33η αγ: Ο Καρνέζης στερεί τον τίτλο από την Μπαρτσελόνα, προσπέρασε η Ρεάλ

Εκτός μάχης του τίτλου κινδυνεύει να τεθεί η Μπαρτσελόνα, η οποία έπεσε θύμα μεγαλειώδους εμφάνισης του Ορέστη Καρνέζη στην εστία της Γρανάδα. Μόλις στη 2η συμμετοχή του με τους Ανδαλουσιάνους, ο Έλληνας τερματοφύλακας κατέβασε ρολά και κράτησε το 1-0 μέχρι τέλους για την 33η αγωνιστική της Primera Division. Η Ρεάλ Μαδρίτης ξέσπασε και κόντρα στην Αλμερία με 4-0 και προσπέρασε τους "μπλαουγκράνα" στη βαθμολογία.

33η αγ: Ο Καρνέζης στερεί τον τίτλο από την Μπαρτσελόνα, προσπέρασε η Ρεάλ

Ο Ορέστης Καρνέζης πραγματοποίησε απίθανη εμφάνιση και ήταν ο MVP στη νίκη της Γρανάδα με 1-0 επί της Μπαρτσελόνα που θέτει σοβαρά εμπόδια στην πορεία τίτλου των Καταλανών. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν η έκπληξη του Λούκας Αλκάραθ, ο οποίος κράτησε στον πάγκο τον Ρομπέρτο και δικαιώθηκε σε απόλυτο βαθμό. Οι Καταλανοί είχαν την μπάλα στην κατοχή τους, αλλά έπαιζαν δίχως κανονικό στόπερ μετά από τον τραυματισμό και του τελευταίου τους, Μαρκ Μπάρτρα. Χαβιέρ Μαστσεράνο και Σέρχιο Μπουσκέτς ήταν απόντες όταν ο Γιασίν Μπραϊμί βρέθηκε τετ α τετ με τον Σέρχιο Πίντο για να δώσει ανέλπιστο προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο 39χρονος τερματοφύλακας, μάλιστα, χρειάστηκε να επέμβει κι άλλες φορές για να κρατήσει το σκορ σε χαμηλό επίπεδο, ωστόσο υπολόγιζε δίχως τον ξενοδόχο, στην προκειμένη περίπτωση τον Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα.

Ο 28χρονος άσος αντιμετώπισε σχεδόν μόνος του τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του και αναδείχθηκε ο απόλυτος νικητής. Σε φάουλ του Αργεντινού, σε σουτ του Πέδρο, σε προσπάθεια του Τσεσκ Φάμπρεγας, σε τετ α τετ του Νεϊμάρ. Οτιδήποτε είχε κατεύθυνση στην εστία, ο Καρνέζης ήταν εκεί για να το εμποδίσει να καταλήξει στα δίχτυα του. Όταν δεν τα κατάφερνε, ήταν εκεί πλειάδα αμυνομένων, σχεδόν όλη η ομάδα, για να βοηθήσουν. Οι καθυστερημένες αλλαγές του Χεράρδο Μαρτίνο δεν είχαν αποτέλεσμα. Τζόρδι Άλμπα και Αλέξις Σάντσες δεν κατάφεραν ούτε αυτοί να νικήσουν τον Καρνέζη, ο οποίος έστειλε απροσπέλαστο τείχος στην εστία του, κερδίζοντας τον παγκόσμιο θαυμασμό. Μετά από τον Λουκά Βύντρα και το γκολ του για λογαριασμό της Λεβάντε, ήταν η σειρά ενός ακόμα Έλληνα να πλήξει, πιθανότατα ανεπανόρθωτα, τις ελπίδες τίτλου της Μπαρτσελόνα, η οποία ηττήθηκε με 1-0 και πλέον δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Γρανάδα (4-3-3): Καρνέζης, Νιομ, Ιλόρι, Μουρίγιο (90' Μάινθ), Φουλκιέ, Ρέθιο, Ιτούρα, Ρίκο, Πίτι (73' Κουφ), Ελ Αραμπί, Μπραϊμί (65' Μπράβο)

Μπαρτσελόνα (4-1-2-3): Πίντο, Μοντόγια, Μπουσκέτς (74' Αλέξις), Μαστσεράνο, Αντριάνο (68' Άλμπα), Σονγκ, Φάμπρεγας, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Νεϊμάρ

Το live της αναμέτρησης

33η αγ: Ο Καρνέζης στερεί τον τίτλο από την Μπαρτσελόνα, προσπέρασε η Ρεάλ

Η υπερπροσπάθεια της Ρεάλ Μαδρίτης να καλύψει το χαμένο έδαφος μετά από τις ήττες απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη συνεχίζεται με επιτυχία. Οι "μερένγκες" άφησαν πίσω τους τον παρ' ολίγον αποκλεισμό στο Champions League κόντρα στην Ντόρτμουντ και επιβλήθηκαν 4-0 της Αλμερία στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", αξιοποιώντας την γκέλα των "μπλαουγκράνα" και προσπερνώντας τους σε κάθε επίπεδο. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι βρίσκεται πλέον έναν πόντο πάνω από τους Καταλανούς κι έφτασε τα 94 γκολ στο πρωτάθλημα, δύο περισσότερα από την αντίπαλό της στην κούρσα για την κορυφαία επίθεση στην Ευρώπη (3η η Λίβερπουλ με 90).

33η αγ: Ο Καρνέζης στερεί τον τίτλο από την Μπαρτσελόνα, προσπέρασε η Ρεάλ

Η νίκη δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ. Στο 1ο ημίχρονο, ο Εστέμπαν και το δοκάρι απέτρεψε ένα γρήγορο προβάδισμα. Μία όμορφη ατομική ενέργεια του Άνχελ ντι Μαρία, όμως, έφερε το 1-0 και από εκεί και πέρα, τα πράγματα βρήκαν τον δρόμο τους. Στο 53' ο Γκάρεθ Μπέιλ σκόραρε για 14η φορά στο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας την απόσβεση της περιουσίας που δαπανήθηκε το καλοκαίρι για την απόκτησή του. Ακόμα μία θερινή μεταγραφή, ο 21χρονος Ίσκο, γιόρτασε τις 100 συμμετοχές του στην Primera Division με το 22ο τέρμα του (έχει και 7 ασίστ). Από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποιος κίνδυνος για τη Ρεάλ, ο Αντσελότι έριξε στο παιχνίδι και το 20χρονο αμυντικό Ντιέγο Γιορέντε για τη 2η συμμετοχή του, ενώ ακόμα ένας νεαρός από τις ακαδημίες που πέρασε ως αλλαγή, ο πιο έμπειρος Άλβαρο Μοράτα, διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 85'.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Λόπεθ, Βαράν, Πέπε, Νάτσο, Κοεντράο (73' Γιορέντε), Μόντριτς, Ιγιαραμέντι, Ντι Μαρία (64' Κασεμίρο), Ίσκο, Μπενζεμά, Μπέιλ (70' Μοράτα)

Γρανάδα (4-2-3-1): Εστέμπαν, Νέλσον, Τορσιγλιέρι, Μαρτίνες, Μανέ, Τέμπαρ, Βέρθα, Μπαρμπόσα, Κορόνα (72' Σοριάνο), Ζονγκό (69' Ντίαθ), Ρόδρι (57' Βιδάλ)

Το live της αναμέτρησης

Σε ρυθμούς twitter

# Η Μπαρτσελόνα τελείωσε το παιχνίδι με 86% κατοχή μπάλας, ρεκόρ των τελευταίων ετών, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ συλλόγου με 83% απέναντι στην Οσασούνα (8-0) από το 2011.

# Από τον Αύγουστο του 2008 (Βίσλα, προκριματικά Champions League - Νουμάνθια, Primera Division) έχει να μείνει στο μηδέν η Μπαρτσελόνα σε 2 σερί παιχνίδια.

# Ο "τραυματισμός" του Νεϊμάρ.

# Το γκολ του Ζερεμί Περμπέ στο 95' "πλήγωσε" τους Λουκά Βύντρα και Νίκο Καράμπελα που κάλυψαν τα αμυντικά άκρα της Λεβάντε στο "Μαδριγάλ", στην ήττα 1-0.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

22:00 Οσασούνα - Βαγιαδολίδ 0-0

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

17:00 Θέλτα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-2

(37' πέν. Νολίτο, 82' Μίνα - 8' Κανάλες, 43' Γκριεζμάν)

19:00 Βιγιαρεάλ - Λεβάντε 1-0

(90+5' Περμπέ)

21:00 Γρανάδα - Μπαρτσελόνα 1-0

(16' Μπραϊμί)

23:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Αλμερία 4-0

(28' Ντι Μαρία, 53' Μπέιλ, 56' Ίσκο, 85' Μοράτα)

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

13:00 Μπέτις - Σεβίλλη

18:00 Βαλένθια - Έλτσε

20:00 Χετάφε - Ατλέτικο Μαδρίτης

22:00 Εσπανιόλ - Ράγιο Βαγεκάνο

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

23:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μάλαγα

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Ασένχο, Γκασπάρ, Πάντιτς, Μουσάτσιο, Κόστα, Τόρες (46' Τριγκέρος), Πίνα (46' Ακίνο), Μπρούνο (72' Λέιβα), Κάνι, Περμπέ, Περέιρα

Λεβάντε (4-2-3-1): Νάβας, Βύντρα, Ναβάρο, Χουανφράν, Καράμπελας, Ντιοπ (80' Ελ Αντουά), Σιμάο, Λόπεθ (87' Ρόδας), Βίκτορ, Γκαρθία, Ντιαβαρά (60' Άνχελ)

Θέλτα (4-3-3): Γιοέλ, Μάγιο, Καμπράλ (70' Λόπεθ), Αουρτενέτσε, Κάστρο, Φερνάντες (61' Ορεγιάνα), Φοντάς, Κρον Ντέλι, Ραφίνια, Μπερμέχο (61' Μίνα), Νολίτο

Ρεάλ Σοσιεδάδ (4-2-3-1): Μπράβο, Θαλδούα, Γκονθάλεθ, Ι. Μαρτίνεθ, Άνχελ, Μπεργκάρα, Θουρουτούθα (86' Κάστρο), Βέλα, Κανάλες (76' Πάρδο), Γκριεζμάν, Αγκιρέτσε (84' Σεφέροβιτς)

Οσασούνα (4-2-3-1): Φερνάντεθ, Μπερτράν, Αρίμπας, Φλάνιο, Νταμιά, Λου, Σίλβα, Θεχούδο (69' Λομπάτο), Ντε λας Κουέβας (78' Όιερ), Τόρες, Ριέρα (89' Ακούνια)

Βαγιαδολίδ (4-2-3-1): Χάιμε, Ρουκάβινα, Ρουέδα, Μίτροβιτς, Πένια, Ρούμπιο, Πέρεθ (75' Βαλιέντε), Λάρσον (53' Μανούτσο), Όσκαρ, Μπέργκντις (90+1' Χεφρέν), Γκουέρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK