Καταλανός επαναστάτης ο Γκουαρδιόλα

Υπήρχε περίπτωση ο Πεπ Γκουαρδιόλα να μην τοποθετηθεί για όσα συνέβησαν την Κυριακή στη Βαρκελώνη και είχαν έντονη αθλητική προέκταση; Πολιτικοποιημένος γαρ, θα ήταν παράδοξο να μην εκφραστεί δημοσίως ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι. Το έκανε και μάλιστα με δυναμικό τρόπο.

Καταλανός επαναστάτης ο Γκουαρδιόλα
AP

Ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι υπέρμαχος της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας από την υπόλοιπη Ισπανία. Γέννημα-θρέμμα της περιοχής, αφού ήρθε στον κόσμο πριν από 46 χρόνια στο Σαντπεντόρ (βόρεια της Μανρέσα), ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν εξ αυτών που το Σάββατο έριξαν (από την Αγγλία) την (ηλεκτρονική) ψήφο τους στο μεγάλο δίλημμα των συμπατριωτών του.

Από τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι ζητήθηκε να σχολιάσει ό,τι συνέβη, κυρίως δε την αιματηρή επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου ν' αποτραπεί σε πολλούς η συμμετοχή στη διαδικασία. Με αποτέλεσμα τις θλιβερές εικόνες των αιμόφυρτων πολιτών μεγάλης ηλικίας που ήταν σωριασμένοι στο οδόστρωμα.

Ο Γκουαρδιόλα έβαλε κατά του Ισπανού Πρωθυπουργού σημειώνοντας πως " υπήρξαν περισσότεροι από 700 τραυματίες, πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν και όχι να ληστέψουν μια τράπεζα. Μόνο που ο Ραχόι δεν θ' απαντήσει ποτέ στις ερωτήσεις και δεν θ' ακούσει. Όμως όλος ο κόσμος έχει δει τι συνέβη. Έσπασαν τα δάχτυλα ενός κοριτσιού που πήγε να ψηφίσει και μόνο τα ισπανικά μέσα δεν θα μας εξηγήσουν πώς φτάσαμε εκεί. Οι εικόνες και τα βίντεο κυκλοφόρησαν διεθνώς και είμαι πολύ αναστατωμένος που ο Ραχόι δεν έχει μιλήσει για τους τραυματίες".

Κατόπιν ο Καταλανός τεχνικός σχολίασε τη στάση του Ζεράρδ Πικέ. " Μπορείς να συμφωνείς η να διαφωνείς μαζί του, αλλά είναι ένας γενναίος τύπος", ανέφερε και συμπλήρωσε πως "προσωπικά εγώ δεν θα είχα παίξει στο Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας. Αν παίζεις, παίζεις μπροστά στους φιλάθλους με όποιες συνέπειες κι αν έρθουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK