Άνοιξε την πόρτα εξόδου από Ρεάλ Μαδρίτης ο Ρονάλντο

Η συβιλλική δήλωση του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά το τέλος του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Γρανάδα, άναψε "φωτιές" στον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Άνοιξε την πόρτα εξόδου από Ρεάλ Μαδρίτης ο Ρονάλντο
PHOTOGRAPH: JUAN CARLOS HIDALGO/

Ο Πορτογάλος επιθετικός, προερχόμενος από την κατάκτηση του Supercopa de España και έχοντας πετύχει 2 γκολ στον αγώνα, αποχώρησε τραυματίας και στη μικτή ζώνη εξέπληξε τους πάντες λέγοντας: "Είμαι λυπημένος. Ο κόσμος γνωρίζει το λόγο".

Οι θεωρίες και τα σενάρια σε Τύπο, διαδίκτυο και Twitter εξυφάνθηκαν με κάθε πιθανό σχέδιο. Περισσότερα χρήματα, μεγαλύτερη στήριξη από την ομάδα, κακές σχέσεις με τους συμπαίκτες του, απουσία επαρκούς στήριξης της διοίκησης στους φίλους του (περιπτώσεις μεταγραφής Κακά και αποβολής Φάμπιο Κοεντράο) και λοιπά.

Ο απομαγνητοφωνημένος διάλογος

Εν αρχή ην ο (δια)λόγος. Η πιστά απομαγνητοφωνημένη (και μεταφρασμένη) δήλωση του 27χρονου επιθετικού μετά το τέλος του αγώνα, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις έχει μεταφερθεί με "παραλλαγές". Ιδού ακριβώς ό,τι ειπώθηκε...

- Γιατί δεν πανηγύρισες τα γκολ σου;

"Ίσως είμαι λίγο λυπημένος, αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που πανηγυρίζω γκολ, όταν δεν είμαι χαρούμενος. Ο κόσμος γνωρίζει γιατί".

- Είσαι δυσαρεστημένος για το βραβείο (σ.σ. εννοεί του Κορυφαίου Παίκτη στην Ευρώπη που κατέληξε στον Ινιέστα);

"Μπα, όχι γι' αυτό. Αυτό είναι το λιγότερο σημαντικό. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από αυτό".

- Έχει σχέση με το σύλλογο;

"Δεν πρόκειται να πω κάτι άλλο, ο κόσμος γνωρίζει το λόγο".

- Είναι προσωπικό ή επαγγελματικό;

"Επαγγελματικό".

- Με ποιον τα έχεις;

"Με κανένα".

- Τότε, γιατί λες ότι ο κόσμος γνωρίζει γιατί είσαι στενοχωρημένος;

"Ο κόσμος μέσα στην ομάδα".

Άνοιξε την πόρτα εξόδου από Ρεάλ Μαδρίτης ο Ρονάλντο

Τα συμπεράσματα

Από αυτήν τη δήλωση, εφόσον αντιπροσωπεύει 100% τα πιστεύω του αρχηγού της εθνικής Πορτογαλίας, διαψεύδεται το σενάριο που τον θέλει απογοητευμένο από το θρίαμβο του Αντρές Ινιέστα, στο πρόσφατο γκαλά της UEFA. Ο Ισπανός μέσος κέρδισε το Ρονάλντο και το Λιονέλ Μέσι στην κούρσα για τον τίτλο του Κορυφαίου Παίκτη στην Ευρώπη, σε μία σεζόν που ο Πορτογάλος σημείωσε 60 γκολ σε 55 αγώνες με τους "μερέγκες" και στέφθηκε πρωταθλητής Ισπανίας.

Από εκεί και πέρα, το τι ακριβώς συμβαίνει δεν έχει διευκρινιστεί με τα νυν δεδομένα. Πριν μερικούς μήνες, τον Ιανουάριο του 2012, ξανά σε εντός έδρας παιχνίδι της Ρεάλ με τη Γρανάδα, ο Ρονάλντο... αρνήθηκε να πανηγυρίσει ξανά κάποιο τέρμα του. Σε εκείνη την περίπτωση, είχε προηγηθεί μία ακύρωση τέρματός του σε προηγούμενο ματς κόντρα στη Μάλαγα για το Κύπελλο Ισπανίας, την οποία ο ίδιος θεώρησε σκανδαλώδη. Ο Αϊτόρ Καράνκα που εμφανίστηκε σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου, είχε καλύψει το Ρονάλντο, τονίζοντας πως "είναι επαγγελματίας, οπότε ίσως να είναι θυμωμένος επειδή τα πράγματα δεν πήγαν καλά".

Η συνάντηση με το Φλορεντίνο Πέρεθ

Μετά τη... φρέσκια αναμέτρηση με τη Γρανάδα και τις δηλώσεις του, η είδηση που εξαπλώθηκε στα ισπανικά δημοσιογραφικά γραφεία αφορούσε συνάντηση του Ρονάλντο με τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Σύμφωνα με ορισμένα ραδιόφωνα και εκπομπές ("Punto Pelota", "Cadena Ser"), που όμως ελέγχονται για την αξιοπιστία τους, ο Ρονάλντο δεν έμεινε στην... εξομολόγηση συναισθημάτων, αλλά αιτήθηκε μεταγραφή στον επικεφαλής των πρωταθλητών Ισπανίας.

Οι υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών με τις εθνικές ομάδες τους ουσιαστικά περιβάλλουν τον Πορτογάλο με ένα πέπλο απομόνωσης. Εξάλλου, κι ο ίδιος αυτό σημείωσε, όταν ολοκλήρωνε τις δηλώσεις του. Κατά συνέπεια, τα ακριβή τεκταινόμενα της συνάντησής του (εφόσον υπήρξε) με τον Πέρεθ, θα παραμείνουν ασαφή για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ίδιο και οι προθέσεις του ποδοσφαιριστή...

Άνοιξε την πόρτα εξόδου από Ρεάλ Μαδρίτης ο Ρονάλντο

News 24/7

24MEDIA NETWORK