Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1

Στη Ρεάλ Μαδρίτης κατέληξε ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Ισπανία, το Supercopa de España. Οι "μερέγκες" βρέθηκαν με 2-0 μπροστά στο σκορ και παίκτη παραπάνω (αποβλήθηκε ο Αντριάνο) στο 22', χάνοντας πολλές ευκαιρίες και παρά το φάουλ του Λιονέλ Μέσι και την υπερπροσπάθεια των Καταλανών, το 2-1 έστεψε τους παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1

Τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι εξελίχθηκαν σε ανελέητα βασανιστήρια των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης, προς τους "λαβωμένους" συναδέλφους τους. Η Μπαρτσελόνα είχε χάσει τον Κάρλες Πουγιόλ (ζυγωματικό), έχασε και το Ντάνι Άλβες λίγο πριν αρχίσει το ματς και είδε το Χαβιέρ Μαστσεράνο και το Γεράρδ Πικέ να κάνουν 2 "δώρα" σε Γκονσάλο Ιγκουαΐν (11') και Κριστιάνο Ρονάλντο (19') αντιστοίχως για το 2-0 των γηπεδούχων. Οι "μερέγκες" ήταν αμείλικτοι, αλλά ουχί εύστοχοι, αφού Μαρσέλο, Ιγκουαΐν και Άνχελ ντι Μαρία έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να "σκοτώσουν" τον αντίπαλο. Αυτό, εν τέλει, έγινε από τον Αντριάνο (22'), ο οποίος για να ανακόψει τετ-α-τετ του Ρονάλντο (που σκόραρε για 5ο σερί ντέρμπι και ισοφάρισε το ρεκόρ του Ιβάν Ζαμοράνο) με το Βίκτορ Βαλδές, "θυσιάστηκε" με κόκκινη κάρτα.

Το 3-0 σημειώθηκε από τον Πέπε, αλλά ακυρώθηκε σωστά για επιθετικό φάουλ του πολιτογραφημένου Πορτογάλου. Οι Καταλανοί άρχισαν να συνέρχονται μετά το ημίωρο, όταν οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο τους προσέφεραν απλόχερα χώρο, ώστε να "χτυπήσουν" σε αντεπιθέσεις. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με τους "μπλαουγκράνα", ανακτώντας τον έλεγχο, να εκκινούν την αναζήτηση του γκολ. Στο 45', μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι τον έχρισε αρχισκόρερ των "μπλαουγκράνα" στα ντέρμπι, ξεπερνώντας τα 14 γκολ του Θέσαρ Ροντρίγκες και ισοφαρίζοντας το Ραούλ στα 15 (μόνο ο Αλφρέδο ντι Στέφανο με 18 έχει περισσότερα σε clasico).

Το 2ο μέρος άρχισε δίχως αλλαγές και μετά από ένα ξέφρενο 5λεπτο, με τους Καταλανούς στο "τιμόνι". Το tiki-taka έφερε 2 φορές τον Πέδρο σε θέση βολής, αλλά ο Ίκερ Κασίγιας του είπε "όχι" σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Το ίδιο έπραξε ο MVP της αναμέτρησης, Βαλδές, όταν ο Σάμι Κεντίρα έψαξε το γκολ.

Οι "μπλαουγκράνα" είχαν το πάνω χέρι στη δημιουργία, αλλά οι γηπεδούχοι έκλειναν άμεσα τους χώρους και επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που άφηναν οι φιλοξενούμενοι. Ένα άσχημο κοντρόλ του Τζόρντι Άλμπα του στέρησε την ευκαιρία σε άδεια εστία για το 2-2 και ο Ιγκουαΐν αστόχησε σε ακόμα ένα τετ-α-τετ στο 80' (παρέμβαση αμυντικού και δοκάρι). Τα φρέσκα "πνευμόνια" των Αλεξάντερ Σονγκ (ντεμπούτο για Μπαρτσελόνα), Κρίστιαν Τέγιο, Χοσέ Καγεχόν και Λούκα Μόντριτς (ντεμπούτο για τη Ρεάλ) έκαναν ακόμα πιο ανοιχτό και γρήγορο το τελευταίο δεκάλεπτο, που θα έκρινε τα πάντα. Ευκαιρίες σημειώθηκαν εκατέρωθεν, αλλά δεν σημειώθηκε γκολ κι η Ρεάλ πέρασε ξανά μπροστά στις νίκες (88 έναντι 87) στα clasico, κατακτώντας το πρώτο σούπερ καπ Ισπανίας μετά το 2008.

Οι συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (79' Καγεχόν), Οζίλ (83' Μόντριτς), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (82' Μπενζεμά)

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Αντριάνο, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς (75' Σονγκ), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (81' Τέγιο), Μέσι, Σάντσες (31' Μοντόγια)

Διαβάστε επίσης

- Η "χρυσή Βίβλος" του Supercopa de España

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK