Έτσι μπορεί να αποκτήσει τον Νεϊμάρ η Ρεάλ

Η Παρί Σεν Ζερμέν παρουσιάζεται έτοιμη να παραχωρήσει τον Νεϊμάρ το καλοκαίρι, αλλά μόνο με ένα ποσό της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ. Η Ρεάλ ενδιαφέρεται για τον Βραζιλιάνο άσσο, όμως μία τέτοια μεταγραφή μπορεί να προχωρήσει μόνο με ένα... τρόπο.

PSG's Neymar gestures during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Montpellier at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Jan. 27, 2018. (AP Photo/Christophe Ena)
PSG's Neymar gestures during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Montpellier at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Jan. 27, 2018. (AP Photo/Christophe Ena) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Πριν από λίγες βδομάδες έγινε γνωστό, ότι άνθρωποι της Ρεάλ συναντήθηκαν στο Παρίσι με τον πατέρα του Νεϊμάρ και δύο δικηγόρους, όπου και προέκυψε το συμπέρασμα πως για να δώσει τη συγκατάθεσή της η Παρί στη πώληση του Βραζιλιάνου άσσου, ένα ποσό των 400 εκατ. ευρώ θα "κάλυπτε" τις απαιτήσεις του γαλλικού συλλόγου.

Το εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι το πως οι μαδριλένοι θα βρουν το αντίστοιχο ποσό, τηρώντας παράλληλα το financial fair play. Η απάντηση βρίσκεται στις πωλήσεις. Μόνο σε μία ενδεχόμενη πώληση του Μπέιλ το καλοκαίρι, η Ρεάλ θα μπορούσε να βάλει στα ταμεία της ένα ποσό κοντά στα 75 εκατ. ευρώ. Το ίδιο ποσό υπολογίζεται και για τη πώληση του Ίσκο, ενώ ο Μπενζεμά υπολογίζεται να φέρει 50 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο Νάβας υπολογίζεται στα 18 εκατ. ευρώ. Όμως, η απομάκρυνση του τερματοφύλακα θα σήμανε παράλληλα και τη μεταγραφή ενός μεγάλου ονόματος στη συγκεκριμένη θέση με τον Ντε Χέα και τον Κουρτουά να βρίσκονται στα σκαριά. Δύο ακόμα παίκτες που υπάρχει δυνατότητα να πωληθούν σε άλλο σύλλογο είναι ο δανεικός Γιορέντε που κοστολογείται στα 15 εκατ. ευρώ, μαζί με τον Ντάνι Σεμπάγιος που αξίζει 17 εκατ. ευρώ.

Η πώληση αυτών των παιχτών θα έφερνε ένα ποσό που θα έφτανε το 50% της μεταγραφής του Νεϊμάρ, με τη Ρεάλ να "ψάχνεται" ενδεχομένως σε επιπλέον πωλήσεις των υπολοίπων "ρεζερβών" της ομάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK