Σαν σήμερα ο Ριβάλντο γινόταν... Νεϊμάρ

Ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα φιλοξενεί η "Marca" με αφορμή τη μεταγραφή του Ριβάλντο από την Ντεπορτίβο στην Μπαρτσελόνα. Μία ιστορία που 20 χρόνια μετά θυμίζει... Νεϊμάρ, αλλά ανάποδα (VIDEO).

Σαν σήμερα ο Ριβάλντο γινόταν... Νεϊμάρ

Το ημερολόγιο έγραφε 15 Αυγούστου 1997 όταν επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του Ριβάλντο στην Μπαρτσελόνα από την Ντεπορτίβο. Η "Marca" στο αφιέρωμα που έφτιαξε για την επέτειο των 20 χρόνων από τη μετακίνηση αυτή, χαρακτηρίζει τη μεταγραφή του "Ρίμπο" στην Μπάρτσα, ανάλογο σήριαλ με αυτό του Νεϊμάρ στην Παρί.

Η Ντεπορτίβο ήθελε να κρατήσει τον Βραζιλιάνο άσο που έπαιξε σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ωστόσο ήταν αδύνατο γιατί ο ίδιος δεν ήθελε να φύγει και η Μπαρτσελόνα φρόντισε να πληρώσει τα 24.000.000 ευρώ που ήταν η ρήτρα αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή. Νωρίτερα, το σήριαλ της μεταγραφής του είχε περάσει από... σαράντα κύματα και ήταν το πρώτο θέμα στις εφημερίδες για αρκετό καιρό την εποχή εκείνη.

Για την καριέρα του "Ρίμπο" η απόφαση να φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κρίνεται εξαιρετική, καθώς κέρδισε δύο πρωταθλήματα, ένα Super Cup Ευρώπης και ένα Κύπελλο Ισπανίας. Αποκορύφωμα των επιτυχιών του ήταν η "Χρυσή Μπάλα" το 1999.

News 24/7

24MEDIA NETWORK