Σούπερ Καπ, με σούπερ Μέσι, στον σούπερ τελικό

Η Μπαρτσελόνα άρχισε όπως τελείωσε την περσινή χρονιά. Με κούπα. Νίκησε 3-2 τη Ρεάλ με δύο γκολ του Μέσι στον χιτσκοκικό δεύτερο τελικό του Καμπ Νου και κατέκτησε το Super Cup.

Σούπερ Καπ, με σούπερ Μέσι, στον σούπερ τελικό

Από το πρώτο μέρος θα κρατήσουμε την εμφάνιση του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος δίχως να κάνει κάτι... υπεράνθρωπο, είχε μία ασίστ και ένα γκολ. Θα κρατήσουμε και την εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είχε δύο φάσεις, ένα δοκάρι και ένα γκολ.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό του τελικού όταν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Βαλντές σε σωστή θέση έδιωξε το επικίνδυνο σουτ του. Η Μπαρτσελόνα δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά και δεν έβρισκε τους χώρους για να επιτεθεί, ωστόσο μία φάση κοιμήθηκε η άμυνα της Ρεάλ και οι γηπεδούχοι βρήκαν τον κενό χώρο. Ο Μέσι έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Ινιέστα και αυτός με ψύχραιμο πλασέ απέναντι στον Κασίγιας δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πανικοβλήθηκε ούτε έχασε τον προσανατολισμό της. Πίεσε, επιτέθηκε και ισοφάρισε στο 21ο λεπτό με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είχε τις ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ με κορυφαία αυτή του δοκαριού μετά από σουτ-βολίδα του Πορτογάλου. Κόντρα στη ροή του ματς, η Μπαρτσελόνα βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 45ο λεπτό ο Πικέ βρήκε με πάτημα της μπάλας τον Μέσι και αυτός σκόραρε στο ίδιο λεπτό που είχε σκοράρει στον πρώτο τελικό του Super Cup στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Στο δεύτερο μέρος είναι αλήθεια πως πήγε να μας πάρει ο ύπνος μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο όταν έγιναν... τα πάντα όλα. Μέχρι τότε είδαμε σκληρά φάουλ, ένταση και νεύρα και καμία φάση. Στο τέλος, όμως, μας κράτησαν το καλύτερο. Η Ρεάλ Μαδρίτης ισοφάρισε σε φάση διαρκείας με σκόρερ τον Μπενζεμά και ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε για παράταση, στο 88ο λεπτό ο Μέσι με θαυμάσιο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Στο 94ο λεπτό ο δεύτερος τελικός πήγε να τιναχτεί στον αέρα. Ενα σκληρό φάουλ του Μαρσέλο στον Φάμπρεγας (μπήκε αλλαγή και πανηγύρισε σε χρόνο-ρεκόρ το παρθενικό του τρόπαιο με τη Μπαρτσελόνα), έφερε διαπληκτισμούς, ένταση, δύο κόκκινες (Μαρσέλο και Οζίλ, ο οποίος είχε βγει στο 78') και τελικά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή που βρήκε τους Καταλανούς να επικρατούν για πρώτη φορά της Ρεάλ σε τελικό Σούπερ Καπ και να κατακτούν το τρόπαιο. Στο έβδομο el clasico του 2011, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρίτο σερί κύπελλο και άρχισε τη χρονιά όπως την έκλεισε. Στο βάθρο του νικητή. Η Μπαρτσελόνα έφτασε τα τρόπαια της Ρεάλ (75), ο Γκουαρδιόλα ισοφάρισε αυτά του Κρόιφ (11) .

Φάσεις και γκολ του τελικού:

Το live του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK