Κριστιάνο Ρονάλντο: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πλέον ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος έφτασε τα 323 γκολ με τη φανέλα των "μερένγκες", πιάνοντας στην πρώτη θέση τον θρυλικό αρχηγό, Ραούλ.

MADRID, SPAIN - NOVEMBER 25:  Raul Gonzalez (L) of Real Madrid embraces his team mate Cristiano Ronaldo as he is substituted during the Champions League group C match between Real Madrid and FC Zurich at the Estadio Santiago Bernabeu on November 25, 2009 in Madrid, Spain.  (Photo by Jasper Juinen/Getty Images)
MADRID, SPAIN - NOVEMBER 25: Raul Gonzalez (L) of Real Madrid embraces his team mate Cristiano Ronaldo as he is substituted during the Champions League group C match between Real Madrid and FC Zurich at the Estadio Santiago Bernabeu on November 25, 2009 in Madrid, Spain. (Photo by Jasper Juinen/Getty Images) GETTY IMAGES

Ρέκορντμαν της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί πλέον ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ που το βράδυ της Τετάρτης (30/9) κόντρα στη Μάλμε έφτασε τα 501 γκολ στην καριέρα του, κατάφερε παράλληλα να ισοφαρίσει τον Ραούλ και να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Ρεάλ Μαδρίτης.

Έχει γράψει συνολικά 323 γκολ σε 308 εμφανίσεις, στατιστικό εξωπραγματικό αν αναλογιστεί κανείς πως σκοράρει τουλάχιστον μία φορά σε κάθε αγώνα (1.05/μ.ο.). Ο Ρονάλντο βρίσκεται στην κορυφή πιάνοντας τον Ραούλ ο οποίος είχε 323 γκολ με την άσπρη φανέλα, όμως χρειάστηκε πάνω από τα διπλάσια παιχνίδια για να τα πετύχει. Συγκεκριμένα του πήρε 741 ματς. Με ένα γκολ ακόμη θα τον περάσει και θα βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για τους επόμενους που θα ακολουθήσουν.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης

Κάτω από τον Ρονάλντο βρίσκονται θρυλικές μορφές που φόρεσαν τη φανέλα της Ρεάλ. Αναλυτικά οι πρώτοι 10 σκόρερ στην ιστορία των Μαδριλένων.

1. Κριστιάνο Ρονάλντο 323 γκολ

2. Ραούλ Γκονθάλεθ 323 γκολ

3. Αλφρέδο Ντι Στέφανο 307 γκολ

4. Κάρλος Σαντιγιάνα 290 γκολ

5. Φέρεντς Πούσκας 242 γκολ

6. Ούγκο Σάντσες 208 γκολ

7. Πάκο Χέντο 181 γκολ

8. Χοσέ Μαρτίνεθ Πίρι 172 γκολ

9. Εμίλιο Μπουτραγκένιο 171 γκολ

10. Αμάνθιο Αμάρο 155 γκολ

Το στατιστικό του Ρονάλντο είναι πραγματικά απίστευτο, δεδομένου ότι αυτή είναι μόλις η έκτη του χρονιά στη Μαδρίτη, ενώ οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες έμειναν πολύ μεγαλύτερο διάστημα.

Από τα 323 γκολ του Πορτογάλου στη Ρεάλ, τα 221 ήταν με το δεξί του πόδι, το καλό του, τα 57 με το αριστερό, ενώ άλλα 45 μπήκαν με κεφαλιά. Επίσης έχει πετύχει 238 σε κανονική ροή παιχνιδιού, 27 από στημένα και 59 με χτυπήματα πέναλτι.

Εκεί υστερεί

Η κατηγορία που ο Ραούλ είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τον Ρονάλντο και που είναι πολύ δύσκολο να τον ξεπεράσει είναι αυτή των τίτλων. Ο Ισπανός έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα, 3 Champions League, 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 2 Διηπειρωτικά με τη Ρεάλ, την ώρα που ο Ρονάλντο έχει μόλις 1 πρωτάθλημα, 2 Κύπελλα, 1 Champions League, 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας και 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

* Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ισπανική Marca, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ήδη ξεπεράσει τον Ραούλ, καθώς του μετράει 324 τέρματα. Αυτό γιατί οι Ισπανοί έχουν κατοχυρώσει ένα γκολ της Ρεάλ κόντρα στη Σοθιεδάδ στις 18 Σεπτέμβρη του 2010 στον Ρονάλντο, ενώ η UEFA και η ισπανική λίγκα το έχει κατοχυρώσει στον Πέπε.

Δείτε σε ένα απολαυστικό VIDEO όλα τα γκολ του Πορτογάλου μέχρι σήμερα:

Διαβάστε ακόμη:

ΚΑΙ τα 501 γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο σε ένα VIDEO

VIDEO: Έσπασε το φράγμα των 500 γκολ ο Ρονάλντο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK