Ντε Χέα, επιθετικός και στο βάθος Βαλντές για Ρεάλ Μαδρίτης

Η αποχώρηση του Ίκερ Κασίγιας "ανοίγει" το δρόμο για την απόκτηση του Νταβίντ Ντε Χέα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Διαβάστε αναλυτικά ποιες περιπτώσεις εξετάζουν οι "μερένγκες" στο μεταγραφικό παζάρι. Ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν ενόψει της νέας σεζόν..

Ντε Χέα, επιθετικός και στο βάθος Βαλντές για Ρεάλ Μαδρίτης

Ήρεμη παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή στο μεταγραφικό παζάρι η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι "μερένγκες" πέρα από την απόκτηση του Ντανίλο για 31.500.000 ευρώ από την Πόρτο (η οποία είχε κλείσει αρκετό καιρό πριν) δεν έχουν κάνει κάποια άλλη δυνατή μεταγραφή και προς το παρόν κρατούν στάση αναμονής, ελέγχοντας τους πιθανούς στόχους.

Ντε Χέα, επιθετικός και στο βάθος Βαλντές για Ρεάλ Μαδρίτης

Παράλληλα, έχουν επενδύσει στο μέλλον αποκτώντας τον 19χρονο μεσοεπιθετικό της Μαγιόρκα, Μάρκο Ασένσιο για περίπου 3.500.000 ευρώ, αλλά και τον χαφ της Εσπανιόλ, τον 24χρονο Λούκας Βάσκεθ. Και οι δυο τους όμως δύσκολα θα είναι τη νέα σεζόν στην ομάδα, με το πιθανότερο σενάριο να τους θέλει δανεικούς σε κάποιο σύλλογο της Primera. Πολλές πιθανότητες να δοθούν ξανά δανεικοί συγκεντρώνουν οι Κασεμίρο και Τσερίσεφ.

Ήδη όμως έχει δει τρεις παίκτες της να αποχωρούν για άλλες πολιτείες. Ο λόγος για τους Σάμι Κεντίρα που πήγε στη Γιουβέντους, τον Ίκερ Κασίγιας που μετακόμισε στην Πόρτο, αλλά και τον Χαβιέ Ερνάντες που επέστρεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το δανεισμό του. Ο νέος τεχνικός των Μαδριλένων, Ράφα Μπενίτεθ, βρίσκεται σε συνεχής διαβουλεύσεις με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ προκειμένου να βρεθούν οι παίκτες οι οποίοι θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο του συλλόγου.

Προς το παρόν η Ρεάλ της νέας σεζόν μοιάζει κάπως έτσι:

Ντε Χέα, επιθετικός και στο βάθος Βαλντές για Ρεάλ Μαδρίτης

Νούμερο "1" στόχος ο τερματοφύλακας

Μετά την αποχώρηση του Ίκερ Κασίγιας, αλλά και τον τραυματισμό του Κέιλορ Νάβας που θα τον κρατήσει για τουλάχιστον ένα ακόμη μήνα εκτός δράσης, η απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου τερματοφύλακα είναι πλέον επιτακτική για τους "μερένγκες". Η περίπτωση του Νταβίντ ντε Χέα απασχολεί έντονα τη Ρεάλ, ωστόσο έχει μετατραπεί σε σήριαλ καθώς η ομάδα του Φαν Χάαλ δεν θέλει με τίποτα να τον παραχωρήσει.

Ντε Χέα, επιθετικός και στο βάθος Βαλντές για Ρεάλ Μαδρίτης
© AFP/GETTY IMAGES

Για να καταφέρουν οι Ισπανοί να πείσουν τον Ολλανδό τεχνικό να πει "ναι" σε μια πρόταση για τον βασικό του κίπερ, αυτή θα πρέπει να είναι... αστρονομική, δηλαδή κοντά στα 50.000.000 ευρώ, ποσό αρκετά μεγάλο όταν μιλάμε για τερματοφύλακα.

Η άλλη επιλογή είναι ένα ποσό αρκετά μικρότερο, αλλά μαζί και κάποιον παίκτη. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι το συμβόλαιο του Ντε Χέα έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2016, οπότε αν δεν τον πουλήσει τώρα η Γιουνάιτεντ, ο 24χρονος Ισπανός θα μπορεί να υπογράψει στη Ρεάλ το χειμώνα και να μετακομίσει ως ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι στη Μαδρίτη. Ενδεχόμενο που δεν θα ήθελε με τίποτα να συμβεί η Μάντσεστερ.

Ντε Χέα, επιθετικός και στο βάθος Βαλντές για Ρεάλ Μαδρίτης

Όσον αφορά τους παίκτες που έχουν πέσει στο τραπέζι ως ανταλλάγματα, αυτοί είναι μέχρι στιγμής ο Σέρχιο Ράμος, αλλά και ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο πρώτος βέβαια ονομάστηκε την Δευτέρα (14/7) ως ο νέος αρχηγός της Ρεάλ μετά την αποχώρηση Κασίγιας, οπότε το σενάριο να φύγει, απομακρύνεται. Όσον αφορά το Γάλλο επιθετικό υπάρχει ενδεχόμενο να μπει σε κάποια πρόταση, μιας και η Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού.

Επίσης, δημοσίευμα καταλανικής εφημερίδας ήθελε τον μάνατζερ του Βίκτορ Βαλντές της Γιουνάιτεντ να προτείνει τον πελάτη του στη Ρεάλ, μετά τον αποκλεισμό του από την αποστολή των "κόκκινων διαβόλων" για την καλοκαιρινή προετοιμασία στις ΗΠΑ. Ενδεχόμενο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Στο κυνήγι του Κασίγια

Ο Κασίγιας έφυγε, ο Κασίγια έρχεται; Η Ρεάλ βρίσκεται παράλληλα στο κυνήγι του 28χρονο τερματοφύλακα της Εσπανιόλ, Φρανσίσκο "Κίκο" Κασίγια. Ο Ισπανός γκολκίπερ θεωρείται από τους καλύτερους της χώρας, έχει ξεκινήσει από τις ακαδημίες των "μερένγκες", αλλά δεν έχει παραστάσεις από επίπεδο πρωταθλητισμού.

Ντε Χέα, επιθετικός και στο βάθος Βαλντές για Ρεάλ Μαδρίτης
2014 GETTY IMAGES

Η Εσπανιόλ ζητάει 4.000.000 ευρώ για τον παίκτη της, ποσό που ενδέχεται να το δώσει η Ρεάλ, ωστόσο λογικά θα έχει ρόλο αναπληρωματικού, καθώς στο ρόστερ υπάρχει πέρα από τον Νάβας, μόνο ο 23χρονος Φερνάντο Πατσέκο για τη θέση του τερματοφύλακα.

Οι άλλες περιπτώσεις

Όσον αφορά την άμυνα η Ρεάλ είναι πλήρης μετά και την απόκτηση του Ντανίλο για το δεξί άκρο. Θα προχωρούσε για την απόκτηση κάποιου παίκτη μόνο σε περίπτωση που έφευγε ο Σέρχιο Ράμος. Κάτι τέτοιο όμως φαντάζει αδύνατο να συμβεί. Όπως γράφει και η "Marca" ο Ισπανός δεν το κουνάει πλέον από τη Μαδρίτη:

Ντε Χέα, επιθετικός και στο βάθος Βαλντές για Ρεάλ Μαδρίτης

Στο χώρο του κέντρου και της επίθεσης όμως χρειάζεται ενίσχυση. Ο Λούκα Μόντριτς παραμένει στα... πιτς μέχρι τον Αύγουστο, χάνοντας μεγάλο μέρος της προετοιμασίας. Ο Κροάτης αποτελεί βασικό γρανάζι της ομάδας και χρειάζεται ένας παίκτης που θα μπορεί να τον καλύπτει τη θέση όσο αυτός λείπει. Έχει αποκτηθεί ο Βραζιλιάνος Λούκας Σίλβα όμως ακόμα δεν έχει πείσει. Υπάρχουν πάντα οι Κασεμίρο και Ιγιαραμέντι για παρτενέρ του Τόνι Κρόος.

Ο Μάρκο Βεράτι της Παρί Σεν Ζερμέν είχε ακουστεί νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι για τη θέση, όμως η περίπτωσή του έχει παγώσει, με τη Ρεάλ να ελέγχει πολλές περιπτώσεις πρωτοκλασάτων ονομάτων ανά την Ευρώπη.

Ντε Χέα, επιθετικός και στο βάθος Βαλντές για Ρεάλ Μαδρίτης

Για τη θέση του βασικού επιθετικού υπάρχει μόνο ο Καρίμ Μπενζεμά, όμως το μέλλον του παραμένει αβέβαιο. Είτε μείνει, είτε φύγει ο Γάλλος η Ρεάλ θα χρειαστεί παίκτη στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς υπάρχει έλλειψη. Μπορούν βέβαια να αγωνιστούν εκεί τόσο ο Ρονάλντο, όσο και ο Χεσέ. Το όνομα που έχει "παίξει" το τελευταίο διάστημα χωρίς να έχει υπάρξει κάποια επίσημη πρόταση είναι αυτό του Φερνάντο Γιορέντε της Γιουβέντους. Περισσότερες εξελίξεις αναμένονται εντός των προσεχών ημερών, όταν και θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK