25η αγ.: Τέλος το πρωτάθλημα για Ρεάλ και Ατλέτικο

Τίτλοι τέλους στις ελπίδες της Ρεάλ για επιστροφή στους τίτλους, αφού έμεινε στο 1-1 με τη Μάλαγα εκτός έδρας και έχασε από το ραντάρ την Μπαρτσελόνα. Ομοίως και για την Ατλέτικο, η οποία έμεινε στο μηδέν με τη Βιγιαρεάλ.

25η αγ.: Τέλος το πρωτάθλημα για Ρεάλ και Ατλέτικο

Στην Ανδαλουσία "βούλιαξαν" οι τελευταίες ελπίδες της Ρεάλ Μαδρίτης για τον φετινό τίτλο. Η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε στο 1-1 με τη Μάλαγα, με συνέπεια η διαφορά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα να αυξηθεί στους εννέα πόντους, απόσταση θεωρητικά αδύνατο να καλυφθεί. Οι "μερένγκες" προέρχονταν από σπουδαία εκτός έδρας νίκη 2-0 στην Ιταλία επί της Ρόμα για το Champions League και ο Ζινεντίν Ζιντάν χρησιμοποίησε τον Ίσκο στην κορυφή αντί του Καρίμ Μπενζεμά που τέθηκε νοκ άουτ μία ημέρα νωρίτερα. Ο Ισπανός μέσος δεν τα κατάφερε στον νέο ρόλο του και οι φιλοξενούμενοι είχαν λίγες ευκαιρίες. Σε μία εξ αυτών, μετά από στημένη φάση, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστειλε στα δίχτυα την μπάλα στο 33' και παρότι σε θέση οφσάιντ, το γκολ μέτρησε.

25η αγ.: Τέλος το πρωτάθλημα για Ρεάλ και Ατλέτικο
Ρονάλντο-Ρεάλ Μαδρίτης

Τρία λεπτά αργότερα, η Ρεάλ κέρδισε πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο Πορτογάλος. Ο Κάρλος Καμενί του είπε "όχι" και ο Ρονάλντο απέτυχε να σκοράρει για 16η φορά στα 103 πέναλτι που έχει εκτελέσει στην καριέρα του. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιο δραστήριοι και προσέγγιζαν την εστία του Κέιλορ Νάβας με μεγαλύτερη ευκολία. Στο 66', μάλιστα, έφτασαν στο γκολ με τον Ραούλ Αλμπεντόσα, ενώ στη συνέχεια έχασαν μεγάλες ευκαιρίες κυρίως εξαιτίας των αντανακλαστικών του Νάβας. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, κάτι που σημαίνει ότι η Ρεάλ έχασε και τον δεύτερο στόχο της σεζόν.

Μάλαγα (4-4-2): Καμενί, Ροσάλες, Αλμπεντόσα, Ουέλιγκτον, Τόρες, Ανιόρ (89' Ντούντα), Ρέθιο, Καμάτσο, Όρτα (63' Φορνάλς), Τσαρλές, Τσοπ (81' Σάντα Κρους)

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Νάβας, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κρόος, Κόβατσιτς, Χεσέ (61' Βάθκεθ), Ίσκο (75' Ροντρίγκες), Ρονάλντο

25η αγ.: Τέλος το πρωτάθλημα για Ρεάλ και Ατλέτικο
Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης

Η αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων με τις δύο καλύτερες αμυντικές επιδόσεις δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα. Ατλέτικο Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο "Βιθέντε Καλδερόν", σε έναν αγώνα που ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη... στέψη της Μπαρτσελόνα ως πρωταθλήτριας Ισπανίας και της φετινής σεζόν. Οι "ροχιμπλάνκος" δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των φιλοξενουμένων και έμειναν οκτώ πόντους μακριά από την κορυφή, δίνοντας μάχη πλέον με τη Ρεάλ για την μάχη γοήτρου της δεύτερης θέσης.

25η αγ.: Τέλος το πρωτάθλημα για Ρεάλ και Ατλέτικο
Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης

Τα δεδομένα του αγώνα θα μπορούσαν να ήταν εντελώς διαφορετικά, εάν ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι του Σαούλ Νίνγκεθ στον Σαμού Καστιγέχο μόλις στο 2ο λεπτό. Δεν συνέβη και ακολούθησε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις και με δυνατά μαρκαρίσματα, που δεν κατέληξαν πουθενά. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έριξε στη μάχη τους Όλιβερ Τόρες και Λουσιάνο Βιέτο, ο Μαρθελίνο τους πρώην "ροχιμπλάνκος" Αντριάν και Λέο Μπαπτιστάο, ωστόσο κανείς τους δεν βρήκε το γκολ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοδίν, Λουίς, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ (81' Κρανεβίτερ), Κορέα (69' Βιέτο), Γκριεζμάν (62' Ο. Τόρες), Φ. Τόρες

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Αρεολά, Γκασπάρ, Ρουίθ, Μπέιλι, Ρουκάβινα, Μπρούνο, Πίνα, Καστιγέχο (68' Σουάρεθ), Σολδάδο (64' Αντριάν), Μπακαμπί (82' Μπαπτιστάο)

25η αγ.: Τέλος το πρωτάθλημα για Ρεάλ και Ατλέτικο
Σεβίλλη-Ράγιο Βαγεκάνο

Η Σεβίλλη θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ στη Μαδρίτη με αντίπαλο την Ατλέτικο, βρέθηκε να προηγείται με δύο γκολ της Ράγιο Βαγεκάνο, αλλά εν τέλει πέταξε δύο βαθμούς και έμεινε στο 2-2, που τη διατηρεί στην 5η θέση της βαθμολογίας. Λίγες ημέρες μετά από την άνετη επικράτηση 3-0 επί της Μόλντε για το Europa League, οι παίκτες του Ουνάι Έμερι συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν την Πέμπτη. Στο 10ο λεπτό ο Στίβεν Ενζονζί και στο 20ό λεπτό ο Ιμπόρα έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στους Ανδαλουσιάνους.

25η αγ.: Τέλος το πρωτάθλημα για Ρεάλ και Ατλέτικο
Σεβίλλη-Ράγιο Βαγεκάνο

Οι γηπεδούχοι, όμως, προέρχονταν από ένα σερί πέντε αγώνων δίχως ήττα. Ένας ακόμα και ισοφάριζαν την επίθεση του 2001-2002 με τον Γκρεγκόριο Μανθάνο στον πάγκο. Ο Πάκο Χέμεθ δεν δίστασε και προχώρησε σε δύο αλλαγές πριν από το ημίχρονο. Πρώτα ο Αντρί Εμπάρμπα και στη συνέχεια ο Μανούτσο. Δικαιώθηκε, αφού στο 43' ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού σκόραρε για πρώτη φορά από τις 11 Μαΐου 2015. Στο 62', ήταν η σειρά του Νικολάς Φεντόρ, ο οποίος πέτυχε γκολ για πέμπτο σερί παιχνίδι καταρρίπτοντας το ρεκόρ συλλόγου. Ο αγώνας ήταν ανοιχτός και όλα θα μπορούσαν να συμβούν μέχρι τέλους, αλλά καμία ομάδα δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και η Σεβίλλη παρέμεινε δίχως εκτός έδρας νίκη φέτος.

Ράγιο Βαγεκάνο (4-2-3-1): Χουάν Κάρλος, Τίτο, Ζε Κάστρο, Γιορέντε, Μαρτίνεθ (35' Μανούτσο), Μπαένα (28' Εμπαρμπά), Τρασόρας, Πάμπλο, Χοθαμπέδ, Μπεμπέ (78' Ντοράδο), Φεντόρ

Σεβίλλη (4-2-3-1): Ρίκο, Κόκε, Ραμί, Φάσιο, Τρεμουλινάς, Κριστόφορο (66' Καρίσο), Ενζονζί, Βιτόλο (80' Κονοπλιάνκα), Ιμπόρα (66' Μπανέγα), Κρον Ντέλι, Γκαμεϊρό

25η αγ.: Τέλος το πρωτάθλημα για Ρεάλ και Ατλέτικο
Βαλένθια

Τρίτη σερί νίκη, δεύτερη στο πρωτάθλημα και μπορεί να προήλθε απέναντι στην (καινούργια) ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, προσφέρει τους ίδιους βαθμούς και την ίδια ασφάλεια στον Γκάρι Νέβιλ. Η Βαλένθια επικράτησε 2-1 της Γρανάδα στην Ανδαλουσία, κέρδισε κι άλλες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα και μετά από το 6-0 επί της Ράπιντ Βιέννης στο Europa League, ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Οι "νυχτερίδες" είχαν τη φόρα από τον μεσοβδόμαδο θρίαμβο και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ.

25η αγ.: Τέλος το πρωτάθλημα για Ρεάλ και Ατλέτικο
Γρανάδα

Αυτό συνέβη καθυστερημένα, στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Ντάνι Παρέχο να αξιοποιεί ομαδική προσπάθεια και να φτάνει τα έξι γκολ στη σεζόν. Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές. Παρότι είχαν τελικές προσπάθειες, λίγες είχαν καλές προϋποθέσεις για να ανησυχήσουν τον Ντιέγκο Άλβες. Στις καθυστερήσεις, ο Σάντι Μίνα έδειχνε να "κλειδώνει" τη νίκη για τους φιλοξενούμενους, αλλά το παιχνίδι είχε ακόμα χρόνο για τον Έντγκαρ Μέντεθ να κάνει το 2-1.

Γρανάδα (4-2-3-1): Φερνάντεθ, Λόπες, Λομπάν, Κόστα, Φουλκιέ, Πέρεθ (69' Κουένκα), Ρίκο, Σακσές, Ροτσίνα, Πενιαράντα (46' Μέντεθ), Μπαράλ (62' Ελ Αραμπί)

Βαλένθια (4-2-3-1): Άλβες, Κανσέλο, Μουστάφι, Σάντος, Σικέιρα (84' Μπαραγάν), Πέρες, Παρέχο, Φεγκουλί (78' Μίνα), Γκόμες, Τσερίσεβ (68' Πιάτι), Αλκάθερ

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Νίκος Καράμπελας αγωνίστηκε για 66 λεπτά στην εντός έδρας ισοπαλία 2-2 της Βαγιαδολίδ με τη Νουμάνθια για τη Segunda Division.

# Ο Νίκος Βέργος έμεινε εκτός αποστολής για την αναμέτρηση της Έλτσε με την Ουέσκα.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

21:30 Λεβάντε - Χετάφε 3-0

(10' Μοράλες, 43' πέν. Ρόσι, 81' Βερδού)

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

17:00 Λας Πάλμας - Μπαρτσελόνα 1-2

(10' Ζοζέ - 6' Σουάρες, 39' Νεϊμάρ)

19:15 Εσπανιόλ - Λα Κορούνια 1-0

(52' Ασένσιο)

21:30 Μπέτις - Σπόρτινγκ Χιχόν 1-1

(67' Πετσέλα - 65' Κάστρο)

23:05 Θέλτα - Εϊμπάρ 3-2

(31', 69' Γκουιντέτι, 39' Κάστρο - 84' πέν. Μπερχόν, 87' Ινούι)

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

13:00 Ράγιο Βαγεκάνο - Σεβίλλη 2-2

(43' Μανούτσο, 62' Φεντόρ - 10' Ενζονζί, 20' Ιμπόρα)

17:00 Μάλαγα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

(66' Αλμπεντόσα - 33' Ρονάλντο)

19:15 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Σοθιεδάδ 0-1

(17' Ζονατάς)

19:15 Γρανάδα - Βαλένθια 1-2

(90+3' Μέντεθ - 55' Παρέχο, 90' Μίνα)

21:30 Ατλέτικο Μαδρίτης - Βιγιαρεάλ 0-0

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος Γουρπέργι, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ (78' Ιτουράσπε), Μπενιάτ, Σουσάετα (74' Βιγκέρα), Μουνιαΐν, Γουίλιαμς (37' Γκαρθία), Αντούριθ

Ρεάλ Σοθιεδάδ (4-3-3): Ρούλι, Α. Ελουστόνδο, Γκονθάλεθ, Ι. Μαρτίνεθ, Γιούρι, Πριέτο, Ρέγες (68' Πάρδο), Ιγιαραμέντι, Βέλα (75' Μπεργάρα), Ζονατάς (90+1' Θουρουτούθα), Οϊαρθάμπαλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Primera Division 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK