Οριστικό: "Μπλόκο" στις μεταγραφές για Ρεάλ και Ατλέτικο!

Η Επιτροπή Εφέσεων της FIFA επικύρωσε την... βαριά "καμπάνα" σε Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης για τις παραβιάσεις των κανονισμών περί μεταγραφών ανηλίκων.

Οριστικό: "Μπλόκο" στις μεταγραφές για Ρεάλ και Ατλέτικο!

Απαγόρευση δήλωσης καινούργιων παικτών για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους επιβλήθηκε σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά από την απόρριψη της έφεσής τους από την Επιτροπή Εφέσεων της FIFA, όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, οι δύο ομάδες θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμο 822.000 ευρώ, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης 330.000.

Ρεάλ και Ατλέτικο παραβίασαν διάφορες διατάξεις που αφορούν διεθνείς μεταγραφές, την πρώτη εγγραφή και τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών σε διοργανώσεις.

Οι έρευνες αφορούσαν ανήλικους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν για τους δύο συλλόγους σε διάφορες περιόδους μεταξύ 2005-2014 για τη Ρεάλ και 2007-2014 για την Ατλέτικο.

Αντίστοιχη ποινή είχε επιβληθεί στην Μπαρτσελόνατον Αύγουστο του 2014. Οι Καταλανοί προσέφυγαν στο CAS, το οποίο δεν ανέτρεψε την τιμωρία, με συνέπεια ο σύλλογος να μην μπορεί να προσθέσει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα στην ενδεκάδα της (πχ. Αρντά Τουράν, Αλεΐτς Βιδάλ που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2015) μέχρι πριν από λίγες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι, δεν επηρεάζονται οι πωλήσεις οι παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK