11 παίκτες που πήραν την κατιούσα από όταν πήγαν στην Ρεάλ

Άτιμη Ρεάλ, άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις. Βρήκαμε 11 ποδοσφαιριστές που η "βασίλισσα" όχι μόνο τους "κατέβασε", αλλά σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα τους.

11 παίκτες που πήραν την κατιούσα από όταν πήγαν στην Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί όνειρο κάθε ανθρώπου που αγαπά το ποδόσφαιρο από όταν αρχίσει να συλλαβίζει τα πρώτα ονόματα ποδοσφαιρικών ομάδων. Είναι ελάχιστοι οι παίκτες που τους έκανε πρόταση η Ρεάλ και εκείνοι την αρνήθηκαν. Όσον αφορά, εκείνους που τελικά πήγαν στη "βασίλισσα", η απόφαση τους όπως απέδειξε η ιστορία ήταν δίκοπο μαχαίρι.

Κάποιοι αποθεώθηκαν και έμειναν στην ιστορία ως οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές του πλανήτη και κάποιοι χαντακώθηκαν, αφού όχι μόνο δεν κατάφεραν να διακριθούν στη Μαδρίτη, αλλά στη συνέχεια η καριέρα τους πήγε από το κακό στο χειρότερο. Εμείς εδώ, θα ασχοληθούμε με τους δεύτερους.

-Τζόναθαν Γούντγκεϊτ

MADRID, SPAIN:  Real Madrid's new British player Jonathan Woodgate poses with the club's scarf during his presentation at Santa Bernabeu Stadiun in Madrid, 21 August 2004. England international defender Jonathan Woodgate, Real Madrid's new recruit from Newcastle, will be out of action for a month but that did not deter the Spanish giants from signing him, British media reported 21 August.    AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE  (Photo credit should read PEDRO ARMESTRE/AFP/Getty Images)
MADRID, SPAIN: Real Madrid's new British player Jonathan Woodgate poses with the club's scarf during his presentation at Santa Bernabeu Stadiun in Madrid, 21 August 2004. England international defender Jonathan Woodgate, Real Madrid's new recruit from Newcastle, will be out of action for a month but that did not deter the Spanish giants from signing him, British media reported 21 August. AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE (Photo credit should read PEDRO ARMESTRE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

"Μετά βαΐων και κλάδων" έφτασε ο Γούντγκεϊτ από το Νιουκάστλ στη Μαδρίτη προκειμένου να θωρακίσει την άμυνα της "βασίλισσας", αντ΄αυτού αγωνίστηκε μόλις 9 φορές. Ίσως να ναι και επιτυχία αν σκεφτεί κανείς πως το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης του χρονιάς ήταν τραυματίας, ενώ στο επίσημο ντεμπούτο του έβαλε αυτογκόλ και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Ο Γούντγεϊτ έχει ψηφιστεί από τους αναγνώστες της "Marca" ως η χειρότερη μεταγραφή της Ρεάλ για τον 21ο αιώνα. Μετά τη Μαδρίτη γύρισε στην Αγγλία και αγωνίστηκε σε Μίντλεσμπρο, Τότεναμ και Στόουκ.

-Στιβ Μακμάναμαν

11 παίκτες που πήραν την κατιούσα από όταν πήγαν στην Ρεάλ

"Τα αποδυτήρια είναι ένας βόθρος με ψέματα, προδοσίες και κουτσομπολιά. Πραγματικά λυπάμαι για τους νέους παίκτες, όπως ο Στιβ Μακμάναμαν, που έρχονται στην ομάδα. Αν ο Μακμάναμαν νομίζει ότι έρχεται σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη, τότε κάνει μεγάλο λάθος". Τάδε έφη Ραούλ, λίγες μέρες πριν προσγειωθεί στη Μαδρίτη ο Άγγλος σταρ της Λίβερπουλ. Όχι και το καλύτερο ξεκίνημα στη νέα του ομάδα.

Ο Μακμάναμαν ήταν μόλις ο 2ος Άγγλος που έπαιζε στην Ρεάλ - ο Όουεν πήγε αργότερα- μετά τον Λόρι Κάνιγχαμ τη δεκαετία του '80 και ήταν άτυχος να πέσει σε μια πολύ κακή περίοδο για τους Μαδριλένους. Οι αλλαγές προέδρων, οι αλλαγές προπονητών και ο ερχομός του Φίγκο, είχαν ως συνέπεια να μπει "πωλητήριο" σε διάφορους παίκτες των Μαδριλένων, μεταξύ των οποίων και ο Άγγλος. Τότε, ο πρώην μέσος της Λίβερπουλ ήρθε σε σύγκρουση με τη διοίκηση της ομάδας, αφού δεν ήθελε με τίποτα να φύγει από την Ισπανία, παρά τις διάφορες ενδιαφέρουσες προτάσεις που είχε από άλλες ομάδες.

Πρόσκαιρα κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην ενδεκάδα της "βασίλισσας", αλλά ο ερχομός των Ζιντάν και Ρονάλντο τα επόμενα χρόνια περιόρισε πολύ τα λεπτά συμμετοχής του. Το 2003 επέστρεψε στην Αγγλία και την Σίτι, όπου έκλεισε την καριέρα του.

-Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ

11 παίκτες που πήραν την κατιούσα από όταν πήγαν στην Ρεάλ

Στο ξεκίνημα της καριέρας του ο Ολλανδός θεωρούνταν ο επόμενος Γιόχαν Κρόιφ. Παρόλα αυτά η καριέρα του σε καμία περίπτωση δεν στάθηκε αντάξια των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει στα πρώτα του βήματα στον Άγιαξ. Μετά από το πέρασμά του από το Αμβούργο, πήρε την πολυπόθητη για κάθε ποδοσφαιριστή μεταγραφή στη Ρεάλ.

Εκεί αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά, με γκολ στο πρώτο παιχνίδι και χατ-τρικ τον πρώτο μήνα, δεν ήταν στα βασικά πλάνα του Χουάντε Ράμος, ούτε του Πελεγκρίνι που τον διαδέχτηκε, με αποτέλεσμα να πωληθεί στο 2010 στην Τότεναμ και στη συνέχεια να επιστρέψει στο Αμβούργο.

-Κακά

11 παίκτες που πήραν την κατιούσα από όταν πήγαν στην Ρεάλ

Ο Κακά αφού κέρδισε την "Χρυσή Μπάλα" με την Μίλαν το 2007 και αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο, πουλήθηκε για 65 εκατομμύρια ευρώ στην Ρεάλ το 2009. Σε αντίθεση με τους περισσότερους σε αυτή τη λίστα, η καριέρα του Κακά πήρε την κατιούσα στη Μαδρίτη, όχι λόγω έλλειψης ικανοτήτων, αλλά λόγω τραυματισμών.

Αν και έμεινε για 4 χρόνια στη Μαδρίτη, δύο σοβαροί τραυματισμοί δεν του έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστεί στο υψηλό επίπεδο που μας είχε συνηθίσει στην Ιταλία, με αποτέλεσμα το 2013 να γυρίσει ως ... ελεύθερη μεταγραφή στην Μίλαν.

-Χαβιέρ Σαβιόλα

11 παίκτες που πήραν την κατιούσα από όταν πήγαν στην Ρεάλ

Ο Σαβιόλα ανήκει στην κατηγορία των παικτών που άφησαν την Μπαρτσελόνα για την "μισητή" Ρεάλ. Όπως έδειξε η ιστορία, αυτή η κίνηση δεν του βγήκε σε καλό, αφού στη Μαδρίτη δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να αγωνιστεί 17 φορές και να πετύχει 4 γκολ, ενώ στην Μπαρτσελόνα τις 3 πρώτες του χρονιές είχε βάλει 21, 20 και 19 γκολ αντίστοιχα. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Μπενφίκα.

-Μάικλ Όουεν

11 παίκτες που πήραν την κατιούσα από όταν πήγαν στην Ρεάλ

Μετά από 216 εμφανίσεις, 118 γκολ και 1 "Χρυσή Μπάλα" είχε έρθει η ώρα για τον Μάικλ Όουεν να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Έτσι, άφησε το μεγάλο αγγλικό λιμάνι και πήγε στη Μαδρίτη για να βρεθεί, όμως, πίσω από τους Ραούλ και Ρονάλντο, των οποίων τις θέσεις δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει με αξιώσεις και περιορίστηκε σε 36 εμφανίσεις και 13 γκολ. Την επόμενη χρονιά γύρισε στην Αγγλία, όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα της Νιουκάστλ.

-Νικολάς Ανελκά

11 παίκτες που πήραν την κατιούσα από όταν πήγαν στην Ρεάλ

Ο Ανελκά πήγε το 1999 στη Ρεάλ ως ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους Ευρωπαίους επιθετικούς. Εκεί, όμως, δεν βρήκε τα πράγματα όπως τα περίμενε, παρόλο που ξεκίνησε δυνατά, γρήγορα έχασε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων, αλλά και του προπονητή του. Κάποια στιγμή, μάλιστα, αποκλείστηκε για 45 μέρες από την ομάδα, αφού αρνήθηκε να προπονηθεί.

Μάλλον δεν ξεπέρασε ποτέ το αποτυχημένο πέρασμα του από την Μαδρίτη, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να στεριώσει σε μια ομάδα, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους γυρολόγους των γηπέδων όλο του πλανήτη.

-Γιαν Χούντελαρ

11 παίκτες που πήραν την κατιούσα από όταν πήγαν στην Ρεάλ

Ο Ολλανδός αποτελεί κλασική περίπτωση ενός μεγάλου ταλέντου στη χώρα του που θα πάει στη Μαδρίτη για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, αλλά τελικά η απόφασή του δεν θα αποδειχθεί η σωστή. Ο Χούντελαρ μετά από κάποιες πολύ παραγωγικές χρονιές σε Χέρενφεν και Άγιαξ θα γυαλίσει στο μάτι του Σούστερ, τότε τεχνικού των "γκαλάκτικος". Πριν προλάβει, όμως, να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στη Μαδρίτη, ο Σούστερ απολύεται και τη θέση του παίρνει ο Χουάντε Ράμος, ο οποίος δεν πίστευε στις ικανότητες του Ολλανδού.

Μετά από μόλις 20 εμφανίσεις και 8 γκολ σε έξι μήνες, ο Χούντελαρ θα πάει στη Μίλαν για μία σεζόν και από εκεί στη Σάλκε, όπου παίζει μέχρι σήμερα και αναγνωρίζεται η αξία του.

-Αντόνιο Κασάνο

11 παίκτες που πήραν την κατιούσα από όταν πήγαν στην Ρεάλ

Ο Κασάνο ξεκίνησε ιδανικά την καριέρα του στη Μαδρίτη αφού σκόραρε στο 3ο λεπτό του ντεμπούτου του σε ένα ματς κυπέλλου απέναντι στην Μπέτις. Μόλις, όμως, λίγους μήνες μετά την μεταγραφή του στη Ρεάλ, άρχισε να παίρνει κιλά, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο για κάθε γραμμάριο πάνω από το κανονικό του βάρος.

Αφού ξεπέρασε το πρόβλημα με το βάρος, άρχισε να έχει προβλήματα με τον Καπέλο, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε έρθει και αυτός στη Μαδρίτη, και άρχισε να περνάει τα περισσότερα ματς στον πάγκο. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε κι ένας τραυματισμός στον αστράγαλο και τον αποτελείωσε. Το 2007 πήγε δανεικός στην Σαμπντόρια, η οποία τελικά τον απέκτησε.

-Ρόιστον Ντρέντε

11 παίκτες που πήραν την κατιούσα από όταν πήγαν στην Ρεάλ

Ο Ντρέντε πήγε στην Ρεάλ από τη Φέγιενορντ και έκανε ονειρικό ντεμπούτο στο αριστερό άκρο της άμυνάς της, πετυχαίνοντας ένα γκολ από τα 37 μέτρα κόντρα στη Σεβίλη. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού ο Μπερντ Σούστερ δεν τον υπολόγιζε, ενώ τη δεύτερη του χρονιά στη Μαδρίτη γιουχαΐστηκε από τους οπαδούς της ομάδας και ζήτησε να μην αγωνίζεται για λίγο καιρό. Πήγε δανεικός στην Χέρκουλες και στη συνέχεια στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που του δημιουργήθηκαν στην Μαδρίτη.

-Ζουλιάν Φομπέρ

11 παίκτες που πήραν την κατιούσα από όταν πήγαν στην Ρεάλ

Μετά από 5 χρόνια στην Γουέστ Χαμ, ήρθε η ώρα για τον Φομπέρ να κάνει το μεγάλο βήμα και να πάει στην Ρεάλ η οποία, μάλιστα, τον πήρε δανεικό (!) με προοπτική αγοράς και συμβόλαιο τριών χρόνων. Κατάφερε να παίξει μόλις δύο παιχνίδια με τη "βασίλισσα", αφού έχασε μια προπόνηση, γιατί νόμιζε πως η ομάδα είχε ρεπό, ενώ σε ένα ματς κόντρα στη Βιγιαρεάλ "πιάστηκε" από τον φακό να κοιμάται στον πάγκο. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την άσημη τουρκική Ελαζίγκσπορ.

11 παίκτες που πήραν την κατιούσα από όταν πήγαν στην Ρεάλ
© CUATRO

Πηγή: www.scoopnest.com

Τα καλύτερα του Contra.gr:

Διαιτητής δεν ήξερε που βρίσκεται το σημείο του πέναλτι (VIDEO)

Με τρομερό κάρφωμα Αντετοκούνμπο το Top10 (VIDEO)

Όταν ο Ντιν μας μάθαινε μπάσκετ

Η "εξήγηση" του Κιντ για Αντετοκούνμπο

News 24/7

24MEDIA NETWORK