Συμφωνία "μαμούθ" για μετονομασία του "Μπερναμπέου"

Μυθική συμφωνία 500.000.000 ευρώ με εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι έτοιμη να υπογράψει η Ρεάλ Μαδρίτης, με τα λεφτά να πηγαίνουν στην ανακαίνιση του γηπέδου. Μετονομάζεται το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Συμφωνία "μαμούθ" για μετονομασία του "Μπερναμπέου"

Η Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή μιας μυθικής συμφωνίας, ίσως την μεγαλύτερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που θα της αποφέρει έσοδα 450-500.000.000 ευρώ σε ορίζοντα 20ετίας, ήτοι 20.0000.000 ευρώ ετησίως μέχρι το 2034.

Η συμφωνία αφορά την ύπαρξη σπόνσορα ονομασίας στην ιστορική έδρα των "μερένγκες", το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Το γήπεδο λοιπόν θα μετονομαστεί με αντάλλαγμα έναν πακτωλό χρημάτων.

Εδώ και καιρό, οι ιθύνοντες του συλλόγου έψαχναν τρόπο να εκμεταλλευτούν το όνομα του σταδίου και απ' ό,τι φαίνεται βρήκαν τον τρόπο, καθώς βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με εταιρεία πετρελαίου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την "IPIC", η οποία μάλιστα ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι.

Παρόλο που η "ΙPIC" βρίσκεται πίσω από τη συμφωνία, η εταιρεία δεν θα επιλέξει την προσθήκη της ονομασίας της σε εκείνη του γηπέδου. Μέχρι στιγμής, οι εκπρόσωποί της έχουν συμφωνήσει ότι στο όνομα θα εμφανίζεται το ίδιο το Εμιράτο.

Το γήπεδο θα μετονομαστεί είτε σε "Άμπου Ντάμπι Σαντιάγκο Μπερναμπέου" είτε σε "Άμπου Ντάμπι Μπερναμπέου". Το σίγουρο είναι ότι το "Άμπου Ντάμπι" θα βρίσκεται στο νέο όνομα του σταδίου.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα επιτρέψει στη Ρεάλ να ολοκληρώσει τα έργα της ανακαίνισης του γηπέδου, που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Το πρόβλημα είναι τι αντίδραση θα προκαλέσει αυτή η απόφαση στους οπαδούς της ομάδας.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ γνωρίζει πόσο λεπτό ζήτημα είναι η αλλαγή του ονόματος της ιστορικής έδρας των Μαδριλένων, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να αρνηθεί μια τέτοια εξωπραγματική προσφορά.

Πάντως, η Άρσεναλ με το "Έμιρεϊτς", η Μάντσεστερ Σίτι με το "Ετιχάντ" και η Μπάγερν Μονάχου με την "Άλιαντς Αρένα" ήδη έχουν κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK