Ίκερ Κασίγιας: Από "Άγιος"... απλός θνητός

Ο Ίκερ Κασίγιας αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Φόρεσε για 25 χρόνια τη φανέλα του συλλόγου. έζησε απίστευτες στιγμές, όμως δεν έλειψαν και οι μαύρες σελίδες. Ανήμερα των 35ων γενεθλίων του, το Contra.gr θυμάται.

Ίκερ Κασίγιας: Από "Άγιος"... απλός θνητός

Τα 35 του χρόνια κλείνει ο Ίκερ Κασίγιας, ο άνθρωπος που συνέδεσε όσο λίγοι το όνομά του με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο "Άγιος Ίκερ" όπως ήταν το προσωνύμιό του, τίμησε τα χρώματα του συλλόγου για 25 χρόνια προερχόμενος από τις ακαδημίες και κατέκτησε τα πάντα.

Το τέλος του όμως από τη Ρεάλ δεν ήταν το αναμενόμενο. Το καλοκαίρι του 2015 πάρθηκε η απόφαση να απομακρυνθεί από το σύλλογο και είπε ένα δακρύβρεχτο "αντίο", μετακομίζοντας στην Πόρτο.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ως παίκτης της Ρεάλ δεν άντεξε το βάρος της στιγμής και ξέσπασε σε κλάματα δείχνοντας ότι το δέσιμό του με την ομάδα είναι πολύ μεγάλο.

Ανήμερα λοιπόν των γενεθλίων του, το Contra.gr θυμάται τις καλύτερες επεμβάσεις του "Άγιου Ίκερ" στους "μερένγκες", τις γκάφες του, τις κόντρες με οπαδούς και τους πανηγυρισμούς του.

Συνολικά ο Ισπανός έγραψε" 725 συμμετοχές με τη φανέλα της Ρεάλ κατακτώντας τα πάντα. Πέντε πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Champions League, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 2 Διηπειρωτικά κύπελλα.

Το Contra.gr τιμά τον "Άγιο Ίκερ" και θυμάται τις καλύτερες επεμβάσεις του στους "μερέρνγκες":

Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια δεν έλειψαν και οι... γκάφες. Ο Ισπανός συχνά πυκνά κατάφερνε να γίνει αντικείμενο σχολιασμού για κάποιες ενέργειές του:

Το τελευταίο διάστημα είχε ξεσπάσει και μια κόντρα μεταξύ του ίδιου και μερίδας οπαδών της Ρεάλ, η οποία οδήγησε τον Ισπανό μέχρι το σημείο να τους απαντήσει με βρισιές σε παιχνίδι κόντρα στη Βαλένθια τη φετινή σεζόν:

Τα σύννεφα πάνω από τη σχέση του Κασίγιας με τη Ρεάλ άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους επί Ζοζέ Μουρίνιο, όταν και ο Πορτογάλος κόουτς άρχισε να παραγκωνίζει τον μέχρι τότε αναντικατάστατο γκολκίπερ των μερένγκες.

Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφιβάλλει για το γεγονός πως ο Ίκερ Κασίγιας αγάπησε τη Ρεάλ, αλλά και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Οι πανηγυρισμοί του όλα αυτά τα χρόνια τα λένε όλα:

Τέλος για τους οπαδούς του Ίκερ υπάρχει κι αυτό το απολαυστικό VIDEO - ντοκιμαντέρ για όλη την μέχρι τώρα καριέρα του σπουδαίου Ισπανού. Από τα παιδικά του χρόνια, μέχρι την κορυφή του κόσμου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ξέσπασε σε κλάματα ο Κασίγιας: "Ευχαριστώ για όλα"
Έγινε "δράκος" ο Κασίγιας, έκλεισε η συμφωνία με την Πόρτο

News 24/7

24MEDIA NETWORK