Το σχέδιο του Ζιντάν για να κρατήσει "καυτό" τον Κριστάνο Ρονάλντο

Επιχείρηση... ξεκούρασης του Κριστιάνο Ρονάλντο προκειμένου να αντέξει σε υψηλούς ρυθμούς μέχρι το τέλος της σεζόν έχει ξεκινήσει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Το σχέδιο του Ζιντάν για να κρατήσει "καυτό" τον Κριστάνο Ρονάλντο

Τις διακοπές του στη γενέτειρά του, τη Μαδέιρα της Πορτογαλίας απολαμβάνει ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του και θα παραμείνει μέχρι τις 27 Δεκέμβρη. Υπάρχει μάλιστα ρητή εντολή από τους ανθρώπους της Ρεάλ να μην ασχοληθεί καθόλου με το ποδόσφαιρο αυτές τις μέρες ούτως ώστε να αποφορτιστεί φυσικά και πνευματικά για να επιστρέψει ακόμη πιο... φρέσκος.

Αυτή η εντολή δεν είναι τυχαία. Ο Ζιντάν έχει κάτσει και έχει συζητήσει λεπτομερώς με το επιτελείο του και έχουν πλέον θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο "ξεκουράστε τον Ρονάλντο".

Το σχέδιο του Ζιντάν για να κρατήσει "καυτό" τον Κριστάνο Ρονάλντο

Ο αρχισκόρερ των "μερένγκες" άλλωστε πατάει φέτος τα 32 του χρόνια επομένως θα πρέπει και οι ρυθμοί του σιγά σιγά να αλλάξουν. Στη Ρεάλ το ξέρουν και θέλουν να τον κρατήσουν με αυτό τον τρόπο "καυτό" μέχρι το τέλος της σεζόν και προφανώς μακριά από τραυματισμούς.

Ο Ρονάλντο επίσης είναι ένας αθλητής που έχει καταπονηθεί πολύ κατά το παρελθόν παίζοντας συνεχόμενα παιχνίδια. Κάτι που τον είχε επηρεάσει σε προηγούμενους τελικούς, όταν και τραυματίστηκε όπως στους δύο τελευταίους του Champions League, αλλά και σε αυτόν του Euro με την Πορτογαλία.

Το σχέδιο του Ζινεντίν Ζιντάν είναι να μη χρησιμοποιήσει φέτος σε παιχνίδια μικρότερης σημασίας τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο κι αν εκείνος επιμένει πως θέλει να παίζει για να σκοράρει περισσότερο. Ήδη στο πρώτο παιχνίδι του νέου έτους για το Κύπελλο κόντρα στη Σεβίλλη, έχει προγραμματιστεί να μείνει εκτός.

Αυτό θα είναι το όγδοο φετινό ματς που θα χάσει από τα συνολικά 28 που θα έχει δώσει μέχρι τότε η Ρεάλ. Ένας αριθμός τεράστιος αν υπολογίσουμε πως τα δύο τελευταία χρόνια έχει συνολικά χάσει 9 ματς από τα 111 του συλλόγου της Μαδρίτης!

Το σχέδιο του Ζιντάν για να κρατήσει "καυτό" τον Κριστάνο Ρονάλντο

Οι καιροί όμως αλλάζουν, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μεγαλώνει και πρέπει να προστατευτεί. Ο ίδιος αρχίζει και το καταλαβαίνει και αλλάζει και το αγωνιστικό του στυλ μέσα στο γήπεδο. Έχει πλέον περιορίσει τα σπριντ και τα τρεξίματα, κρατάει δυνάμεις και ξέρει πότε να τις σπαταλήσει.

Έχει φτάσει σε ένα σημείο της καριέρας του που η "επιχείρηση: ξεκούραση" ίσως να είναι η συνταγή για να συνεχίσει να βομβαρδίζει τις αντίπαλες άμυνες για πολλά χρόνια ακόμη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK