Πρώην παίκτης της ΑΕΚ μπλεγμένος σε σκάνδαλο με στημένο παιχνίδι στην Ισπανία

Εδώ και τρία χρόνια οι ισπανικές αρχές ερευνούν την αναμέτρηση ανάμεσα στην Σαραγόσα και την Λεβάντε την περίοδο 2010-11, καθώς υπάρχουν υποψίες πως το παιχνίδι ήταν στημένο. Τα έξοδα των διακοπών των παικτών κίνησαν τις υποψίες, με κάποιους, ανάμεσά τους και ο πρώην άσος της ΑΕΚ, Χουανφράν, να δαπανούν πολλές χιλιάδες ευρώ.

Πρώην παίκτης της ΑΕΚ μπλεγμένος σε σκάνδαλο με στημένο παιχνίδι στην Ισπανία

Οι ισπανικές αρχές τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα για να εξετάσουν το αν η αναμέτρηση μεταξύ της Σαραγόσα και της Λεβάντε (38η αγωνιστική, σεζόν 2010-11) ήταν στημένη, καθώς υπήρχαν αρκετές υποψίες. Η Σαραγόσα τότε "καίγονταν" για τους τρεις βαθμούς για να διασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία και τελικά τους πήρε με σκορ 2-1.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η "Marca" αρκετοί παίκτες της Σαραγόσα και της Λεβάντε έχουν περάσει ήδη από το δικαστήριο της Βαλένθια για να καταθέσουν, ανάμεσά τους και ο πρώην παίκτης της Λεβάντε, Χουανφράν, ο οποίος είχε περάσει από την ΑΕΚ.

Εκείνο που τράβηξε το βλέμμα των Αρχών ήταν τα έξοδα των διακοπών των παικτών της Λεβάντε! Οι Αρχές που ερευνούσαν το θέμα είχαν εξετάσει τα έξοδα των παικτών για το καλοκαίρι του 2011, όμως εκείνοι τους είχαν πει πως οι διακοπές τους ήταν ήρεμες και οικογενειακές.

Ωστόσο ο δικαστής ζήτησε να δει και τα έξοδα του προηγούμενου καλοκαιριού για να κάνει σύγκριση και όλοι έπεσαν από τα σύννεφα με τα όσα αποκαλύφθηκαν. Κι αυτό γιατί όπως θα δείτε και στο γράφημα που ακολουθεί κάποιοι ποδοσφαιριστές εμφανίστηκαν να έχουν υπέρογκα έξοδα κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές το 2011 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα από το ταμείο της Σαραγόσα πιστώθηκε στους λογαριασμούς των παικτών περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Αυτό έχει κάνει τις ισπανικές Αρχές να υποψιάζονται το ενδεχόμενο τα χρήματα να κατέληξαν μέσα από τους παίκτες της Σαραγόσα σε εκείνους της Λεβάντε!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της "Marca" και αποτυπώνονται στο γράφημα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ξόδεψαν το καλοκαίρι του 2010 για παράδειγμα 1.000 ευρώ ενώ το επόμενο 48.000 ευρώ. Αυτός που είχε την πιο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα έξοδα των δύο καλοκαιριών ήταν ο πρώην άσος της ΑΕΚ, Χουανφράν, ο οποίος από έξοδα 6.000 ευρώ το 2010 έφτασε τις 649.000 ευρώ το επόμενο καλοκαίρι. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και μένει να δούμε που θα οδηγήσουν.

Πρώην παίκτης της ΑΕΚ μπλεγμένος σε σκάνδαλο με στημένο παιχνίδι στην Ισπανία

News 24/7

24MEDIA NETWORK