Πήγε στην Ιταλία, έγινε... μαφιόζος και τώρα ετοιμάζεται για το Μουντιάλ

Αν το ήξερε από πριν ο Λοπετέγκι ίσως να μην τον καλούσε στην 23αδα. Παρόλα αυτά, παίκτης της Εθνικής Ισπανίας που πάει το καλοκαίρι στο Μουντιάλ κατηγορείται πως έχει διασυνδέσεις με την ιταλική Μαφία και κινδυνεύει με βαρύτατες κυρώσεις.

Spain's Jorge Resurrecion'Koke', left, scores past teammate goalkeeper Pepe Reina during a training session of the Spanish soccer national team at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Friday, Sept. 1, 2017. Spain will play a World Cup Group G qualifying soccer match against Italy on Saturday. (AP Photo/Francisco Seco)
Spain's Jorge Resurrecion'Koke', left, scores past teammate goalkeeper Pepe Reina during a training session of the Spanish soccer national team at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Friday, Sept. 1, 2017. Spain will play a World Cup Group G qualifying soccer match against Italy on Saturday. (AP Photo/Francisco Seco) AP IMAGE

Παραπέμπεται από την Εισαγγελία της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ο Πέπε Ρέινα. Όπως έγινε γνωστό από τα ιταλικά μέσα, ο Ισπανός πορτιέρε είχε και συνεχίζει να έχει διασυνδέσεις με τα αδέρφια Εσπόζιτο, τα οποία φέρεται ν' ανήκουν ναπολιτάνικης Μαφίας και -όπως αναφέρεται- ανταλλάσσει... χάρες.

Μάλιστα, αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ρέινα δεν ανανέωσε με την ιταλική ομάδα, κάτι που σήμανε και την ελεύθερη μεταγραφή του στη Μίλαν από τη νέα σεζόν.

Μαζί με τον 35χρονο γκολκίπερ, έρευνα της αντι-μαφιόζικης ομάδας της Νάπολης αποκάλυψε πως επαφές διατηρούσε και ο Πάολο Καναβάρο με τον Σαλβατόρε Αρόνικα, κατά το διάστημα που αγωνίζονταν στους "παρτενοπέι".

Πάολο, αλλά και Φάμπιο Καναβάρο διατηρούσαν αλυσίδα εστιατορίων, όμως οι Αρχές τούς έβαλαν λουκέτο πριν από 7 χρόνια, προχωρώντας σε 18 συλλήψεις, καθώς θεωρήθηκε τα καταστήματά τους αποτελούσαν άνδρο της Καμόρα.

Το όνομα Εσπόζιτο τελευταία φορά που ενεπλάκη με ποδοσφαιριστή ήταν το 2011, όταν ο τότε παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι είχε πάει διακοπές με τον Μπiάτζιο Εσποζίτο, κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις στη κοινή γνώμη.

Αν πάντως κριθεί ένοχος ο πολύπειρος τερματοφύλακας, τότε υπάρχει κίνδυνος να αντιμετωπίσει βαρύτατες ποινές. Δεν γνωρίζουμε πάντως αν η συγκεκριμένη υπόθεση θ' αλλάξει τα δεδομένα, όσον αφορά τη παρουσία του πορτιέρε στο προσεχές Μουντιάλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK