1η αγ.: Δέκα γκολ στο ντεμπούτο Ρομπέρτο, πανδαισία Μέσι-Σουάρες

Η Σεβίλλη σημείωσε έξι γκολ κόντρα στον Ρομπέρτο στο ντεμπούτο του με την Εσπανιόλ. Μπαρτσελόνα διέσυρε την Μπέτις σε ένα παιχνίδι όπου έκανε επίδειξη δύναμης μπροστά στο κοινό της στο "Καμπ Νόου".

1η αγ.: Δέκα γκολ στο ντεμπούτο Ρομπέρτο, πανδαισία Μέσι-Σουάρες
Σεβίλλη-Εσπανιόλ

Αγώνα... υδατοσφαίρισης θύμησε η αναμέτρηση της Σεβίλλης με την Εσπανιόλ, η οποία περιελάμβανε δέκα γκολ και άλλες τόσες καλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Το τελικό 6-4 υπέρ των Ανδαλουσιάνων ήρθε με ανατροπές και δύο γκολ στα οποία φέρει ευθύνη ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, σε ένα "εφιαλτικό" ντεμπούτο με τους Καταλανούς. Ο Ισπανός τερματοφύλακας μάζεψε τρεις φορές την μπάλα από τα δίχτυα του στο 1ο ημίχρονο, παρότι είχε σταματήσει με εξαιρετικό τρόπο δύο φορές τον Λουσιάνο Βιέτο.

1η αγ.: Δέκα γκολ στο ντεμπούτο Ρομπέρτο, πανδαισία Μέσι-Σουάρες
Σεβίλλη-Εσπανιόλ

Στον αντίποδα, η ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι αντιμετώπισε σοβαρά ανασταλτικά προβλήματα, αφού δεν έχει αφομιώσει ακόμα το παιχνίδι με τα τρία στόπερ του Αργεντινού τεχνικού και γι' αυτό ο Πάμπλο Πιάτι με ένα γκολ και δύο ασίστ έκανε... πάρτι. Στο 2ο μέρος, όμως, το αφεντικό ήταν οι γηπεδούχοι. Ο Φράνκο Βάσκες σκόραρε στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, οι φιλοξενούμενοι ανοίχτηκαν και σε ανοργάνωτη άμυνα οι Σεβιγιάνοι βρήκαν κι άλλα γκολ με τους Γουισάμ Μπεν Γεντέρ και Χιρόσι Κιγιοτάκε. Η μείωση του σκορ από τον Γεράρδ Μορένο δεν... απάλυνε τον πόνο της Εσπανιόλ, για την οποία πέρασε αλλαγή το... αγαπημένο παιδί του "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, σε ένα πολύ περίεργο ντεμπούτο.

Σεβίλλη (3-5-2): Ρίκο, Μαριάνο, Παρέχα (83' Γκονθάλεθ), Μερκάδο, Κιγιοτάκε, Βάσκες, Ενζονζί, Σαράμπια, Βιτόλο, Βιέτο (80' Κορέα), Μπεν Γεντέρ (75' Ιμπόρα)

Εσπανιόλ (4-4-2): Ρομπέρτο, Χ. Λόπεθ, Γκονθάλεθ, Ό. Ντουάρτε (37' Σιανί), Ρ. Ντουάρτε (69' Φουέγο), Πέρες (69' Ρέγες), Ντιόπ, Βίκτορ, Πιάτο, Μπαπτιστάο, Μορένο

1η αγ.: Δέκα γκολ στο ντεμπούτο Ρομπέρτο, πανδαισία Μέσι-Σουάρες
Μπαρτσελόνα-Μπέτις

Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες έκαναν πράγματα και θαύματα για ακόμα ένα παιχνίδι και μετά από το... μάθημα στη Σεβίλλη για το Supercopa, η Μπαρτσελόνα διέλυσε και την έτερη ομάδα της πόλης, την Μπέτις. Το τελικό 6-2 είναι... πλασματικό, αφού οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να σκοράρουν περισσότερες φορές και οι Ανδαλουσιάνοι δεν είχαν τόσες ευκαιρίες ώστε να δικαιολογούν διπλή παραβίαση από τον Ρουμπέν Κάστρο της εστίας του Κλάουντιο Μπράβο, στο -πιθανότατα- τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα των "μπλαουγκράνα", πριν πωληθεί στη Μάντσεστερ Σίτι.

1η αγ.: Δέκα γκολ στο ντεμπούτο Ρομπέρτο, πανδαισία Μέσι-Σουάρες
Σουάρες-Μπαρτσελόνα

Ο χορός των τερμάτων άρχισε μόλις στο 6' με τον εξαιρετικό στην εκκίνηση της χρονιάς αντι-Νεϊμάρ, Αρντά Τουράν, και ακολούθησε το σόου των δύο Λατινοαμερικανών. Ο Μέσι είχε και δοκάρι πριν ανοίξει λογαριασμό για φέτος, ενώ τον ακολούθησε ο Σουάρες πριν από το ημίχρονο. Στο 2ο μέρος, ο Αντόνιο Αδάν έβλεπε την μπάλα να βρίσκεται διαρκώς στην περιοχή του και οι κινήσεις του Γκουστάβο Πογέτ, στο ντεμπούτο του στον πάγκο των "βερδιμπλάνκος", να μην αρκούν. Οι πέντε στην άμυνα δεν εμπόδισαν τους Καταλανούς, που βρήκαν άλλα δύο γκολ από τον περσινό αρχισκόρερ της Primera Division (το τελευταίο με απευθείας εκτέλεση φάουλ) και ένα από τον αρχισκόρερ της ιστορίας της Primera Division.

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Μπράβο, Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα (76' Ντιν), Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Σουάρεθ (70' Μουνίρ), Μέσι, Σουάρες, Τουράν

Μπέτις (5-3-2): Αδάν, Θεχούδο, Γκονθάλεθ, Μαντί, Πετσέλα, Ντουρμίσι, Μαρτέν (36' Θεμπάγιος), Πετρός (59' Ρουίθ), Γκουτιέρες (55' Μουσοντά), Σανάμπρια, Κάστρο

1η αγ.: Δέκα γκολ στο ντεμπούτο Ρομπέρτο, πανδαισία Μέσι-Σουάρες
Πάτο-Βιγιαρεάλ-Γρανάδα

Ο Αλεσάντρε Πάτο έκανε ντεμπούτο με γκολ στην Primera Division, ωστόσο δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στη Βιγιαρεάλ, η οποία έμεινε στο 1-1 με τη Γρανάδα, σε μία... διαβολοβδομάδα γι' αυτήν. Η εντός έδρας ήττα από τη Μονακό για τα πλέι οφ του Champions League κατέδειξε το μέγεθος του προβλήματος μετά από την ξαφνική αποχώρηση του Μαρθελίνο από τον πάγκο. Σε συνδυασμό με τους πολλούς τραυματισμούς και την ανάγκη για προφύλαξη πριν από τη ρεβάνς, ο Φραν Εσκριμπά χρησιμοποίησε ένα μίγμα βασικών και αναπληρωματικών, απέναντι σε μία ομάδα που επίσης βρίσκεται υπό... αναταραχή, λόγω αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος (η οικογένεια Πότσο πούλησε σε Κινέζους επενδυτές).

1η αγ.: Δέκα γκολ στο ντεμπούτο Ρομπέρτο, πανδαισία Μέσι-Σουάρες

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, ωστόσο δεν είχε πολλές τελικές προσπάθειες με καλές προϋποθέσεις για γκολ. Στο 61ο λεπτό, πάντως, ο Πάτο θύμισε ψήγματα της εκτελεστικής δεινότητας που είχε επιδείξει στη Μίλαν, ανοίγοντας το σκορ. Τέσσερα λεπτά κράτησε η χαρά του "κίτρινου υποβρυχίου", αφού ο 19χρονος Αργεντινός επιθετικός της Ρόμα, Εσεκιέλ Πόνσε, συνδύασε το ντεμπούτο του ως δανεικός στους Ανδαλουσιάνους με το γκολ της ισοφάρισης.

Γρανάδα (4-2-3-1): Οτσόα, Φουλκιέ, Λομπάν, Αγκμπό, Τίτο, Κριν, Μάρκεθ (66' Μπαράλ), Κουένκα, Μπογκά, Τοράλ (73' Μάρτινς), Πόνσε

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Ασένχο, Γκασπάρ, Μουσάτσιο, Ρουίθ, Ρουκάβινα, Σοριάνο, Εντιαγέ, Τριγκέρος, Καστιγέχο, Σανσόνε (77' Μπορέ), Πάτο (90+1' Γκονθάλεθ)

Σε ρυθμούς twitter

# Πριν από τη σέντρα στο "Καμπ Νόου", οι αρχηγοί της Μπαρτσελόνα, Αντρές Ινιέστα και Λιονέλ Μέσι, παρουσίασαν το τρόπαιο του πρωταθλητή της περσινής σεζόν.

1η αγ.: Δέκα γκολ στο ντεμπούτο Ρομπέρτο, πανδαισία Μέσι-Σουάρες
Μέσι-Ινιέστα-Μπαρτσελόνα

Τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

21:00 Μάλαγα - Οσασούνα 1-1

(56' Ανιόρ - 85' Μέριδα)

23:00 Λα Κορούνια - Εϊμπάρ 2-1

(69' Μοσκέρα, 87' πέν. Λούκας - 55' Ράμις)

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

19:15 Μπαρτσελόνα - Μπέτις 6-2

(6' Τουράν, 37', 57' Μέσι, 42', 56', 82' Σουάρες - 21', 84' Κάστρο)

21:15 Γρανάδα - Βιγιαρεάλ 1-1

(65' Πόνσε - 61' Πάτο)

23:15 Σεβίλλη - Εσπανιόλ 6-4

(15' Σαράμπια, 22', 45+1' Βιέτο, 54' Βάσκες, 66' Μπεν Γεντέρ, 74' Κιγιοτάκε - 8' Πιάτι, 26' Πέρες, 44' Βίκτορ, 79' Μορένο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

19:15 Σπόρτινγκ Χιχόν - Αθλέτικ Μπιλμπάο

21:15 Ρεάλ Σοθιεδάδ - Ρεάλ Μαδρίτης

23:15 Ατλέτικο Μαδρίτης - Αλαβές

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

21:00 Θέλτα - Λεγανές

23:00 Βαλένθια - Λας Πάλμας

Οι συνθέσεις και τα VIDEOS

Μάλαγα (4-2-3-1): Καμενί, Ροσάλες, Γιορέντε, Κονέ, Ρίκα, Καμάτσο, Ρέθιο, Κέκο (46' Τσαρλές), Ανιόρ, Χόνι (71' Κουζμάνοβιτς), Σάντρο (78' Κάστρο)

Οσασούνα (5-3-2): Πέρεθ, Χ. Φλάνιο, Ντ. Γκαρθία, Μ. Φλάνιο, Ου. Γκαρθία, Φουέντες (49' Μπουνιουέλ), Ντε λας Κουέβας, Τιένθα (71' Μέριδα), Όιερ, Ριέρα, Κενάν (77' Ρομέρο)

Λα Κορούνια (4-2-3-1): Λουξ, Χουανφράν, Αλμπεντόσα, Σίντνεϊ, Ναβάρο, Μοσκέρα, Γκιλιέρμε (68' Λουιζίνιο), Χιλ (57' Αντόνε), Φαΐρ, Γκάμα (82' Μπόρχες), Λούκας

Εϊμπάρ (4-2-3-1): Ριέσγο, Κάπα, Γκάλβεθ, Ράμις, Χουνκά, Ριβέρα, Γκαρθία, Μπεμπέ (85' Λεόν), Αντριάν (79' Ενρίτς), Ινούι (74' Πένια), Κίκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Primera Division 2016-2017

News 24/7

24MEDIA NETWORK