Τέταρτος καλύτερος στην ιστορία της Ρεάλ ο Ζιντάν σε μόλις... 1μιση χρόνο!

Με την κατάκτηση του Super Cup Ευρώπης ο Ζινεντίν Ζιντάν μπαίνει στο κλειστό κλαμπ των κορυφαίων προπονητών που έχουν κάτσει στην "ηλεκτρική καρέκλα" του πάγκου της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να κάτσει ανάμεσα σε "ιερά τέρατα" της προπονητικής.

Real Madrid manager Zinedine Zidane walks across the field before the team's International Champions Cup soccer match against the Manchester City Wednesday, July 26, 2017, in Los Angeles. (AP Photo/Jae C. Hong)
Real Madrid manager Zinedine Zidane walks across the field before the team's International Champions Cup soccer match against the Manchester City Wednesday, July 26, 2017, in Los Angeles. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Ο τέταρτος πιο πετυχημένος προπονητής της "Βασίλισσας" είναι βάσει τίτλων ο Ζινεντίν Ζιντάν μετά το Super Cup Ευρώπης και τη νίκη επί της Γιουνάιντετ του Μουρίνιο με 2-1. Ο Γάλλος τεχνικός που έγινε μύθος όταν ήταν ποδοσφαιριστής, χτίζει πλέον... παλάτια και σαν προπονητής.

Με έξι συνολικά τίτλους σαν προπονητής του κορυφαίου κλαμπ της Ευρώπης, ο Ζιζού είναι ο τέταρτος πιο πετυχημένος στην ιστορία της ομάδας, όντας έναν τίτλο πίσω από τον Ντελ Μπόσκε που είναι τρίτο στη σχετική λίστα.

Ακολουθεί ο Λουίς Μολόουνι με οκτώ και στην κορυφή φυσικά ο θρυλικός Μιγκέλ Μουνιόθ με 14 τρόπαια στην καριέρα του. Επίσης, ο Ζιντάν είναι ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κατέκτησε σερί δύο ευρωπαϊκά Super Cup. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Αρίγκο Σάκι με τη Μίλαν.

AP Photo/Jae C. Hong

News 24/7

24MEDIA NETWORK