Κι όμως, στην Ισπανία έχουν... salary cap!

Το ξέρατε πως στις δυο επαγγελματικές κατηγορίες της Ισπανίας υπάρχει συγκεκριμένο όριο στο μπάτζετ των ομάδων; Αυτό των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης πάντως, μέσα σε τρία χρόνια αυξήθηκε τουλάχιστον κατά... 160.000.000€!

Κι όμως, στην Ισπανία έχουν... salary cap!
real barcelona

Η τελευταία πενταετία ήταν πολύ δύσκολη για την Ισπανία, αφού η οικονομική κρίση γονάτισε τη χώρα και κατ' επέκταση το ποδόσφαιρο. Ακόμα και ομάδες της Πριμέρα βρέθηκαν να έχουν πολλά χρέη, άφησαν παίκτες απλήρωτους με αποκορύφωμα την απεργία που ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2015.

Ευτυχώς για την La Liga η νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα εκείνη τη χρονιά έδωσε μεγάλη ανάσα στους συλλόγους, καθώς η... ένεση ήταν της τάξης των 2.65 δις Ευρώ για τις επόμενες τρεις σεζόν! Αυτό βέβαια από μόνο του δεν... έφτανε, με την διοργανώτρια Αρχή βλέποντας την καταστροφή να έρχεται αποφάσισε και πήρε μέτρα.

Ένα από αυτά αφορά το salary cap στις ομάδες της πρώτης και δεύτερη κατηγορίας! Κάτι σαν το NBA δηλαδή. Οι σύλλογοι πρέπει να ξοδέψουν μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό για τα λειτουργικά τους έξοδα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι μισθοί των παικτών της πρώτης ομάδας, της δεύτερης και της ακαδημίας. Προπονητές, βοηθοί, γιατροί και γενικότερα ολόκληρος ο οργανισμός.

ΟΡΙΟ ΜΕΝ, ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΔΕ

Το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι πως μέσα σε μία τριετία το "salary cap"... εκτοξεύτηκε ειδικότερα για τις μεγάλες ομάδες. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, σε σχέση με το 2014, έχουν 160.000.000€ και 170.000.000€ περισσότερα, αφού οι ανάγκες αυξήθηκαν όπως και ο ανταγωνισμός από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Ας δούμε πρώτα το φετινό μπάτζετ τον ομάδων της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και από κάτω το αντίστοιχο του 2014 μόνο για την Πριμέρα.

Κι όμως, στην Ισπανία έχουν... salary cap!
Κι όμως, στην Ισπανία έχουν... salary cap!

News 24/7

24MEDIA NETWORK