Ο Μπέιλ βγάζει μάτια: πραγματικότητα και όχι μύθος

Απόντος του λαβωμένου Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Γκάρεθ Μπέιλ έγινε ο άνθρωπος του τελικού του Copa del Rey. Με τη μαγική ντρίμπλα του στον Μπάρτρα και το γκολ για το 2-1 της Ρεάλ καθόρισε τη μοίρα του τελευταίου clasico της σεζόν, το οποίο έκρινε έναν ολόκληρο τίτλο.

Ο Μπέιλ βγάζει μάτια: πραγματικότητα και όχι μύθος

Ο Ουαλός εξτρέμ, που τόση κριτική έχει δεχθεί από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Μαδρίτη, απόρροια των περίπου 100 εκατ. ευρώ που κόστισε η μεταγραφή του από την Τότεναμ, δεν χρειαζόταν την ενέργεια απέναντι στους "μπλαουγκράνα" για να πείσει για τις τεράστιες δυνατότητες και την ανεκτίμητη ποδοσφαιρική αξία του.

Είναι ο ίδιος παίκτης. Δεν μειώθηκε η ευφυΐα του, τα προσόντα του με την μπάλα ή χωρίς σε αυτήν στα πόδια. Η σπιρτάδα, η δύναμη και η ταχύτητα είναι τα στοιχεία που εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του. Αποδεικνύεται δε το ίδιο χρήσιμος σε μια ομάδα με πλειάδα αστέρων. Απλώς είναι διαφορετικές οι συνθήκες και άλλος ο τρόπος της προσφοράς του στο νέο σύνολο.

Ο Μπέιλ βγάζει μάτια: πραγματικότητα και όχι μύθος

Όσο ήταν στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" ήταν στην Τότεναμ του Μπέιλ. Στη Ρεάλ συνάντησε Ρονάλντο, Μπενζεμά, Ντι Μαρία, Μόντριτς, Τσάμπι Αλόνσο, Ράμος. Θα ήταν αδύνατο να έχει τον ίδιο ρόλο και σε συνδυασμό με το χρόνο προσαρμογής που είχε ανάγκη, τον έφεραν σε θέση να... υπερασπίζεται τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για χάρη του.

Ο Μπέιλ βγάζει μάτια: πραγματικότητα και όχι μύθος

Στη "βασίλισσα" ο Μπέιλ δεν είναι επιτελικός, δεν είναι σκόρερ, δεν είναι ο απόλυτος ηγέτης. Είναι λίγο απ' όλα, είναι κομμάτι του συστήματος, γρανάζι της καλοκουρδισμένης μηχανής του Κάρλο Αντσελότι, σημαντικός κρίκος σε μια αλυσίδα.

Με 20 γκολ, κάποια εκ των οποίων χάρισαν βαθμούς και... τρόπαιο, και 16 ασίστ (σε όλες τις διοργανώσεις) μόνο απαρατήρητη δεν περνάει η παρουσία του σε μια ομάδα που, καλώς ή κακώς, αρχίζει και τελειώνει στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Παραμένει ωστόσο το ίδιο απαραίτητος όσο ήταν στην Τότεναμ.

Η στατιστική (των αγώνων στην Primera Division) δεν ψεύδεται. Με περισσότερες δημιουργικές αρμοδιότητες εφέτος ο Μπέιλ έχει ήδη μοιράσει 12 ασίστ στους συμπαίκτες του, μολονότι οι κομβικές πάσες του είναι σε μέσο όρο λιγότερες (2.3 πέρυσι με 1.4 εφέτος). Εύκολα τούτο εξηγείται, αφού δεν χρειάζεται η μπάλα να περάσει πολλές περισσότερες φορές από τα πόδια του για να δημιουργήσει καταστάσεις στις αντίπαλες άμυνες. Μάλιστα έχουν μειωθεί τα λάθη και οι χαμένες κατοχές του στη διάρκεια του αγώνα, ενώ έχουν αυξηθεί οι επιτυχημένες ντρίμπλες (2 από 1.8) και η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις (85% από 78.5%).

Με τον Ρονάλντο και τον Μπενζεμά δίπλα του, ο Μπλέιλ σουτάρει πολύ λιγότερο στο ισπανικό πρωτάθλημα (3.2 τελικές) απ' ό,τι στο αγγλικό (5 τελικές), χωρίς όμως την ίδια στιγμή να έχει μειωθεί τρομερά η παραγωγικότητά του στην επίθεση (0.63 γκολ ανά αγώνα σε 0.56 γκολ). Η μετατόπισή του στη δεξιά πτέρυγα τον έχει επηρεάσει ως ένα βαθμό, αλλά όχι τόσο όσο νομίζει ο περισσότερος χρόνος, συμμετέχοντας διαρκώς στο παιχνίδι της Ρεάλ.

Συμπερασματικά είναι μια νέα έκδοση... Μπέιλ. Ο Μπέιλ του 2014, ένα εξελιγμένο μοντέλο.

Διαβάστε ακόμη:

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Τα συγχαρητήρια της Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ

Ο Ρονάλντο παρηγόρησε τον Μέσι

Χαμός στο γκολ του Μπέιλ

VIDEOS: Ο Μπέιλ προσπερνάει από παντού

Μπέιλ, όπως λέμε Μπολτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK