Η πιο... επιθετικη άμυνα του κόσμου

Τι κι αν έχουν καθιερωθεί στα μετόπισθεν, οι αριθμοί δείχνουν πως κάλλιστα θα μπορούσαν να παίζουν με την ίδια ευκολία και στη γραμμή κρούσης. Ο λόγος για την άμυνα της Εθνικής Ισπανίας, η οποία έχει ιδιαίτερη έφεση στο γκολ.

Spain's Jordi Alba scores his side first goal during the international friendly soccer match between Spain and Costa Rica in Malaga, Spain, Saturday, Nov. 11, 2017. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Τζόρντι Άλμπα AP IMAGE

Κανένα αμυντικό κουαρτέτο δεν μπορεί να φτάσει τον αριθμό των γκολ που έχει σημειώσει αυτό της εθνικής Ισπανίας, τα οποία συνολικά ανέρχονται στα 26.

Τρανταχτό παράδειγμα του επιθετικού ενστίκτου που διαθέτει η ισπανική οπισθοφυλακή, αποτελεί ο τελευταίος αγώνας των "Ρόχα" απέναντι στη Ρωσία, όπου ο Τζόρντι Άλμπα σκόραρε μία φορά, ενώ ο Σέρχιο Ράμος δύο.

Μάλιστα, Άλμπα και Ράμος μετράνε 21 γκολ με τους "Φούριας Ρόχας", χωρίς κάποιο άλλο αμυντικό δίδυμο να τους ξεπερνάει.

Ο Ζεράρ Πικέ έρχεται να προσθέσει τα υπόλοιπα 5 γκολ που μετράει η συγκεκριμένη ισπανική αμυντική γραμμή, οπότε απομένει να βρει και ο Καρβαχάλ τον δρόμο προς τα δίχτυα για να συμπληρωθεί το... καρέ

Όπως άλλωστε αποκάλυψε πρόσφατα στη MARCA και ο παλαίμαχος διεθνής αριστερός μπακ Χοάν Καπντεβίλα " ο Ζόρντι Άλμπα ξεκίνησε στη θέση του επιθετικού, και νομίζω πως είναι ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ", ενώ για τον Ζεράρ Πικέ ανέφερε σχετικά ότι " το ύψος και η σωματική του κατάρτιση του επιτρέπουν να αποτελεί άλλη μία επιλογή στην επίθεση, μια και μπορεί να αιφνιδιάσει την αντίπαλη πλευρά, ενώ του αρέσει και να σκοράρει".

Στο δια ταύτα: δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, εφόσον βέβαια προκύψει τέτοια ανάγκη στη διάρκεια του αγώνα, κάποιος απο τους παραπάνω να αποτελέσει την εναλλακτική λύση του Ζουλέν Λοπετέγκι, σε περίπτωση που στερέψει από... επιθετικούς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK