25η αγ.: Βάλσαμο για Μπαρτσελόνα, η... κατάρα του Κακά νίκησε αυτήν του "Ριαθόρ"

Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε για 15η σερί φορά και η Μπαρτσελόνα έκαμψε με ανατροπή την αντίσταση της Σεβίλλης στο "Καμπ Νόου". Το σερί που θέλει τη Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίζει όταν ο Κακά σκοράρει ή βγάζει ασίστ συνεχίστηκε, επικρατώντας με 2-1 της ουραγού Λα Κορούνια, στο "καταραμένο" γι' αυτήν "Ριαθόρ". Ζονάς και διαιτησία γλίτωσαν τη Βαλένθια στη Σαραγόσα.

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during the Spanish league football match FC Barcelona vs Sevila FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 23, 2013. AFP PHOTO / LLUIS GENE        (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images)
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during the Spanish league football match FC Barcelona vs Sevila FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 23, 2013. AFP PHOTO / LLUIS GENE (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Όταν ο Λιονέλ Μέσι σκοράρει, και αυτό συμβαίνει στα τελευταία 15 παιχνίδια πρωταθλήματος (διεύρυνση ρεκόρ), η Μπαρτσελόνα κερδίζει. Έστω κι αν δέχεται γκολ, κάτι που συμβαίνει στα τελευταία 11 επίσημα παιχνίδια της. Όταν δεν σκοράρει ο Αργεντινός, τότε... Μίλαν. Εν προκειμένω, οι 57.629 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο πριν από τα 2 απανωτά clasicos είδαν τον αρχισκόρερ του συλλόγου τους να δίνει τη νίκη 2-1 στους "μπλαουγκράνα" απέναντι στη μαχητική Σεβίλλη και να δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα μετά το "στραπάτσο" στην Ιταλία και πριν από τις επικείμενες "μάχες" με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Barcelona's midfielder Andres Iniesta (L) vies with Sevilla's defender Tomas Alberto Botia (R) during the Spanish league football match FC Barcelona vs Sevila FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 23, 2013. AFP PHOTO / LLUIS GENE.        (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images)
Barcelona's midfielder Andres Iniesta (L) vies with Sevilla's defender Tomas Alberto Botia (R) during the Spanish league football match FC Barcelona vs Sevila FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 23, 2013. AFP PHOTO / LLUIS GENE. (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η αλήθεια είναι ότι οι Καταλανοί δεν έδειξαν σπουδαία σημάδια βελτίωσης από το παιχνίδι στο Σαν Σίρο. Ο Μέσι πήρε περισσότερες προσπάθειες, κυρίως με εκτελέσεις φάουλ, αλλά δεν κατάφερε τίποτα ουσιώδες στο 1ο ημίχρονο. Στο 43ο λεπτό, μάλιστα, ο απόφοιτος της Μασία Αλμπέρτο Μποτία νίκησε τον Βίκτορ Βαλδές και η Μπαρτσελόνα δέχθηκε γκολ για 7ο σερί ματς στο πρωτάθλημα, επίδοση που είναι η χειρότερη από τα 9 ματς του Μαΐου - Οκτωβρίου 2008. Μέσα σε ένα τέταρτο στο 2ο ημίχρονο, όμως, όλα είχαν ανατραπεί. Ο Ντάβιντ Βίγια στο 52' και ο Μέσι στο 60' έδωσαν προβάδισμα στους γηπεδούχους, που δικαιώθηκαν για την πίεση που άσκησαν στους Ανδαλουσιάνους, παρότι έπαιζαν με πολλές απουσίες (Τσάβι, Τζόρντι Άλμπα στον πάγκο, Κάρλες Πουγιόλ, Τσεσκ Φάμπρεγας, Αντριάνο στις εξέδρες). Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, αφού η ομάδα του Ουνάι Έμερι αρνήθηκε ακόμη και μετά την ανατροπή να επιτεθεί και οι Καταλανοί διατήρησαν τη διαφορά τους από τη Ρεάλ στους 16 πόντους.

25η αγ.: Βάλσαμο για Μπαρτσελόνα, η... κατάρα του Κακά νίκησε αυτήν του "Ριαθόρ"

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αλλαγή για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2011 στο πρωτάθλημα και ο Μαρσέλο αρχηγός. Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν επιχείρησε να αλλάξει την... προδιαγεγραμμένη μοίρα της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν επισκέπτεται το "Ριαθόρ". Μόλις μία νίκη (το 2009-2010 με 3-1) μετρούν οι "μερέγκες" στο γήπεδο της Λα Κορούνια στα τελευταία 20 επίσημα ματς (19 στο πρωτάθλημα, ένα στο λιγκ καπ), αλλά τα 2 επερχόμενα clasicos κρίθηκαν πιο σημαντικά από τον Πορτογάλο προπονητή. Ίσως να πόνταρε στο σερί του Κακά. Στα 39 ματς που έχει σκοράρει ή έχει βγάλει ασίστ ο Βραζιλιάνος μέσος, η Ρεάλ Μαδρίτης μετράει ισάριθμες νίκες. Και στην πρωτεύουσα της Γαλικίας, ο Κακά έκανε το πρώτο και... σχεδόν το δεύτερο, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να επικρατήσουν με 2-1.

25η αγ.: Βάλσαμο για Μπαρτσελόνα, η... κατάρα του Κακά νίκησε αυτήν του "Ριαθόρ"

Τα... δεύτερα των πρωταθλητών Ισπανίας, με τα 2 clasicos κόντρα στην Μπαρτσελόνα σε κύπελλο και πρωτάθλημα να πλησιάζουν, αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες απέναντι στους ψυχωμένους γηπεδούχους. Παρότι ουραγοί και με το... 1,5 πόδι στη Segunda Division, άνοιξαν το σκορ με το 5ο γκολ καριέρας του Ρίκι απέναντι στη Ρεάλ και δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για να κρατήσουν το μηδέν στην εστία του Ντάνι Αρανθουμπία. Οι "μερέγκες" είχαν έντονο δημιουργικό πρόβλημα και παίζοντας ούτως ή άλλως με μειωμένη ταχύτητα, δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Μουρίνιο έριξε μονομιάς τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Μεσούτ Εζίλ και Σάμι Κεντίρα, με συνέπεια το τέμπο να ανέβει. Στο 73' ο Κακά με εκπληκτικό δεξί σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και στη συνέχεια ο Ρονάλντο έκανε 2 καλές ευκαιρίες. Στο 88ο λεπτό, ο Πορτογάλος δέχθηκε μία καταπληκτική μπαλιά από τον Κακά, ακολούθως έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος σημειώνοντας το 100ό τέρμα του με τη φανέλα της Ρεάλ (179 ματς), έκανε την ανατροπή και τέλειωσε το ματς. Ή περίπου, αφού ο Άνχελ ντι Μαρία δέχθηκε 2 ανόητες κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση (για παρεμπόδιση εκτέλεσης φάουλ) και αποβλήθηκε, με συνέπεια να χάσει το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα.

25η αγ.: Βάλσαμο για Μπαρτσελόνα, η... κατάρα του Κακά νίκησε αυτήν του "Ριαθόρ"

Δύο γκολ του Ζονάς και κάποια "φαλτσοσφυρίγματα" έδωσαν το βαθμό της ισοπαλίας 2-2 στη Βαλένθια μέσα στην Αραγονία επί της Σαραγόσα, διατηρώντας την σε επαφή με την 4η θέση του πίνακα της βαθμολογίας που οδηγεί στο Champions League. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε μόλις στο 5' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Απόνιο και στο 32' ο Έλντερ Ποστίγκα διπλασίασε τα τέρματά της. Η αντίδραση των φιλοξενουμένων ήταν άμεση, με τον Ζονάς να μειώνει σε 2-1 σε μία φάση, όμως, που έχει προηγηθεί οφσάιντ του Ρομπέρτο Σολδάδο.

25η αγ.: Βάλσαμο για Μπαρτσελόνα, η... κατάρα του Κακά νίκησε αυτήν του "Ριαθόρ"

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως συνηθίζουν, είναι πιο επιθετικοί στο 2ο ημίχρονο των αγώνων τους και όσο κυλούσαν τα λεπτά, έκλειναν ολοένα και περισσότερο τους γηπεδούχους στην περιοχή τους. Στο 69ο λεπτό, μάλιστα, ο Ζονάς σκόραρε ξανά και ισοφάρισε σε 2-2, ενώ οι συνθήκες έγιναν ακόμα πιο ευνοϊκές στο 78ο λεπτό, όταν η Σαραγόσα έχασε τον Αργεντινό τερματοφύλακά της, Λέο Φράνκο. Το γκολ, όμως, ήρθε για τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις, το οποίο ακυρώθηκε για ανύπαρκτο φάουλ στον τερματοφύλακα Ντιέγο Άλβες, με συνέπεια οι "νυχτερίδες" να κρατήσουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Σε ρυθμούς twitter

# Με το γκολ απέναντι στη Σεβίλλη, ο Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει στις 18 από τις 19 ομάδες της κατηγορίας και απομένει μόνο η Θέλτα (31/03), ώστε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

# Η Μπαρτσελόνα δέχθηκε για πρώτη φορά εντός έδρας γκολ από τη Σεβίλλη μετά τις 22 Σεπτεμβρίου του 2007 και το γκολ του Φρεντερίκ Κανουτέ στο 2-1 υπέρ των "μπλαουγκράνα".

# Ο Αλέξις Σάντσες αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Κριστιάν Τέγιο για προληπτικούς λόγους, αφού αισθάνθηκε ενόχληση στο μηρό.

# Ο Ντάβιντ Βίγια έφτασε τα 30 γκολ στο πρωτάθλημα με την Μπαρτσελόνα. Το 1ο τέρμα του είχε σημειωθεί επίσης με κεφαλιά και πάλι από ασίστ του Ντάνι Άλβες.

# Η Μπαρτσελόνα έφτασε τα 27 σερί εντός έδρας ματς όπου έχει σκοράρει. Τελευταία φορά που έμεινε στο μηδέν, ήταν στη "λευκή" ισοπαλία απέναντι στη Σεβίλλη τον Οκτώβριο του 2011.

# Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε ως αλλαγή για 5η φορά στην καριέρα του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και 1η από το Σεπτέμβριο του 2011, στην ήττα από Λεβάντε με 1-0). Σε αυτούς τους αγώνες μετράει 2 γκολ.

# Το "Ριαθόρ", πάντως, παραμένει το μοναδικό γήπεδο της κατηγορίας στο οποίο ο Πορτογάλος δεν έχει σκοράρει στην καριέρα του (μετράει 6 γκολ κόντρα στη Λα Κορούνια, τα 3 με πέναλτι, όλα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου").

# Ο Σέρχιο Κανάλες ξεπέρασε τους τραυματισμούς του και βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα της Βαλένθια για πρώτη φορά μετά από 9 μήνες και 28 ημέρες.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-3

(30' Ι. Γκόμεθ - 34' Γκριεζμάν, 66' Αγκιρέτσε, 76' Βέλα)

Μαγιόρκα - Χετάφε 1-3

(24' Ντος Σάντος - 71' πέν. Κάστρο, 82', 86' Κολούνγκα)

Σαραγόσα - Βαλένθια 2-2

(5' πέν. Απόνιο, 32' Ποστίγκα - 36', 69' Ζόνας)

Λα Κορούνια - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

(35' Ρίκι - 73' Κακά, 88' Ιγκουαΐν)

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 2-1

(52' Βίγια, 60' Μέσι - 43' Μποτία)

24/02 13:00 Ράγιο Βαγεκάνο - Βαγιαδολίδ

24/02 18:00 Θέλτα - Γρανάδα

24/02 20:00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Εσπανιόλ

24/02 22:00 Μπέτις - Μάλαγα

25/02 22:00 Λεβάντε - Οσασούνα

Τα υπόλοιπα videos της 25ης αγωνιστικής

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-3

Μαγιόρκα - Χετάφε 1-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK