20ή αγ.: Ισοπεδωτικοί Μέσι, Μπαρτσελόνα σώθηκε στο 88' η Ρεάλ (VIDEO)

Με δύο γκολ και δύο ασίστ, ο Λιονέλ Μέσι οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε εκτός έδρας θρίαμβο με 6-0 επί της Έλτσε για την 20ή αγωνιστική της Primera Division. Έναν πόντο πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης παραμένουν οι "μπλαουγκράνα", μετά από τη λύτρωση στο 88' των "μερένγκες" στο 2-1 επί της Κόρδοβα. Αποβλήθηκε για βιαιοπραγία ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Εύκολη νίκη για Ατλέτικο Μαδρίτης στο ντέρμπι με Ράγιο Βαγεκάνο.

20ή αγ.: Ισοπεδωτικοί Μέσι, Μπαρτσελόνα σώθηκε στο 88' η Ρεάλ (VIDEO)

Καταιγιστική η Μπαρτσελόνα στο "Μανουέλ Μαρτίνεθ Βαλέρο", διέλυσε με 6-0 την Έλτσε και συνεχίζει την αντεπίθεση τίτλου που πραγματοποιεί μέσα στο 2015, μετά από το "στραπάτσο" από τη Ρεάλ Σοθιεδάδ. Πρωταγωνιστής για ακόμα μία φορά ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και έβγαλε δύο ασίστ στον Νεϊμάρ, συνεχίζοντας το μπαράζ καταπληκτικός εμφανίσεων τη φετινή σεζόν. Την αρχή, πάντως, την έκανε ο Γεράρδ Πικέ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 35' μετά από φάουλ, φάση για την οποία οι γηπεδούχοι φωνάζουν ορθώς για οφσάιντ του Νεϊμάρ.

20ή αγ.: Ισοπεδωτικοί Μέσι, Μπαρτσελόνα σώθηκε στο 88' η Ρεάλ (VIDEO)

Η διαφορά επιπέδου ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα κι αν ο Λουίς Σουάες έμεινε στον πάγκο, ανήμερα των 28ων γενεθλίων του. Στο 55' ο Μέσι σκόραρε για 21η φορά φέτος στο πρωτάθλημα και μέσα σε ένα δίλεπτο (69'-71') δημιούργησε τα υπ' αριθμόν 13 και 14 τέρματα του Βραζιλιάνου συμπαίκτη του στην Primera Division. Οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με 10 παίκτες από το 57' λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Φαϊσάλ Φαΐρ και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν. Αντιθέτως, δέχθηκαν ακόμα δύο γκολ στο τέλος, από τον Μέσι και από τον Πέδρο, με τους Καταλανούς να διατηρούνται έναν βαθμό μακριά από την πρωτοπόρο Ρεάλ (με παιχνίδι περισσότερο) στον βαθμολογικό πίνακα.

Έλτσε (4-2-3-1): Τιτόν, Σουάρες, Ρόκο, Πελεγρίν, Θίσμα (61' Αλμπάκαρ), Αντριάν (70' Λομπάν), Πάσαλιτς, Ροντρίγκεθ, Φαΐρ, Νίγκεθ (82' Κόρο), Ζόνατας

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Μπράβο, Μοντόγια, Πικέ, Μπάρτρα, Άλμπα (70' Μπουσκέτς), Τσάβι (72' Ρομπέρτο), Μαστσεράνο (70' Αντριάνο), Ραφίνια, Πέδρο, Μέσι, Νεϊμάρ

20ή αγ.: Ισοπεδωτικοί Μέσι, Μπαρτσελόνα σώθηκε στο 88' η Ρεάλ (VIDEO)

Το εύστοχο πέναλτι του Γκάρεθ Μπέιλ στο 88' γλίτωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης από μία αναπάντεχη γκέλα στην Ανδαλουσία. Οι "μερένγκες" επικράτησαν με 2-1 της Κόρδοβα, παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά έχασαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος γρονθοκόπησε αντιπάλους. Το παιχνίδι άρχισε πολύ άσχημα για τους φιλοξενούμενους, αφού πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό, ο Σέρχιο Ράμος έκανε χέρι στην περιοχή του. Ο Ναμπίλ Γκιλάς άνοιξε το σκορ με πέναλτι και το καταπληκτικό παιχνίδι του Αλεκσάνταρ Πάντιτς στην άμυνα δημιούργησε αμφιβολίες για το εάν οι "μερένγκες" θα μπορούσαν να φτάσουν σε θετικό αποτέλεσμα. Ο Καρίμ Μπενζεμά ισοφάρισε στο 27ο λεπτό, ωστόσο οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι δεν απείλησαν περαιτέρω την εστία του Χουάν Κάρλος, αφού στο 1ο ημίχρονο δεν υπήρχε άλλο εύστοχο σουτ των "μερένγκες".

20ή αγ.: Ισοπεδωτικοί Μέσι, Μπαρτσελόνα σώθηκε στο 88' η Ρεάλ (VIDEO)

Ο Αντσελότι δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή, αλλά ούτε η εικόνα του αγώνα μεταβλήθηκε στα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους. Η Ρεάλ είχε ορθολογικό τρόπο για να προσεγγίσει την αντίπαλη εστία και μάλιστα λίγο έλειψε να "τιμωρηθεί", όταν ο Φλορίν Αντόνε εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ραφαέλ Βαράν, "κρέμασε" τον Ίκερ Κασίγιας, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Ο Άσιερ Ιγιαραμέντι, ο Φάμπιο Κοεντράο και ο Χεσέ Ροντρίγκεθ ήταν οι κινήσεις του Ιταλού τεχνικού από τον πάγκο, που έβλεπε για 80 λεπτά τους παίκτες του να έχουν μόνο ένα εύστοχο σουτ από τον Τόνι Κρόος. Το τελευταίο 10λεπτο ανήκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σε διάστημα 2 λεπτών γρονθοκόπησε 2 αντιπάλους (πρώτα τον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και στη συνέχεια τον Εντιμάρ Φράγκα), αλλά ο διαιτητής αντιλήφθηκε μόνο τη φάση του 82' και τον απέβαλε. Αν και με 10 παίκτες, η Ρεάλ κατάφερε να βρει το γκολ, κερδίζοντας πέναλτι σε χέρι από φάουλ και ευστοχώντας με τον Γκάρεθ Μπέιλ, ελλείψει του μόνιμου εκτελεστή, CR7.

Κόρδοβα (4-2-3-1): Κάρλος, Γκουνίνο, Πάντιτς, Κρέσπο, Εντιμάρ, Ντέιβιδ, Ρόσι, Μπεμπέ, Καρτάμπια, Γκιλάς, Αντόνε (80' Βίκο)

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο (72' Κοεντράο), Κεντίρα (64' Ιγιαραμέντι), Κρόος, Ροντρίγκες (80' Χεσέ), Μπέιλ, Μπενζεμά, Ρονάλντο

20ή αγ.: Ισοπεδωτικοί Μέσι, Μπαρτσελόνα σώθηκε στο 88' η Ρεάλ (VIDEO)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε "ζέσταμα" απέναντι σε μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια θυμίζει αρκετά τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα, πριν υποδεχθεί τους "μπλαουγκράνα" στον επαναληπτικό του Copa del Rey. Οι πρωταθλητές Ισπανίας επικράτησαν με 3-1 της Ράγιο Βαγεκάνο στο "Βιθέντε Καλδερόν", έχοντας για ακόμα μία φορά σε εκπληκτική ημέρα τον Αντουάν Γκριεζμάν.

20ή αγ.: Ισοπεδωτικοί Μέσι, Μπαρτσελόνα σώθηκε στο 88' η Ρεάλ (VIDEO)

Ο Γάλλος επιθετικός έφτασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα νικώντας τον Τόνιο στο 12' και στο 22'. Οι "ροχιμπλάνκος" είχαν κλείσει τους φιλοξενούμενους στο καρέ τους και το όμορφο γκολ του Ρομπέρτο Τρασόρας στο 35' αποτέλεσε την παραφωνία του αγώνα. Στο 56ο λεπτό, ο Μανούτσο σκόραρε σε... λάθος εστία και το αυτογκόλ του προσέφερε ασφάλεια στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, που για πρώτη φορά στην ιστορία της έμεινε αήττητη σε 7 σερί μαδριλένικα ντέρμπι πρωταθλήματος.

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-3-3): Μογιά, Χουανφράν, Χιμένες, Μιράντα, Σικέιρα, Γκάμπι, Τιάγκο, Σουάρεθ, Τουράν (80' Γκαρθία), Μάντζουκιτς (70' Τόρες), Γκριεζμάν

Ράγιο Βαγεκάνο (3-5-1-1): Τόνιο, Ζε Κάστρο, Μπα, Μορθίγιο, Ακίνο, Μπαένα, Τρασόρας, Φατό (72' Μπουένο), Κακουτά (83' Μορένο), Χοθαμπέδ (57' Ποθουέλο), Μανούτσο

Σε ρυθμούς twitter

* Ο Καρίμ Μπενζεμά σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα από τις 29 Νοεμβρίου (Μάλαγα).

* Ο Γάλλος επιθετικός έχει συμμετοχή σε 17 γκολ (9 ως σκόρερ, 8 ως δημιουργός) σε 17 αγώνες πρωταθλήματος.

* Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ανατροπή για πρώτη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος μετά από 16 μήνες (3-2 τη Λεβάντε).

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

17:00 Κόρδοβα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

(3' πέν. Γκιλάς - 27' Μπενζεμά, 89' πέν. Μπέιλ)

19:00 Έλτσε - Μπαρτσελόνα 0-6

(35' Πικέ, 55' πέν., 88' Μέσι, 69', 71' Νεϊμάρ, 90+3' Πέδρο)

21:00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Ράγιο Βαγεκάνο 3-1

(12', 22' Γκριεζμάν, 56' αυτ. Μανούτσο - 35' Τρασόρας)

23:00 Ρεάλ Σοθιεδάδ - Εϊμπάρ

23:00 Βιγιαρεάλ - Λεβάντε

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

13:00 Λα Κορούνια - Γρανάδα

18:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μάλαγα

20:00 Εσπανιόλ - Αλμερία

22:00 Βαλένθια - Σεβίλλη

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

21:45 Χετάφε - Θέλτα

News 24/7

24MEDIA NETWORK