Διαιτητής εξηγεί τις αποφάσεις του μέσω facebook

Μία πρωτοποριακή ιδέα είχε ο Σουηδός διαιτητής, Μοχάμεντ Αλ Χακίμ, ο οποίος άνοιξε σελίδα στο facebook προκειμένου να εξηγεί και να δικαιολογεί τις αποφάσεις του.

Διαιτητής εξηγεί τις αποφάσεις του μέσω facebook

Ο Μοχάμεντ Αλ Χακίμ, ένας από τους πιο υποσχόμενους νέους διαιτητές στη Σουηδία, δημιούργησε σελίδα στο facebook προκειμένου να εξηγεί και να δικαιολογεί τις αποφάσεις του. Μάλιστα, παραδέχθηκε σε πρόσφατο ποστ του, πως στην αναμέτρηση της Νόρκεπινγκ με την ΑΙΚ Στοκχόλμης, έπρεπε να είχε δώσει πέναλτι.

"Έπρεπε να είχα δώσει πέναλτι. Τελεία", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαιτητής εξηγεί τις αποφάσεις του μέσω facebook

"Πιστεύω στον διάλογο", τόνισε ο Αλ Χακίμ σε σουηδική ιστοσελίδα. "Η βασική ιδέα είναι πως θέλω να δημιουργήσω ενδιαφέρον για το επάγγελμά μας και πιστεύω πως η ποδοσφαιρική οικογένεια μπορεί να κερδίσει μία καλύτερη γνώση και κατανόηση της θέσης του διαιτητή".

"Επίσης θέλω μέσω της σελίδας να εμπνεύσω περισσότερους ανθρώπους να γίνουν διαιτητές, το οποίο είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ποδοσφαίρου. Θέλω να αυξήσω την προσβασιμότητα στην οικογένεια του ποδοσφαίρου".

Διαιτητής εξηγεί τις αποφάσεις του μέσω facebook

Ο 30χρονος διαιτητής συμμετείχε σε προγράμματα της FIFA τον Φεβρουάριο προκειμένου να χριστεί διεθνής. Η σελίδα του έχει τραβήξει το ενδιαφέρον τόσο των φιλάθλων, όσο και των ΜΜΕ, καθώς αποτελεί μία πρωτοποριακή ιδέα.

"Έχω δεχθεί πολύ θετικές κριτικές. Φυσικά, υπάρχουν και αρνητικές φωνές. Η γενικότερη ιδέα είναι απλά ένα τεστ, αλλά η σουηδική ομοσπονδία διαιτητών είναι στο πλευρό μου. Έχουν συμφωνήσει με ότι κάνω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK