Απίστευτες καταγγελίες: Εξευτέλιζε τις παίκτριες του ο κόουτς της Ισπανίας

Σάλος έχει προκληθεί στις τάξεις της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ισπανίας μετά τις καταγγελίες των αθλητριών κατά του προπονητή τους, από τον οποίο ζητούν να παραιτηθεί. "Μας εξευτέλιζε και μας αποκαλούσε χοντρές", δηλώνουν!

Απίστευτες καταγγελίες: Εξευτέλιζε τις παίκτριες του ο κόουτς της Ισπανίας

Απίστευτες καταγγελίες εξαπολύουν προς τον πρόσωπο του προπονητή τους, Ιγνάσιο Κερέδα, οι παίκτριες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ισπανίας, από τον οποίο ζητούν να παραιτηθεί! Η ομάδα απογοήτευσε με την παρουσία της στο Μουντιάλ Γυναικών που διοργανώνεται στον Καναδά, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων (2 ήττες και 1 ισοπαλία σε 3 αγώνες), ωστόσο το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Απίστευτες καταγγελίες: Εξευτέλιζε τις παίκτριες του ο κόουτς της Ισπανίας

Όπως δήλωσαν πρώην και νυν παίκτριες της εθνικής ομάδας στην ισπανική " Marca", η σχέση τους με τον κόουτς έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πολλές μάλιστα έχουν αποφασίσει να μην ξαναγωνιστούν με την εθνική εξαιτίας της συμπεριφοράς του προπονητή τους. Όπως για παράδειγμα το αστέρι της ομάδας τα τελευταία χρόνια, Λάουρα ντελ Ρίο. Η Ισπανίδα μετρούσε 40 γκολ σε 39 αγώνες, όμως το 2011 πήρε την απόφαση να μην ξαναπαίξει όσο είναι προπονητής ο Κερέδα.

27 χρόνια χωρίς τίτλο

Όσο απίστευτο κι ακούγεται, ο Ιγνάσιο Κερέδα βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ισπανίας από το 1988, δηλαδή 27 ολόκληρα χρόνια. Είναι μάλιστα μόλις η δεύτερη ομάδα που έχει προπονήσει στην καριέρα του ο 64χρονος Ισπανός (είχε κοουτσάρει την ημιεπαγγελματική Μόστολες το 1979).

Απίστευτες καταγγελίες: Εξευτέλιζε τις παίκτριες του ο κόουτς της Ισπανίας

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως παραμένει αμετακίνητος από τη θέση του όλα αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός πως δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα σε σημαντικές επιτυχίες. Το μοναδικό που έχει καταφέρει είναι να οδηγήσει την Ισπανία δύο φορές στα τελικά του Euro (1997 και 2013), ενώ η συμμετοχή της ομάδας στο Μουντιάλ Γυναικών του 2015 ήταν η πρώτη στην ιστορία της! Όπως δήλωσε η επιθετικός της Ισπανίας, Σόνια Μπερμούδες:

"Δεν είναι φυσιολογικό να είναι προπονητής 27 χρόνια, χωρίς να φέρνει επιτυχίες. Μόνο τον Φέργκιουσον ξέρω να έχει μείνει 23 χρόνια σε μια ομάδα, όμως την είχε γεμίσει με τρόπαια. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός όμως αν έρχονταν σε εμένα 23 άτομα και μου έλεγαν πως δεν μου έχουν εμπιστοσύνη, θα τους έλεγαν καλή συνέχεια στο μέλλον και θα αποχωρούσα. Εμείς έχουμε αποδεχθεί τα λάθη μας, αυτός ποτέ".

Παράλληλα ο Κερέδα είναι ο απόλυτος άρχοντας του γυναικείου ποδοσφαίρου της Ισπανίας και δεν ξεφεύγει τίποτα από τον έλεγχό του. Δεν είναι μόνο ο προπονητής, αλλά κι αυτός που επιλέγει ποια παίκτρια θα μιλήσει στον Τύπο, αλλά και το πότε. "Μας μαζεύει συχνά για να μας ανακοινώσει τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι", δήλωσε η αθλήτρια, Μάρτα Κορεδέρα.

Απίστευτες καταγγελίες: Εξευτέλιζε τις παίκτριες του ο κόουτς της Ισπανίας

"Μας εξευτέλιζε"

Η πρώην παίκτρια της Ισπανίας, Μαρ Πριέτο, έζησε από πρώτο χέρι την άσχημη συμπεριφορά του Κερέδα: "Έχω δει συμπαίτριές μου να εγκαταλείπουν την ομάδα, έχοντας μπουχτίσει από αυτά που άκουγαν. Τις φώναζε χοντρές και τους έλεγε ειρωνικά να του φτιάξουν καφέ. Η μεταχείρισή του στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν εξευτελιστική και ξεπερνούσε τα όρια του επιτρεπτού".

Απίστευτες καταγγελίες: Εξευτέλιζε τις παίκτριες του ο κόουτς της Ισπανίας

Η νυν παίκτρια της γυναικείας ομάδας της Άρσεναλ και της Εθνικής, Βίκι Λοσάδα, σημειώνει: "Μας συμπεριφέρεται σαν να είμαστε παιδιά. Όχι σαν επαγγελματίες. Μας φωνάζει συνεχώς. Δεν έχει ούτε παιδεία, ούτε σεβασμό".

Χωρίς τη στοιχειώδη προετοιμασία

Όπως τόνισαν σχεδόν όλες οι αθλήτριες της Εθνικής Ισπανίας στη "Marca", ταξίδεψαν στον Καναδά για το Μουντιάλ Γυναικών, χωρίς να έχουν δώσει ούτε ένα φιλικό προετοιμασίας τους τελευταίους μήνες. "Το μόνο που έκανε ήταν να μας δείξει ένα βίντεο πριν τους αγώνες", υπογράμμισαν οι Βέρο, Ρουθ και Σόνια, οι τρεις αρχηγοί της ομάδας, "Πολλές φορές ζητήσαμε να κάνουμε περισσότερες προπονήσεις, όμως δεν έγινε τίποτα".

Απίστευτες καταγγελίες: Εξευτέλιζε τις παίκτριες του ο κόουτς της Ισπανίας

Παράλληλα, σχεδόν όλες οι παίκτριες δήλωσαν πως οι προπονήσεις που κάνει ο Κερέδα, είναι απαρχαιωμένες. "Τα πράγματα έχουν αλλάξει στο ποδόσφαιρο, όμως δεν το βλέπει. Άλλα πράγματα κάνουμε στις ομάδες που παίζουμε κι άλλα στην Ισπανία. Βρίσκεται 20 χρόνια πίσω", συνέχισαν.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτουν, ο Κερέδα δεν αντιμετώπιζε με τον ίδιο τρόπο τις βασικές αθλήτριες, με τις αναπληρωματικές: "Οι προπονήσεις ήταν διαφορετικές. Στις βασικές διόρθωνε τα λάθη και τους έλεγε τι να κάνουν. Στα κορίτσια που δεν αγωνίζονταν στο αρχικό σχήμα, δεν έδινε καν σημασία. Οι βοηθοί του έφευγαν και μιλούσαν στο τηλέφωνο, αδιαφορώντας πλήρως για την προπόνηση!"

Μετά από τις παραπάνω αποκαλύψει πλέον το μπαλάκι πέφτει στα χέρια της ομοσπονδίας. Ωστόσο όπως έχει δείξει και στο παρελθόν έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον Κερέδα, την οποία δεν είναι διατεθειμένη να χαλάσει εύκολα. Το γιατί ουδείς το γνωρίζει...

Τα καλύτερα του Contra.gr

Οι αστέρες των ελληνικών γηπέδων πηγαίνουν διακοπές!

Μίσκο Ραζνάτοβιτς: Ο άνθρωπος που "ελέγχει" το μπάσκετ

News 24/7

24MEDIA NETWORK