Όταν οι οπαδοί της Σεβίλλης σήκωσαν στους ώμους τον Μανόλο Χιμένεθ

Αν υπάρχει ένα μέρος στη γη που ο Μανόλο Χιμένεθ λατρεύεται σαν ήρωας, αυτό είναι ξεκάθαρα η Σεβίλλη. Ο πρώην παίκτης αλλά και προπονητής των Σεβιγιάνων είχε ζήσει στιγμές που σπάνια ζει άνθρωπος. Το Contra.gr θυμάται την ημέρα που έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης πόλης!

Όταν οι οπαδοί της Σεβίλλης σήκωσαν στους ώμους τον Μανόλο Χιμένεθ

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στην Ένωση πως είναι οπαδός δύο ομάδων, των "κιτρινόμαυρων", αλλά φυσικά και της Σεβίλλης.

Βέβαια είναι δύσκολο η ισπανική ομάδα να μην κατέχει την πρώτη θέση στην καρδιά του Χιμένεθ μετά και τα όσα έζησε τη δεκαετία του 1990 ως ποδοσφαιριστής της, ή μάλλον καλύτερα ως αρχηγός της! Ο Ισπανός κόουτς κατάφερε μέσα σε μια χρονιά να γίνει το απόλυτο σύμβολο ολόκληρης της ομάδας, να γίνει ο πιο αγαπητός παίκτης των φιλάθλων και αποθεωθεί όσο λίγοι.

Όταν οι οπαδοί της Σεβίλλης σήκωσαν στους ώμους τον Μανόλο Χιμένεθ

Το 1995 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη Σεβίλλη. Η ομάδα ναι μεν τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας, ωστόσο την 1η Αυγούστου εκείνου του έτους η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας ανακοίνωσε πως η Σεβίλλη υποβιβάζεται στη Segunda Division μαζί με τη Θέλτα εξαιτίας οικονομικών ατασθαλιών.

Την αμέσως επόμενη ημέρα (2/8/95) 20.000 οπαδοί της Σεβίλλης ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν γι' αυτή την απόφαση. Η αγανάκτηση των οπαδών ήταν τεράστια για την απόφαση της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία η Σεβίλλη δεν είχε πληρώσει 85.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Ο τότε αντιπρόεδρος και δικηγόρος της Σεβίλλης, Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο, αμέσως προετοίμασε τα πάντα και δήλωσε αισιόδοξος για τη μάχη της ομάδας του κόντρα στην απόφαση. Η κινητοποίηση των οπαδών της Σεβίλλης ήταν τεράστια και μετά από δύο εβδομάδες μεγάλης "μάχης" ήρθε η δικαίωση. Στις 16 Αυγούστου του 1995 η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία άλλαξε την απόφαση και έδωσε το πράσινο φως σε Σεβίλλη και Θέλτα για να μείνουν στην κατηγορία.

Αυτό που ακολούθησε δεν περιγράφεται με λόγια. Είναι ίσως η στιγμή που θα θυμούνται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη οι πιο παλαιοί φίλοι της Σεβίλλης. Ακόμη περισσότερο κι από την κατάκτηση των τροπαίων του Europa League. Ήταν μια δικαίωση του κόσμου, των φιλάθλων που πάλεψαν για αυτό που αγαπούσαν, για την ομάδα της πόλης τους, της αγαπημένης τους Σεβίγια. Η λαοθάλασσα που μαζεύτηκε έξω από το γήπεδο "Σάντσεθ Πιθχουάν" δεν είχε προηγούμενο.

Όταν οι οπαδοί της Σεβίλλης σήκωσαν στους ώμους τον Μανόλο Χιμένεθ

Τα δάκρυα χαράς, τα συνθήματα, οι πανηγυρισμοί, οι αγκαλιές έκαναν τη γη να τρέμει. Ήταν η μέρα της Σεβίλλης. Και από αυτή την ημέρα δεν έλειψε ο αρχηγός της ομάδας, ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ. Ενώ ο Ισπανός θα μπορούσε να βρίσκεται μαζί με τους συμπαίκτες του, ή την οικογένειά του εκείνος θέλησε να είναι δίπλα στον κόσμο της ομάδας. Να είναι δίπλα στους φιλάθλους που τον είχαν στηρίξει και αποθεώσει όλα αυτά τα χρόνια που αγωνιζόταν στα γήπεδα τιμώντας τα χρώματα του συλλόγου.

Ο Χιμένεθ εκείνη την ημέρα έγινε ένα με τον κόσμο. Κυριολεκτικά. Οι χιλιάδες οπαδοί της Σεβίλλης τον σήκωσαν στα χέρια και ο Ισπανός γνώρισε μια άνευ προηγουμένου αποθέωση. Δεν θα το ξεχάσει ποτέ, όπως έχει δηλώσει άλλωστε. Έτσι όμως είναι ο Χιμένεθ, εκρηκτικός, κάνει αυτό που νιώθει και άλλες φορές αποθεώνεται, ενώ άλλες αποδοκιμάζεται. Είναι από τους χαρακτήρες που ή θα τους λατρέψεις ή θα τους μισήσεις. Δεν υπάρχει μέση οδός...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τι είπε ο Χιμένεθ για μεταγραφές και τους λόγους που γύρισε στην ΑΕΚ
Εποχή Χιμένεθ στην ΑΕΚ
Η πρώτη του Χιμένεθ σε φωτογραφίες

News 24/7

24MEDIA NETWORK