Τι έλεγε πριν από τέσσερα χρόνια ο πιο... μισητός διαιτητής στην Ισπανία

Μία από τις μεγαλύτερες γκάφες στο ποδόσφαιρο χρεώθηκε ο διαιτητής Ιγκλέσιας Βιγιανουέβα στο ματς Βαλένθια - Μπαρτσελόνα ακυρώνοντας πεντακάθαρο γκολ του Μέσι. Ο ρέφερι προτίμησε τη σιωπή για το λάθος του, αλλά τέσσερα χρόνια πριν μίλησε για το επάγγελμα του διαιτητή.

Τι έλεγε πριν από τέσσερα χρόνια ο πιο... μισητός διαιτητής στην Ισπανία

Ιγκλέσιας - Βιγιανουέβα. Ο πιο... μισητός διαιτητής αυτή τη στιγμή στην Ισπανία. Ο άνθρωπος που έγινε πρωτοσέλιδο γιατί ακύρωσε ένα γκολ του Λιονέλ Μέσι που μέχρι και ο Φλορεντίνο Πέρεθ θα δυσκολεύονταν να το κάνει.

Για το τεράστιο λάθος του προτίμησε να σιωπήσει ωστόσο τέσσερα χρόνια πριν σε μία ομιλία του είχε μιλήσει με ενδιαφέροντα επιχειρήματα για το επάγγελμα του διαιτητή: "Στα λάθη όλοι πέφτουν πάνω μας. Στις επιτυχίες τίποτα. Ησυχία... Γι' αυτό επιλέγουμε να μην μιλάμε. Κανείς δεν μας παίρνει τηλέφωνο για τα θετικά."

Για το αν είναι παθιασμένος με το επάγγελμά του σχολίασε: "Ξεκίνησα τη διαιτησία στα 14 μου χρόνια και από τότε πίστεψα ότι οι φίλοι θα με θεωρήσουν προδότη. Ότι πήγα με το μέρος του... εχθρού. Ρωτάτε λοιπόν αν έχουμε τύψεις μετά από ένα λάθος; Είμαστε παθιασμένοι μ' αυτό που κάνουμε! Νιώθω ευλογημένος γι' αυτό που κάνω κι ας ξέρω τι πιστεύει για μένα ο γείτονάς μου."

"Τρέχουμε σε κάθε αγώνα πάνω από 11 χιλιόμετρα, όσο κι ένας χαφ στο γήπεδο και πρέπει να πάρουμε μία κρίσιμη απόφαση σε κλάσματα δευτερολέπτων. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ παίκτη και διαιτητή, απλά όλοι πιστεύουν ότι αν αποτύχει ο ποδοσφαιριστής φταίει το γήπεδο ή ο τερματοφύλακας ήταν απλά άτυχος. Κανείς όμως δεν αναλογίζεται αν είναι πραγματικά λάθος οι παίκτες να ξεγελούν τους διαιτητές."

News 24/7

24MEDIA NETWORK