Τα 8 πράγματα που δεν κάνει πλέον ο Ρονάλντο

Όλα όσα έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην θητεία του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει σταματήσει να κάνει από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Τα 8 πράγματα που δεν κάνει πλέον ο Ρονάλντο
Κριστιάνο Ρονάλντο

Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήγε σαν ένα υπερταλαντούχο σχολιαρόπαιδο. Με πολλή δουλειά υπό την καθοδήγηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έγινε ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, κέρδισε κάμποσους τίτλους και πήρε μεταγραφή στην Ρεάλ.

Στην Ισπανία από την πρώτη μέρα λατρεύτηκε σαν θεός, έχοντας αφήσει πίσω του οποιοδήποτε ελάττωμα μπορεί να είχε στο παιχνίδι του. Παρόλα αυτά, υπάρχουν οχτώ πράγματα τα οποία έκανε όσο αγωνιζόταν στο " Ολντ Τράφορντ" και δεν τα κάνει τώρα στο " Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

1. Άφηνε συμπαίκτες του να τον επισκιάσουν

Τα 8 πράγματα που δεν κάνει πλέον ο Ρονάλντο
Ρονάλντο-Ρούνεϊ

Όταν πρωτοπήγε ο Πορτογάλος στο Μάντσεστερ, την φανέλα της Γιουνάιτεντ φορούσαν παικταράδες όπως ο Γκιγκς, ο Κιν, ο Σκόουλς και o Φαν Νίστελροϊ, οπότε δεν τίθετο θέμα για το ποιοι ήταν οι σταρ της ομάδας και ποιος δεν ήταν.

Ακόμα και όταν άρχισε να σκοράρει και να θεωρείται αναντικατάστατος, υπήρχαν στην ομάδα του Φέργκιουσον παίκτες όπως ο Ρούνεϊ, ο Τέβες και ο Μπερμπάτοφ που μπορούσαν να κάνουν εξίσου καλά τη δουλειά του.

Στην Μαδρίτη, όμως, ο Ρονάλντο δεν άφησε περιθώρια σε κανένα συμπαίκτη του να του κλέψει τη δόξα. Ο Μπενζεμά, ο Ίσκο, ο Ροντρίγκες, ο Μπέιλ και ο Μόντριτς μπορεί να αποτελούν μερικούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, ωστόσο βρίσκονται μονίμως στη σκιά του " CR7".

2. Σκόραρε από φάουλ

Προφανώς ο Ρονάλντο έχει σκοράρει από φάουλ με την φανέλα της Ρεάλ, αλλά το ποσοστό ευστοχίας του είναι πολύ χαμηλό. Τον Μάρτιο του 2015 είχε αποτύχει να σκοράρει σε 51 προσπάθειες από φάουλ. Ένα πολύ κακό ποσοστό αν θες ειδικά να συγκριθείς με "μαέστρους" του είδους όπως ο Μπέκαμ και ο Ζουνίνιο.

Στη Γιουνάιτεντ ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός στον συγκεκριμένο τομέα και στο παραπάνω βίντεο σκοράρει ένα από τα ωραιότερα φάουλ της καριέρας του κόντρα στην Πόρτσμουθ το 2008, όπου ο Τζέιμς δεν πρόλαβε καν να δει την μπάλα.

3. Έκανε άθλια κουρέματα

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους:

Τα 8 πράγματα που δεν κάνει πλέον ο Ρονάλντο
Κριστιάνο Ρονάλντο
Τα 8 πράγματα που δεν κάνει πλέον ο Ρονάλντο
Κριστιάνο Ρονάλντο
Τα 8 πράγματα που δεν κάνει πλέον ο Ρονάλντο
Κριστιάνο Ρονάλντο © EPA

4. Έκανε κατάχρηση της ντρίμπλας

Όσο ήταν στην Γιουνάιτεντ ο Πορτογάλος δεν έκανε πάσα ή σουτ αν δεν είχαν προηγηθεί 2-3 "τσαλιμάκια" και δεν ήταν λίγες οι φορές που ταπείνωνε τους αντιπάλους τους με τις ντρίμπλες του. Σήμερα, που έχει ωριμάσει αρκείται στο να χρησιμοποιεί την δύναμη και την ταχύτητά του για να πετύχει τους στόχους του μέσα στο γήπεδο.

5. Δεν έβγαζε την μπλούζα του

Τα 8 πράγματα που δεν κάνει πλέον ο Ρονάλντο
Κριστιάνο Ρονάλντο

Όσο ήταν στην Αγγλία ο Ρονάλντο ήταν αρκετά πιο σεμνός. Από τη στιγμή που πήγε στην Μαδρίτη έχει ξεφύγει τελείως. Οι πανηγυρισμοί του είναι ο ένας πιο επιδεικτικός από τον άλλο, ενώ έχουμε βαρεθεί να τον βλέπουμε να βγάζει την μπλούζα του σε πολλά από τα γκολ που πετυχαίνει.

6. Είχε ανθρώπινα πόδια

Football - Stock 03/04 , 16/8/03
Cristiano Ronaldo  - Manchester United 
Mandatory  Credit: Action Images / Darren Walsh
Κριστιάνο Ρονάλντο ACTION IMAGES

Στην Αγγλία ο Ρονάλντο έδειχνε πιο "αέρινος" και δεν είχε ίχνος από περιττό βάρος πάνω του. Αντιστοίχως, δεν είχε και πολλούς μυς.

Τα 8 πράγματα που δεν κάνει πλέον ο Ρονάλντο
Κριστιάνο Ρονάλντο

Στην Ρεάλ αντικατέστησε τα πόδια του με δύο "κορμούς δέντρων". Το έριξε στην γυμναστική και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Ίσως αυτός να είναι και ο βασικός λόγος που έχει περιορίσει τις ντρίμπλες και το έχει ρίξει στη δύναμη και στην ταχύτητα.

7. Πανηγύριζε με τους συμπαίκτες του

(δώστε βάση στην κίνηση του Πορτογάλου μόλις σκοράρει ο Μπέιλ)

Πριν την Ρεάλ ο "CR7" συνήθιζε να πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του είτε έβαζε ο ίδιος γκολ είτε κάποιος από εκείνους. Τώρα υπάρχουν περιπτώσεις που είτε δεν πανηγυρίζει καν τα γκολ των συμπαικτών του είτε σκοράρει και πανηγυρίζει μόνος του, λες και δεν υπάρχουν άλλοι δέκα παίκτες στο γήπεδο που φοράνε την ίδια φανέλα με αυτόν.

8. Ήταν πιο συμπαθής

Η αλλαγή στον τρόπο που συμπεριφέρεται ο Ρονάλντο μετά την Μάντσεστερ έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που ναι μεν σέβεται το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον εκτιμά ως χαρακτήρα. Προφανώς τον Πορτογάλο δεν τον ενοχλεί αυτό, αλλά στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου ο χαρακτήρας του παίζει καταλυτικό ρόλο στην όποια σύγκριση του με τον Μέσι. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι για πολύ κόσμο -όχι μόνο για Έλληνες- η αγαπημένη φωτογραφία του Ρονάλντο είναι αυτή:

Τα 8 πράγματα που δεν κάνει πλέον ο Ρονάλντο
Κριστιάνο Ρονάλντο

Πηγή: Squawka.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ρονάλντο, ο μύθος του "σπεσιαλίστα" των φάουλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK