Φόβος και τρόμος ο Ταλίσκα: Έκρινε το ντέρμπι της Μπεσίκτας με τη Γαλατά

Την πρώτη του ήττα στον πάγκο της Γαλατάσαραϊ υπέστη ο Ιγκόρ Τούντορ, καθώς η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Μπεσίκτας, επικράτησε 1-0 χάρη στο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ταλίσκα (VIDEO).

Φόβος και τρόμος ο Ταλίσκα: Έκρινε το ντέρμπι της Μπεσίκτας με τη Γαλατά

Την ξέφρενη πορεία της στο τουρκικό πρωτάθλημα συνέχισε η Μπεσίκτας η οποία έφυγε με το διπλό (1-0) από την έδρα της Γαλατάσαραϊ στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των "16" του Europa League πήρε μια μεγάλη νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα με σκόρερ της τον Ταλίσκα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 47'.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και τα νεύρα έκαναν από νωρίς την εμφάνισή τους. Για την ακρίβεια από το 14ο λεπτό όταν ο διαιτητής του αγώνα, Μπουλέντ Γιλντιρίμ, δεν έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νουκάμ της Μπεσίκτας πάνω στον Οζτεκίν της Γαλατά εντός περιοχής. Μια απόφαση που προκάλεσε την έκρηξη των γηπεδούχων.

Η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη (53%-47%) με τις δύο ομάδες να έχουν λίγες φάσεις στις εστίας. Στο 30' ο Οζτεκίν έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά να βάλει μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους και τελικά το πλήρωσαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Η Μπεσίκτας κέρδισε φάουλ στη δεξιά γωνία της περιοχής, ο Ταλίσκα το εκτέλεσε απευθείας, η μπάλα κόντρα ρε στο τείχος και τελικά κατέληξε στα δίχτυα.

O Λούκας Ποντόλσκι είχε την ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης για την Γαλατάσαραϊ, αλλά η κεφαλιά που έπιασε όντας αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, πέρασε άουτ. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ιγκόρ Τούντορ στον πάγκο της Γαλατά μετά από δύο παιχνίδια, ενώ ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, Γκάρι Ροντρίκες, πέρασε ως αλλαγή στο 76' χωρίς να καταφέρει να αλλάξει κάτι για την ομάδα του.

Γαλατάσαραϊ (4-2-3-1): Μουσλέρα, Καγιά, Σετζού, Μπαλτά, Καρόλ, Ντε Γιονγκ, Ινάν (60' Τσιγκερτσί), Μούμα, Σνάιντερ (75' Ντερντιγιόκ), Οζτεκίν (76' Ροντρίγκες), Ποντόλσκι

Μπεσίκτας (4-2-3-1): Φαμπρίτσιο, Αντριάνο, Νουκάν, Μαρσέλο, Γκονούλ (67' Μπεκ), Χάτσινσον, Οζιακούπ (83' Ινλέρ), Μπάμπελ, Ταλίσκα (71' Αρσλάν), Κουαρέσμα, Τοσούν

News 24/7

24MEDIA NETWORK