"My name is James, James Rodriguez"

Ο Χάμες Ροντρίγκες αποτελεί τον πιο πολυσυζητημένο παίκτη των τελευταίων ημερών, κάνοντας τη Ρεάλ να δαπανήσει 80.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της. Πώς όμως μπορεί να συνδεθεί το όνομά του με τον "βασιλιά της κοκαΐνης'' της Κολομβίας, τον Τζέιμς Μποντ και τον τερματοφύλακα της εθνικής του ομάδας; Διαβάστε την άγνωστη ιστορία του νέου αστεριού των Μαδριλένων.

"My name is James, James Rodriguez"

O Χάμες Ροντρίγκες είναι και επίσημα παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι πλήρωσαν το ποσό-μαμούθ των 80.000.000 ευρώ στη Μονακό για τις υπηρεσίες του Κολομβιανού!

Εδώ και ένα μήνα ο 23χρονος έχει κάνει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να ασχολείται μαζί του. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον έμαθαν κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ κι ας είχε κάνει αίσθηση η περσινή μεταγραφή του στη Μονακό για 45.000.000 ευρώ.

Ένας νέος αστέρας του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του. Πόσοι όμως γνωρίζουν πως έφτασε μέχρι εδώ ο Χάμες Ροντρίγκες; Πόσοι γνωρίζουν την άγνωστη ζωή του Κολομβιανού;

Τα πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1991 στην Κούκουτα της Κολομβίας, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα. Ωστόσο, η οικογένειά του αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Ιμπάγκουε όταν ο Χάμες ήταν πολύ μικρός. Γονείς του είναι ο Γουίλσον Χάμες Ροντρίγκες Μπεντόγια και η Μαρία Ντελ Πιλάρ Ρούμπιο. Ο πατέρας του ήταν πρώην ποδοσφαιριστής, αλλά έλειπε συχνά από το σπίτι, με την ευθύνη για την ανατροφή του μικρού Χάμες να την αναλαμβάνει ο νονός του, Κάρλος Ρεστρέπο, ο οποίος μάλιστα άρχισε να του μαθαίνει να παίζει ποδόσφαιρο.

Το όνομα Χάμες δεν το πήρε από τον πατέρα του. Η μητέρα του ήταν φαν του Τζέιμς Μποντ και εξ ου και η ονομασία του παιδιού. Και επειδή πολλοί το μπερδεύουν, το όνομά του στα ισπανικά προφέρεται Χάμες και έτσι έχει επικρατήσει να τον φωνάζουν. Τζέιμς προφέρεται στην αγγλική γλώσσα, αλλά σπάνια τον αποκαλούν έτσι.

Με τη "βοήθεια" Εσκομπάρ

Στην ηλικία των δύο ετών ο Χάμες πήγε να παρακολουθήσει με το νονό του μια προπόνηση της Κοοπεράμος Τολίμα, μιας τοπικής ομάδας. Την ώρα που οι παίκτες της προθερμαίνονταν, ο μικρός Ροντρίγκες κατέβηκε και έκανε κι αυτός μαζί τους προπόνηση, προσπαθώντας να τους μιμηθεί. Αμέσως οι ιθύνοντες του συλλόγου του πρότειναν να γίνει ενεργό μέλος στις ακαδημίες τους.

"My name is James, James Rodriguez"

Ωστόσο το μεγάλο "ξεπέταγμα" ο Χάμες το έκανε στο γνωστό τουρνουά παίδων της χώρας "Pony Futbol championship" το 2004. Στην Κολομβία η διοργάνωση αυτή έχει πολύ μεγάλη φήμη, με πολλούς σκάουτερς ομάδων να παρακολουθούν τα παιχνίδια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το 1998 από το συγκεκριμένο τουρνουά ανακαλύφθηκε και ο Ρανταμέλ Φαλκάο, ενώ 11 από τους 30 παίκτες της προεπιλογής της εθνικής Κολομβίας για το φετινό Μουντιάλ είχαν ξεπεταχθεί από εκεί.

Αν και πολλοί Κολομβιανοί θα πρέπει να ευχαριστούν τη μητέρα, τον πατέρα ή τον προπονητή τους για τη μελλοντική τους επιτυχία, ο Χάμες θα πρέπει να ευχαριστεί έναν συνεργάτη του Κολομβιανού εγκληματία, Πάμπλο Εσκομπάρ, γνωστού και ως "βασιλιά της κοκαΐνης".

Ο Γκουστάβο Αδόλφο Ουπεγκουί Λόπες, ο οποίος μπήκε για 21 μήνες στη φυλακή το 1998 για υποθέσεις που αφορούσαν απαγωγές και διακίνηση ναρκωτικών, ήταν ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον νεαρό Κολομβιανό στο τουρνουά "Pony Futbol championship" και τον έπεισε να πάει στην Ενβιγάδο, ομάδα στην οποία ήταν πρόεδρος ο ίδιος.

Κεφάλαιο "Ενβιγάδο"

Ο Χάμες μαζί με την οικογένειά του μετακόμισαν εκ νέου, αυτή τη φορά για το Μεντεγίν. Τον νεαρό ανέλαβε προσωπικά να προπονεί ο κόουτς Ομάρ Σουάρες που όπως είχε δηλώσει: "Κανένα άλλο παιδί της ηλικίας του δεν ήθελε να κάνει διπλές και τριπλές προπονήσεις. Ο Χάμες ήθελε να γίνει ο καλύτερος".

"My name is James, James Rodriguez"

Το αστέρι του Κολομβιανού άρχισε από νωρίς να λάμπει, κάτι που το αντιλαμβανόταν και ο ίδιος. Ήξερε πως η εξέλιξή του στην ημι-επαγγελματική Ενβιγάδο θα ήταν περιορισμένη και ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του δεν άργησε να έρθει. Η αργεντίνικη Μπάνφιλντ το 2008, τον έκανε δικό της.

Επόμενη στάση: Αργεντινή

Εδώ πραγματικά η καριέρα του Χάμες απογειώθηκε. Σε ηλικία 17 ετών έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα, όντας ο νεότερος ξένος παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ στο αργεντίνικο πρωτάθλημα.

"My name is James, James Rodriguez"

Την πρώτη του χρονιά στην ομάδα μάλιστα, την οδήγησε στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας της!

"My name is James, James Rodriguez"

Οι απίστευτες εμφανίσεις του Χάμες έκαναν την γνωστή αργεντίνικη εφημερίδα "Ole" να τον παρομοιάσει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και να του δώσει το προσωνύμιο "Ο Τζέιμς Μποντ της Μπάνφιλντ". Ο τότε προπονητής της ομάδας, Τζούλιο Φαλκιόνι είχε παραδεχθεί πως "σίγουρα θα καταφέρει πολύ ιδιαίτερα πράγματα με την εθνική Κολομβίας". Τελικά έπεσε μέσα.

Η μεταγραφή στην Πόρτο

Το 2010 το τρομερό σκάουτινγκ της Πόρτο τον ανακάλυψε. Άλλωστε οι Πορτογάλοι έχουν πολλά μάτια στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και το ταλέντο του Χάμες δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Το ποσό που δαπάνησαν για να τον αποκτήσουν, σήμερα φαντάζει πολύ μικρό. Μόλις 5.100.000 ευρώ πήρε η Μπάνφιλντ και ο Χάμες υπέγραψε συμβόλαιο 4ετούς διάρκειας με ρήτρα αποδέσμευσης που έφτανε τα 30.000.000 ευρώ. Οι Πορτογάλοι σίγουρα κάτι είχαν διακρίνει στον Κολομβιανό.

"My name is James, James Rodriguez"

Προσαρμόστηκε αμέσως στις ευρωπαϊκές συνθήκες. Μετά από μία σεζόν και συνολικά 31 συμμετοχές, 6 γκολ και 7 ασίστ, η Πόρτο του ανανέωσε ξανά το συμβόλαιο με νέους όρους αυτή τη φορά. Πλέον η ρήτρα μπήκε στα 45.000.000 ευρώ και η διάρκεια του συμβολαίου ήταν για ακόμη 5 χρόνια.

"My name is James, James Rodriguez"

Το 2011 ο Ροντρίγκες φόρεσε το περιβραχιόνιο της εθνικής Κολομβίας Κ20 στο τουρνουά της Τουλόν, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα βοήθησε την ομάδα του να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά στο Μουντιάλ νέων.

Οι καλές εμφανίσεις του στην Πορτογαλία συνεχίστηκαν με τη χρονιά 2011-12 να τελειώνει με 14 γκολ και 6 ασίστ και το ίδιο να παίρνει το βραβείο του παίκτη της χρονιάς, αν και μόλις 20 ετών! Έγινε ο δεύτερος Κολομβιανός μετά τον Φαλκάο που παίρνει το συγκεκριμένο βραβείο, ενώ παράλληλα και ο νεότερος στην ιστορία.

Το "10" το καλό

Η σεζόν 2012-13 δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα. Με τις πωλήσεις των Φαλκάο, Γκουαρίν και Χουλκ, επωμίστηκε το ρόλο του ηγέτη της ομάδας. Πήρε τον αριθμό "10" στην πλάτη του και έγινε ο παίκτης-κλειδί της Πόρτο. Την ίδια χρονιά ο Χοσέ Πέκερμαν, ο τεχνικός της Κολομβίας ζήτησε ο ίδιος στον Χάμες να πάρει το "10" και στην εθνική. Τον αριθμό αυτό τον φορούσε παλαιότερα ο Κάρλος Βαλντεράμα και σίγουρα ήταν μεγάλο βάρος για ένα παιδί μόλις 20 χρονών.

"My name is James, James Rodriguez"

Συνολικά τη σεζόν αυτή στην Πόρτο κατάφερε σε 36 συνολικά συμμετοχές σε Πορτογαλία και Ευρώπη να σκοράρει 12 τέρματα και να βγάλει 8 ασίστ, κάνοντας παράλληλα την πάμπλουτη Μονακό του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ να "σπάσει'' τη ρήτρα του συμβολαίου του το περασμένο καλοκαίρι.

"Πρίγκιπας" στο Πριγκιπάτο

Η μεταγραφή του Χάμες από την Πόρτο στη Μονακό ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του πορτογαλικού συλλόγου. Και πάλι ο νεαρός Κολομβιανός δεν χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί, ολοκληρώνοντας την πρώτη του σεζόν στη Γαλλία με 10 γκολ και 12 ασίστ.

AS Monaco's James Rodriguez reacts after scoring against Nantes during their French Ligue 1 soccer match at Louis II stadium in Monaco April 6, 2014. REUTERS/Eric Gaillard (MONACO - Tags: SPORT SOCCER) 
Picture Supplied by Action Images
AS Monaco's James Rodriguez reacts after scoring against Nantes during their French Ligue 1 soccer match at Louis II stadium in Monaco April 6, 2014. REUTERS/Eric Gaillard (MONACO - Tags: SPORT SOCCER) Picture Supplied by Action Images ACTION IMAGES / REUTERS

Αν και δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, ο ίδιος ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της πορείας της Μονακό και δικαίως ψηφίστηκε στην καλύτερη 11άδα της Ligue 1.

Το Μουντιάλ του Χάμες

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το "Μουντιάλ του Χάμες". Ο Κολομβιανός έκανε τους πάντες να μάθουν το όνομά του.

"My name is James, James Rodriguez"
© AP

Το Παγκόσμιο Κύπελλο τον απογείωσε. Ήταν ο ηγέτης της Κολομβίας και ο άνθρωπος που κατάφερε να την φτάσει στους "8" αν και μόλις 23 ετών. Ακόμα και χωρίς τον σούπερ-σταρ, Ρανταμέλ Φαλκάο, στην ομάδα ο Χάμες Ροντρίγκες δεν "μάσησε". Σήκωσε στις πλάτες του ένα ολόκληρο ποδοσφαιρικό έθνος, αν και μόλις 23 ετών. Τα έξι γκολ του στα γήπεδα της Βραζιλίας και η ανακήρυξή του σε πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, το αποδεικνύουν.

Η άγνωστη προσωπική του ζωή

Σε αντίθεση με άλλους αστέρες του ποδοσφαίρου, ο Χάμες Ροντρίγκες δεν είναι φαν των φλας. Σε όποια ομάδα και αν αγωνιζόταν, τον ενδιέφερε περισσότερο η προπόνηση παρά οι έξοδοι. Είναι φαν της σκληρής δουλειάς, κάτι που το αποδεικνύουν και τα όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα. Είναι ήρεμος και... οικογενειάρχης. Πολλοί δεν γνωρίζουν πως ο μόλις 23 ετών Κολομβιανός, είναι παντρεμένος και με παιδί!

"My name is James, James Rodriguez"

Related content

Σε ηλικία 19 ετών παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Ντανιέλα Οσπίνα, η οποία τυγχάνει να είναι αδερφή του βασικού γκολκίπερ της εθνικής Κολομβίας, Νταβίντ Οσπίνα. Τον Μάιο του 2013 γεννήθηκε η κόρη τους, η οποία έχει πάρει το όνομα Σαλώμη και σήμερα είναι ενός έτους.

Related content

"My name is James, James Rodriguez"

Στα χνάρια του Ζιντάν

Αν έβαζαν τον Χάμες Ροντρίγκες να διαλέξει έναν παίκτη στον οποίο θα ήθελε να μοιάσει, αυτός θα ήταν αδιαμφισβήτητα ο Ζιντάν. Ο Κολομβιανός άσος έβλεπε από μικρός τον Γάλλο μέσο και προσπαθούσε να μιμηθεί τις κινήσεις του.

"My name is James, James Rodriguez"

Όντας και ο ίδιος φαν της Ρεάλ, ήλπιζε κάποια μέρα να γίνει αυτός το "10αρι" της "βασίλισσας". Αυτό άλλωστε το έχει δηλώσει τόσο ο ίδιος, όσο και οι γονείς του. Ο πατέρας του Κολομβιανού είχε σχολιάσει παλαιότερα, "από μικρός έλεγε πως ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο στην Ισπανία, επειδή μοιάζουν στο στυλ με τους Κολομβιανούς. Για τον τρόπο παιχνιδιού προτιμά την Ρεάλ κι όχι την Μπαρτσελόνα. Το είδωλό του ήταν πάντα ο Ζιντάν". ενώ η μητέρα του κι αυτή είχε πει πως "η Ρεάλ είναι η αγαπημένη του ομάδα".

Η φιλία με Ρονάλντο

Η αγάπη του για την Ρεάλ και τον Ρονάλντο ήταν τέτοια που τον Απρίλιο βρέθηκε στο Μόναχο, στις κερκίδες του γηπέδου της Μπάγερν για να υποστηρίξει τους Μαδριλένους στον ημιτελικό του Champions League. Μάνατζερ του Χάμες είναι ο Ζόρζε Μέντες, ο γνωστός Πορτογάλος, που έχει πελάτη του και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτός στην ουσία ευθύνεται και για την γνωριμία των δύο παικτών.

"My name is James, James Rodriguez"
"My name is James, James Rodriguez"

Από την πρώτη στιγμή που γνωρίστηκαν έχουν ξανασυναντηθεί σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ φροντίζουν να ανεβάζουν και φωτογραφίες στα social media, τόσο μαζί, όσο και με την κόρη του Χάμες, Σαλώμη. Ο Κριστιάνο μάλιστα ετοιμάζεται να γίνει και ο μέντορας του νεαρού Κολομβιανού στη Μαδρίτη.

"My name is James, James Rodriguez"

Το προφίλ του Χάμες

Πλήρες όνομα: Χάμες Νταβίδ Ροντρίγκες Ρούμπιο

Ημερομηνία Γέννησης: 12 Ιουλίου 1991 (23 ετών)

Ύψος: 1.80 μ.

Αγαπημένος αριθμός: 10

"Καλό" Πόδι: Αριστερό

Θέσεις στο γήπεδο: Επιθετικός μέσος, ακραίος

Διαβάστε ακόμη:

Χάμες Ροντρίγκες και επίσημα!

Τρέλα στο Μπερναμέου: ο Χάμες και οι εισβολείς (VIDEOS + PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK