ, υπέταξε την Αθλέτικ η Μπαρτσελόνα
Μπέιλ-Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ είχε τον πρώτο λόγο και στο 2ο μέρος, ωστόσο χρειαζόταν ένα διαφορετικό πλάνο από τον πάγκο. Αυτό ήρθε να δώσει ο Ροντρίγκες που αντικατέστησε τον Χεσέ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι "νεοφώτιστοι" Αστουριανοί έβλεπαν πως είχαν τη δυνατότητα να πάρουν κάτι από αυτό το παιχνίδι στην επιστροφή τους στην κατηγορία και έγιναν ακόμα πιο προσηλωμένοι στα μετόπισθεν. Ο Μπενίτεθ έψαξε κάθετες μπαλιές δίνοντας ντεμπούτο στον Ματέο Κόβατσιτς, ωστόσο ούτε ο νεαρός Κροάτης βρήκε τη λύση. Ένας κεραυνός του Ρονάλντο στα τελευταία λεπτά εξουδετερώθηκε από τον Κουέγιαρ και το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Σπόρτινγκ Χιχόν (4-4-2): Κουέγια, Λόρα, Ερνάντεθ, Εσπινόσα, Λόπεθ, Καρμόνα (86' Αΐτ Ατμάν), Άλβαρεθ, Κάσες, Χόνι (77' Μενέντεθ), Σανάμπρια, Γκερέρο (72' Μουνίθ)

Ρεάλ Μαδρίτης (4-2-3-1): Νάβας, Ντανίλο (84' Καρβαχάλ), Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (71' Κόβατσιτς), Μπέιλ, Ρονάλντο, Χεσέ (56' Ροντρίγκες)

1η αγ.: Γκέλα με το "καλημέρα" η Ρεάλ, υπέταξε την Αθλέτικ η Μπαρτσελόνα
Σουάρες-Μπαρτσελόνα

Μετά από μία (βαριά) ήττα και μία ισοπαλία (σαν ήττα), ήρθε η ώρα της νίκης για την Μπαρτσελόνα με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι Καταλανοί επικράτησαν με 1-0 στο "Σαν Μαμές" των κατόχων του Supercopa de España και άρχισαν με το καλύτερο αποτέλεσμα τη σεζόν στην Primera Division. Για να φτάσουν στο 1-0 οι "μπλαουγκράνα", πάντως, έπρεπε να χάσουν δύο ποδοσφαιριστές και ένα πέναλτι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό στην ψυχολογία του Λιονέλ Μέσι. Σε ένα 1ο ημίχρονο χωρίς πολλά γεγονότα, ο Αργεντινός είχε την ευκαιρία να αρχίσει το κυνήγι του τίτλου pichichi (αρχισκόρερ) στο 31', αλλά ο Γκόρκα Ιραϊθόθ απέκρουσε την προσπάθειά του και έγινε ο πρώτος που καταφέρνει να σταματήσει από τα 11 μέτρα τόσο τον Μέσι όσο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

1η αγ.: Γκέλα με το "καλημέρα" η Ρεάλ, υπέταξε την Αθλέτικ η Μπαρτσελόνα
Μέσι-Μπαρτσελόνα

Στο 19ο λεπτό ο Λουίς Ενρίκε αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή τον Ντάνι Άλβες λόγω τραυματισμού (στη θέση του ο Σέρζι Ρομπέρτο) και το ίδιο έπραξε και στο 68' με τον Σέρχιο Μπουσκέτς (στη θέση του ο Μαρκ Μπάρτρα). Ενδιάμεσα, ο Λουίς Σουάρες είχε φροντίσει να αποτραπεί ακόμα μία αποτυχία με αντίπαλους τους Βάσκους, που προέρχονταν από αναπάντεχη ήττα στη Σλοβακία με αντίπαλο τη Ζίλινα για τα πλέι οφ του Europa League. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έριξε στο παιχνίδι τον Ιμπάι Γκόμεθ αναζητώντας τουλάχιστον ένα γκολ, ωστόσο οι Καταλανοί κλείστηκαν γύρω από την περιοχή του Κλαούντιο Μπράβο στα τελευταία λεπτά και διατήρησαν το 1-0 και την 7η σερί επιτυχημένη εκκίνηση σε σεζόν.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Γκ. Ελουστόνδο, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα (51' Μπόβεδα), Ρίκο (62' Γουρπέγι), Μπενιάτ, Σουσαέτα, Εράσο, Σαμπίν (63' Γκόμεθ0, Αντούριθ

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Μπράβο, Άλβες (19' Ρομπέρτο), Μαστσεράνο, Βερμάλεν, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (66' Μπάρτρα), Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Ραφίνια (82' Σάντρο)

Σε ρυθμούς twitter

# Με ένα αυτοκόλλητο της Μπαρτσελόνα υποδέχθηκαν το πούλμαν της Ρεάλ Μαδρίτης οι φίλαθλοι της Σπόρτινγκ Χιχόν.

# Ο υπ' ατμόν Νίκος Καράμπελας έμεινε εκτός αποστολής της Λεβάντε στην εντός έδρας ήττα από τη Θέλτα.

# Ο Νίκος Βέργος πέρασε ως αλλαγή στο 77' στην εκτός έδρας ήττα της Έλτσε από την Πονφεραντίνα με 2-0 για την πρεμιέρα της Segunda División.

# Η επιστροφή του Ρομπέρτο Σολδάδο στην Ισπανία συνδυάστηκε με γκολ, αλλά όχι με νίκη για τη Βιγιαρεάλ στην έδρα της Μπέτις.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

21:30 Μάλαγα - Σεβίλλη 0-0

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

19:30 Εσπανιόλ - Χετάφε 1-0

(3' Σεβίγια)

19:30 Λα Κορούνια - Ρεάλ Σοθιεδάδ 0-0

21:30 Ατλέτικο Μαδρίτης - Λας Πάλμας 1-0

(16' Γκριεζμάν)

23:30 Ράγιο Βαγεκάνο - Βαλένθια 0-0

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

19:30 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-1

(53' Σουάρες)

21:30 Σπόρτινχ Χιχόν - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

23:00 Λεβάντε - Θέλτα 1-2

(55' Βέρθα - 41' Ορεγιάνα, 77' αυτ. Λόπεθ)

23:30 Μπέτις - Βιγιαρεάλ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

21:30 Γρανάδα - Εϊμπάρ

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Λεβάντε (5-3-2): Ρουμπέν, Λόπεθ (78' Μοράλες), Τρουχίγιο, Σιμάο, Χουανφράν, Τόνιο, Χοσέ Μάρι (71' Κασαδεσούς), Βέρθα, Καμαράσα (81' Γκαρθία), Γκιλάς, Ντέιβερσον

Θέλτα (4-3-3): Μπλάνκο (86' Ντίας), Μάγιο (69' Γκουιντέτι), Καμπράλ, Φοντάς, Κάστρο (90+5' Πλάνας), Ορεγιάνα, Φερνάντες, Ερνάντες, Βας, Άσπας, Νολίτο

Μπέτις (4-4-2): Αδάν, Πιτσίνι, Πεσέλα, Γκονθάλεθ, Βάργκας, Θεχούδο (65' Θεμπάγιος), Τόρες, Εντιαγέ (76' Ρουίθ), Πορτίγιο, Μολίνα (81' Ρενέλα), Κάστρο

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Αρεολά, Γκασπάρ, Μπέιλι, Ρουίθ, Κόστα, Λέιβα, Πίνα, Μπρούνο, Καστιγέχο (77' Τριγκέρος), Μπαπτιστάο (61' Μπακαμπού), Σολδάδο (67' Σάμου)

News 24/7

24MEDIA NETWORK