Βαλβέρδε: "Αυτός ο τίτλος είναι τα πάντα για μένα"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σχολίασε την κατάκτηση του Supercopa από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, αποκαλύπτοντας πως ο συγκεκριμένος τίτλος σημαίνει πολλά για τον ίδιο. "Κατακτήσαμε το τρόπαιο που αξίζει ο κόσμος της ομάδας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βαλβέρδε: "Αυτός ο τίτλος είναι τα πάντα για μένα"

H Αθλέτικ Μπιλμπάο πανηγύρισε την κατάκτηση του Supercopa απέναντι στην Μπαρτσελόνα με συνολικό σκορ 5-1 (4-0, 1-1). Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν μπορούσε παρά να είναι περιχαρής για τον πρώτο τίτλο των Βάσκων, ύστερα από 31 χρόνια.

Ο 51χρονος τεχνικός αποκάλυψε πως το συγκεκριμένο τρόπαιο σημαίνει τα πάντα για τον ίδιο, παρά το γεγονός πως δεν είναι πρωτάθλημα, αλλά ούτε Κύπελλο. Επιπλέον, σχολίασε πως μετά το γκολ των "μπλαουγκράνα" η ομάδα του ταρακουνήθηκε και προσπάθησε να διασφαλίσει το σκορ του πρώτου αγώνα.

"Δεν είναι Κύπελλο ούτε πρωτάθλημα όμως έχει τεράστια αξία. Κυνηγούσαμε εδώ και πολύ καιρό έναν τίτλο ενώ εγώ δεν είχα καταφέρει ως ποδοσφαιριστής να πανηγυρίσω κάποιον τίτλο. Δεν έχουμε την ποιότητα άλλων ομάδων αλλά έχουμε άλλα πράγματα και η ενότητα είναι αυτή που μας κάνει να συνεχίζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτός ο τίτλος είναι τα πάντα για μένα", ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

"Aπόψε το Μπιλμπάο είναι το καλύτερο μέρος για κάποιον που θέλει να γιορτάσει".

Όσον αφορά την εξέλιξη του δεύτερου τελικού: "Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολο επειδή είναι πολύ καλοί και μας πίεσαν πολύ. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλοί και πετύχαμε το στόχο μας. Κάποιος που βλέπει το ματς απ' έξω ίσως νομίσει ότι δεν αισθανθήκαμε άσχημα αλλά ναι, όταν σκόραραν, ταρακουνηθήκαμε. Στο φινάλε πάντως κατακτήσαμε το τρόπαιο που αξίζει ο κόσμος της ομάδας".

Διαβάστε ακόμα:

Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1

Έτσι έβρισε ο Πικέ τον βοηθό

Κίκε Σόλα: Από τον Λεβαδειακό στην κατάκτηση του Supercopa

News 24/7

24MEDIA NETWORK