30ή αγ.: Η Ρεάλ διέλυσε η Σεβίλλη, η διαιτησία έσωσε την Μπαρτσελόνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξέσπασε στο τέλος με αντίπαλο τη Σεβίλλη στο "Μπερναμπέου", τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε τη βοήθεια της διαιτησίας για να μην ηττηθεί στο "Μαδριγάλ" από τη Βιγιαρεάλ μία αγωνιστική πριν από το clasico που ίσως κρίνει τον τίτλο.

30ή αγ.: Η Ρεάλ διέλυσε η Σεβίλλη, η διαιτησία έσωσε την Μπαρτσελόνα
Κρόος-Μπενζεμά-Ρονάλντο-Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει τα... σκοτσέζικα ντους στους φίλους της, αφού μετά από την οικτρή εμφάνιση απέναντι στη Λας Πάλμας πριν από μία εβδομάδα, ήρθε η εντυπωσιακή νίκη με 4-0 επί της Σεβίλλης στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Μόλις έξι λεπτά χρειάστηκε ο Καρίμ Μπενζεμά για να δώσει το σύνθημα στους συμπαίκτες του, ανοίγοντας το σκορ μετά από σέντρα του Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Γάλλος και ο Ουαλός ήταν οι παίκτες που τελείωναν τις περισσότερες επιθετικές ενέργειες των "μερένγκες", με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μην δέχεται μπάλες στα πρώτα λεπτά. Ο Μπέιλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 16ο λεπτό, ωστόσο ο βοηθός το ακύρωσε λανθασμένα ως οφσάιντ. Οι Ανδαλουσιάνοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, αν και είχαν αρχίσει το παιχνίδι με σέντρα του Μπενουά Τρεμουλινάς στο δοκάρι και ορισμένες καλές στιγμές. Στο 27', μάλιστα, κέρδισαν πέναλτι, το οποίο έπιασε ο Κέιλορ Νάβας (εκτελεστής ο Κεβίν Γκαμεϊρό), διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του.

30ή αγ.: Η Ρεάλ διέλυσε η Σεβίλλη, η διαιτησία έσωσε την Μπαρτσελόνα
Μπενζεμά-Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη

Το τέμπο πολύ υψηλό, ευκαιρίες εκατέρωθεν αλλά κυρίως από πλευράς γηπεδούχων. Σε ένα τρίλεπτο στο 2ο μέρος, η Ρεάλ είχε ένα χαμένο πέναλτι με τον Ρονάλντο (πάνω από την εστία), ένα σουτ του Μπέιλ λίγο άουτ και μία κεφαλιά του ίδιου παίκτη που τράνταξε τα δοκάρια. Η Θέα Τύχη τιμώρησε τη Ρεάλ στο 61', με τον Γκαμεϊρό να σκοράρει, αλλά τον ίδιο βοηθό που έκανε λάθος στο 1ο μέρος, να ισοφαρίζει τα σφάλματά του, ακυρώνοντας ως οφσάιντ και αυτό το τέρμα. Κάπου εκεί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους οι δύο πιο ακριβές μεταγραφές του κόσμου. Πρώτα ο Ρονάλντο στο 64' και δύο λεπτά αργότερα ο Μπέιλ αύξησαν τον δείκτη του σκορ και πλέον το παιχνίδι βρήκε νικητή. Ο Νάβας κράτησε το μηδέν με ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις, ο Χεσέ Ροντρίγκεθ που πέρασε αλλαγή, έκανε το 4-0 και η Ρεάλ πλησίασε στον πόντο την Ατλέτικο.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Νάβας, Ντανίλο, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο, Κρόος, Κασεμίρο (76' Ροντρίγκες), Μόντριτς, Μπέιλ (70' Χεσέ), Μπενζεμά (81' Ίσκο), Ρονάλντο

Σεβίλλη (4-4-1-1): Ρίκο, Κόκε, Ραμί, Κολοτζιεϊτσάκ, Τρεμουλινάς, Φιγκέιρας (46' Ρέγες), Κριχόβιακ, Κριστόφορο (72' Μαριάνο), Εσκουδέρο, Ιμπόρα (71' Μουνιόθ), Γκαμεϊρό

30ή αγ.: Η Ρεάλ διέλυσε η Σεβίλλη, η διαιτησία έσωσε την Μπαρτσελόνα
Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα

Ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στη Βιγιαρεάλ, ένα πέναλτι που δόθηκε στην Μπαρτσελόνα και έσπασε το ρεκόρ, μία αποβολή που στέλνει τον Ζεράρ Πικέ στο clasico και ένα 2-2 στο "Μαδριγάλ" που δεν ευνοεί καμία από τις δύο ομάδες. Το σπουδαίο παιχνίδι της αγωνιστικής τα είχε όλα και μέσα στα πρώτα 44 δευτερόλεπτα οι θεατές πήραν μία ιδέα για το τι θα παρακολουθήσουν, αφού ο Αρντά Τουράν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του! Το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό (οι γηπεδούχοι το ολοκλήρωσαν με οκτώ κίτρινες) και θεαματικό. Σε μία από τις ευκαιρίες των δύο ομάδων, ο Ιβάν Ράκιτιτς εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Σέρχιο Ασένχο και άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε η πρώτη φάση που έφερε μεγάλες αντιδράσεις. Ο Πικέ έκανε χέρι στην περιοχή και γλίτωσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που θα του στερούσε τη συμμετοχή στο ντέρμπι με τη Ρεάλ της επόμενης εβδομάδας (αν και η πρώτη κίτρινη που δέχθηκε ήταν για ανύπαρκτο χέρι), ενώ οι Καταλανοί απέφυγαν το πέναλτι εναντίον τους. Από τις διαμαρτυρίες, αποβλήθηκε ο προπονητής των γηπεδούχων, Μαρθελίνο.

30ή αγ.: Η Ρεάλ διέλυσε η Σεβίλλη, η διαιτησία έσωσε την Μπαρτσελόνα
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ

Ο αγώνας συνεχίστηκε, ο διαιτητής Χοσέ Μαρία Σάντσεθ αρνήθηκε πέναλτι στην Μπαρτσελόνα σε δύο περιπτώσεις, εκ των οποίων η μία θα μπορούσε να σφυριχθεί και εν τέλει πήρε την απόφαση σε μία καθαρή φάση στο 41ο λεπτό, όταν ο Ασένχο πιάνει την μπάλα. Ο Νεϊμάρ που κέρδισε το πέναλτι, εκτέλεσε και έκανε το 2-0 για τους "μπλαουγκράνα", κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Λουίς Ενρίκε έβγαλε τους Πικέ και Τουράν που "φλέρταραν" με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έβαλε τους Ζερεμί Ματιέ και Ντάνι Άλβες και το... πλήρωσε. Στο 57', ο φορμαρισμένος Σεντρίκ Μπακαμπί μείωσε για τους γηπεδούχους, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενουμένων και στο 63' ο Ματιέ σημείωσε αυτογκόλ μετά από κόρνερ. Η πίεση της Μπαρτσελόνα δεν έπιασε τόπο, με τον Ασένχο να κάνει δύο σπουδαίες επεμβάσεις και τον Ράκιτιτς να χάνει κι αυτός μία ευκαιρία, ενώ στα τελευταία λεπτά η Βιγιαρεάλ πίεσε για την ολική ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε, με συνέπεια αφενός να καθυστερήσει τη... στέψη της Μπαρτσελόνα και αφετέρου να αφήσει πρόσφορο έδαφος στη Σεβίλλη να τη φτάσει στην τέταρτη θέση.

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Ασένχο, Γκασπάρ, Μπέιλι, Ρούιθ, Ρουκάβινα, Σουάρεθ (74' Πίνα), Τριγκέρος, Μπρούνο, Καστιγέχο, Σολδάδο (83' Μπαπτιστάο), Μπακαμπί (71' Αντριάν)

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Μπράβο, Ρομπέρτο, Πικέ (55' Ματιέ), Μαστσεράνο, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Τουράν (57' Άλβες), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

30ή αγ.: Η Ρεάλ διέλυσε η Σεβίλλη, η διαιτησία έσωσε την Μπαρτσελόνα
Βαλένθια-Θέλτα

Η τρίτη σερί ήττα της Βαλένθια επανέφερε στην επιφάνεια τους φόβους της μάχης του υποβιβασμού, αφού το 2-0 από τη Θέλτα αφήνει τις "νυχτερίδες" έξι πόντους πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη. Οι Γαλιθιάνοι είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ανάγκασαν το "Μεστάγια" να κουνήσει αρκετές φορές το μαντήλί τόσο στον Γκάρι Νέβιλ, όσο και στους διοικούντες τον σύλλογο. Ο Ματ Ράιαν ήταν αυτός που διέσωζε την κατάσταση στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο ο Αυστραλός τερματοφύλακας δεν άντεξε μέχρι τέλους.

30ή αγ.: Η Ρεάλ διέλυσε η Σεβίλλη, η διαιτησία έσωσε την Μπαρτσελόνα

Την ώρα που ο Νέβιλ έψαχνε το γκολ με τους Χοσέ Γκαγιά και Σοφιάν Φεγκουλί που έβαλε ως αλλαγή στο 2ο ημίχρονο, έπεσε θύμα του αναπόφευκτου. Ο Τζον Γκουιντέτι άνοιξε το σκορ στο 80' και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ούγκο Μάγιο διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων, που ανέκτησαν την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Βαλένθια (4-2-3-1): Ράιαν, Βέζο, Μουστάφι, Αμπντενούρ, Σικέιρα (51' Γκαγιά), Μπαρμπόσα, Φουέγο, Ροντρίγκο (71' Φεγκουλί), Μίνα, Γκόμες, Αλκάθερ (79' Νεγρέδο)

Θέλτα (4-2-3-1): Άλβαρεθ, Μάγιο, Καμπράλ, Γκόμεθ, Κάστρο, Βας, Ντίας, Μποβί (71' Ντιόπ), Ορεγιάνα, Νολίτο (89' Μπονγκοντά), Γκουιντέτι (83' Πλάνας)

Σε ρυθμούς twitter

# Η Μπαρτσελόνα κέρδισε το 16ο πέναλτι στη σεζόν, επίδοση ρεκόρ της Primera Division με 38 αγωνιστικές και ισοφάριση του ρεκόρ της Μπέτις από το 1986-1987, σε πρωτάθλημα 44 αγωνιστικών.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

21:30 Χετάφε - Εϊμπάρ 1-1

(7' Βελάσκες - 87' Μπαστόν)

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

17:00 Σπόρτινγκ Χιχόν - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

(79' Σανάμπρια, 89' Κάστρο - 29' Γκριεζμάν)

19:15 Ρεάλ Σοθιεδάδ - Λας Πάλμας 0-1

(39' Ζοζέ)

19:15 Γρανάδα - Ράγιο Βαγεκάνο 2-2

(11', 54' πέν. Ελ Αραμπί - 45+2' Πάμπλο, 87' Ζε Κάστρο)

21:30 Λα Κορούνια - Λεβάντε 2-1

(43' Αλμπέρτο, 85' αυτ. Μαρίνιο - 50' Ρόσι)

23:05 Μπέτις - Μάλαγα 0-1

(82' Καμάτσο)

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

13:00 Εσπανιόλ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

(54' Ντιόπ, 57' Καϊσέδο - 20' Εράσο)

17:00 Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα 2-2

(57' Μπακαμπί, 63' αυτ. Ματιέ - 20' Ράκιτιτς, 41' πέν. Νεϊμάρ)

19:15 Βαλένθια - Θέλτα 0-2

(80' Γκουιντέτι, 84' Μάγιο)

21:30 Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη 4-0

(5' Μπενζεμά, 64' Ρονάλντο, 66' Μπέιλ, 85' Χεσέ)

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Εσπανιόλ (4-3-3): Π. Λόπεθ, Γκονθάλεθ, Ρόκο, Ό. Ντουάρτε, Ρ. Ντουάρτε, Σάντσεθ, Ντιόπ, Αμπραάμ, Ασένσιο (53' Καϊσέδο, 84' Σιλά), Μορένο (71' Χ. Λόπεθ), Πέρες

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ιραϊθόθ, Μπόβεδα (64' Γκαρθία), Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Ιτουράσπε (64' Μπενιάτ), Ρίκο (54' Σαν Χοσέ), Ντε Μάρκος, Εράσο, Λεκέ, Αντούριθ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Primera Division 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK