23η αγ.: Ο Μόντριτς έσωσε τη Ρεάλ, εύκολα η Μπαρτσελόνα

Το γκολ του Λούκα Μόντριτς στο 85' έσωσε τους τρεις βαθμούς για τη Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Γρανάδα. Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, η Μπαρτσελόνα πέρασε κι από την έδρα της Λεβάντε, παραμένοντας μόνη πρώτη στην βαθμολογία.

23η αγ.: Ο Μόντριτς έσωσε τη Ρεάλ, εύκολα η Μπαρτσελόνα
Μπενζεμά-Ρεάλ Μαδρίτης

Ούτε Κριστιάνο Ρονάλντο ούτε Γκάρεθ Μπέιλ. Την ώρα που οι δύο πιο ακριβές μεταγραφές του κόσμου, που κόστισαν άνω των 200.000.000 ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν απόντες (ακόμα κι αν ο ένας εκ των δύο έπαιζε), τη λύση για τους "μερένγκες" έδωσε ο Λούκα Μόντριτς, ο οποίος επιστέγασε ακόμα μία καλή απόδοση με ένα γκολ - λύτρωση στη νίκη 2-1 επί της Γρανάδα στην Ανδαλουσία. Η "βολίδα" του Κροάτη μέσου στο 85' έδωσε το "τρίποντο" στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, που παρέμεινε σε τροχιά τίτλου, έστω κι αν δεν έπεισε ότι μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο.

23η αγ.: Ο Μόντριτς έσωσε τη Ρεάλ, εύκολα η Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης

Οι "μερένγκες" μπήκαν πιο δυνατά, έχασαν ευκαιρίες με τον Μπενζεμά και τον Ρονάλντο και εν τέλει βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με κοντινό πλασέ του Γάλλου επιθετικού, που έφτασε τα 19 γκολ κι έπιασε τον Πορτογάλο στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ. Το γκολ δεν αύξησε το μομέντουμ των φιλοξενούμενων, που έδειχναν να αρκούνται σε αυτό το προβάδισμα. Αν και είχαν ορισμένες καλές στιγμές στο 2ο μέρος, το γκολ του Γιουσέφ ελ Αραμπί (60') δύο λεπτά μετά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, αποσυντόνισε τους Μαδριλένους. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δύο φορές για γκολ που ακυρώθηκε και για πέναλτι που δεν δόθηκε, ωστόσο σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν είχαν δίκιο. Η δράση περιορίστηκε στο γήπεδό τους στα τελευταία λεπτά και το σουτ του Μόντριτς στο τέλος έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ.

Γρανάδα (4-2-3-1): Φερνάντεθ, Λόπες, Λομπάν, Κόστα, Φουλκιέ, Πέρεθ, Ρίκο (77' Κριν), Σακσές, Ροτσίνα, Πενιαράντα (81' Ντουκουρέ), Μπαράλ (58' Ελ Αραμπί)

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Νάβας, Καρβαχάλ (86' Νάτσο), Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο (78' Κόβατσιτς), Ροντρίγκες (61' Χεσέ), Μπενζεμά, Ρονάλντο

23η αγ.: Ο Μόντριτς έσωσε τη Ρεάλ, εύκολα η Μπαρτσελόνα
Σουάρες-Μπαρτσελόνα

Ακόμη μια νίκη, τη 17η σε 22 αγωνιστικές στην Primera Division, πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε νίκησε με 2-0 τη Λεβάντε στο "Θιουδάδ ντε Βαλένθια" και είναι ξανά μόνη στην κορυφή με +3 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έχοντας παράλληλα και παιχνίδι λιγότερο. Μία εβδομάδα μετά από τη δύσκολη νίκη επί των "ροχιμπλάνκος", οι Καταλανοί δεν παρουσιάστηκαν σε εξαιρετική μέρα. Το σκορ, πάντως, άνοιξε για λογαριασμό τους στο 21ο λεπτό ο Νταβίδ Ναβάρο στην προσπάθειά του να διώξει μετά από γύρισμα του Τζόρδι Άλμπα. Ο Λουίς Σουάρες έχασε μία απίθανη ευκαιρία δευτερόλεπτα αργότερα για να "κλειδώσει" τη νίκη και η αστοχία του κόστισε λίγο παραπάνω άγχος.

23η αγ.: Ο Μόντριτς έσωσε τη Ρεάλ, εύκολα η Μπαρτσελόνα

Οι "μπλαουγκράνα" κυνηγούσαν την ισοφάριση του ρεκόρ συλλόγου 28 αγώνων δίχως ήττα (2010-2011), ωστόσο οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες και θα μπορούσαν να φέρουν τα πάνω κάτω εάν ήταν λίγο πιο εύστοχοι. Η άνοδος παικτών από την άμυνα δημιούργησε κενά στα μετόπισθεν και στις καθυστερήσεις ο Σουάρες έφτασε τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα, άφησε πίσω τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη θέση των pichichi και χάρισε στον Λουίς Ενρίκε την 80ή νίκη στα 100 παιχνίδια του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, εννέα παραπάνω από όσα είχε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στο αντίστοιχο σημείο.

Λεβάντε:Μαρίνιο, Iβάν Λόπεθ, Νταβίντ Ναβάρο (69' Γκιλάς), Φεντάλ, Τόνιο, Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, Βέρθα (77' Βέρθα), Λέρμα, Χοσέ Λουίς Μοράλες, Τζουζέπε Ρόσι, Ντέιβερσον (69' Βίκτορ Καμαράσα)

Μπαρτσελόνα: Μπράβο, Ντάνι Αλβες (74' Αλέις Βιδάλ), Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς (68' Μπουσκέτς), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες

23η αγ.: Ο Μόντριτς έσωσε τη Ρεάλ, εύκολα η Μπαρτσελόνα
Βαλένθια-Μπέτις

Η στατιστική είναι αμείλικτη: η Βαλένθια δεν έχει προηγηθεί σε αγώνα πρωταθλήματος επί Γκάρι Νέβιλ, έχει δεχθεί το πρώτο γκολ και στα εννέα παιχνίδια και εν τέλει δεν έχει νικήσει σε κανένα εξ αυτών. Το 1-0 της Μπέτις στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Άγγλο τεχνικό, ο οποίος δεν αποκλείεται να κάθισε σε πάγκο για τελευταία φορά, αφού ακόμα κι ο συνεργάτης του και ιδιοκτήτης του συλλόγου, Πίτερ Λιμ, χρειάζεται να βρει διαφορετική φόρμουλα.

23η αγ.: Ο Μόντριτς έσωσε τη Ρεάλ, εύκολα η Μπαρτσελόνα
Νέβιλ-Βαλένθια-Μπέτις

Οι "νυχτερίδες" δεν ήταν τόσο κακές σε απόδοση όσο άλλες φορές, ωστόσο για ακόμα μία φορά δεν ήταν αποτελεσματικές στην επίθεση και σφιχτές στην άμυνα. Στο 49ο λεπτό ο Ρουμπέν Κάστρο άνοιξε το σκορ από κοντά και η απάντηση δεν ήρθε ποτέ, ακόμα κι όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Ροντρίγκο δίπλα στον Άλβαρο Νεγρέδο. Στο 85ο λεπτό αποβλήθηκε ο Χοσέ Γκαγιά με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τους φιλοξενούμενους, που έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα λίγο αργότερα, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ του Σκοντράν Μουστάφι.

Μπέτις (4-4-2): Αδάν, Μοντόγια, Πετσέλα, Γκονθάλεθ, Βάργκας, Μουσόντα, Πετρός, Εντιαγέ, Θεμπάγιος (75' Πορτίγιο), Φαν Βόλφσβινκελ (73' Μολίνα), Κάστρο (90' Ντιγκάρ)

Βαλένθια (4-2-3-1): Ράιαν, Μπαραγάν, Μουστάφι, Αμπντενούρ, Σικέιρα (44' Γκαγιά), Παρέχο, Ζαϊμπό (76' Μίνα), Φεγκουλί (60' Ροντρίγκο), Γκόμες, Τσερίσεβ, Νεγρέδο

23η αγ.: Ο Μόντριτς έσωσε τη Ρεάλ, εύκολα η Μπαρτσελόνα
Θέλτα-Σεβίλλη

Η... κατάρα της εκτός έδρας νίκη συνεχίζεται για τη Σεβίλλη, η οποία περιορίστηκε στο 1-1 με αντίπαλο τη Θέλτα στο Βίγκο και έφτασε τις 11 αναμετρήσεις δίχως "τρίποντο" μακριά από το "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν". Ο Ουνάι Έμερι είχε δηλώσει πριν από το παιχνίδι ότι θέλει "μαχητές" στην ομάδα και ο Φεντερίκο Φάσιο, στο πρώτο παιχνίδι της δεύτερης θητείας του στην ομάδα, πήρε... υπερβολικά τοις μετρητοίς τα λόγια του και μέσα σε 25 λεπτά αγώνα είχε αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες.

23η αγ.: Ο Μόντριτς έσωσε τη Ρεάλ, εύκολα η Μπαρτσελόνα
Καρίσο-Σεβίλλη

Ακόμα και με παίκτη λιγότερο, οι Ανδαλουσιάνοι κατόρθωσαν να προηγθούν με τον Ντάνιελ Καρίσο και στη συνέχεια επιχείρησαν να κρατήσουν αυτό το προβάδισμα με αμυντική προσέγγιση του αγώνα. Δεν τα κατάφεραν, αφού ο Κλοντιό Μποβί ισοφάρισε στο 64' με πλασέ στην κίνηση για τους γηπεδούχους, που είχαν ευκαιρίες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δικαιούνταν ένα γκολ.

Θέλτα (4-2-3-1): Άλβαρεθ, Κάστρο (62' Γκουιντέτι), Καμπράλ, Γκόμεθ, Πλανάς, Βας, Ραντόγια (62' Ντίας), Μποβί, Ερνάντες, Μπονγκοντά, Άσπας

Σεβίλλη (4-2-3-1): Ρίκο, Μαριάνο, Ραμί, Φάσιο, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Καρίσο, Ρέγες (64' Μπανέγα), Κρον Ντέλι, Κονοπλιάνκα (58' Βιτόλο), Γιορέντε (69' Γκαμεϊρό)

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

21:30 Μάλαγα - Χετάφε 3-0

(9' Ανιόρ, 23' Ατσού, 43' Τσαρλές)

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

17:00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Εϊμπάρ 3-1

(56' Χιμένες, 63' Σαούλ, 90+1' Φ. Τόρες - 46' Κέκο)

19:15 Ράγιο Βαγεκάνο - Λας Πάλμας 2-0

(3' Φεντόρ, 74' Μπεμπέ)

21:30 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Βιγιαρεάλ 0-0

23:05 Σπόρτινγκ Χιχόν - Λα Κορούνια 1-1

(32' Χόνι - 41' Αλμπέρτο)

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

13:00 Λεβάντε - Μπαρτσελόνα 0-2

(21' αυτ. Ναβάρο, 90+2' Σουάρες)

17:00 Μπέτις - Βαλένθια 1-0

(49' Κάστρο)

19:15 Θέλτα - Σεβίλλη 1-1

(64' Μποβί - 43' Καρίσο)

21:30 Γρανάδα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

(60' Ελ Αραμπί - 30' Μπενζεμά, 85' Μόντριτς)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2016

21:30 Εσπανιόλ - Ρεάλ Σοθιεδάδ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Primera Division 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK